Sarjana dalam Latihan Atletik (MSc)

Umum

Penerangan Program

Latihan Atletik di UCM

Terima kasih kerana minat anda dalam Program Latihan Sarjana Sains Atletik University of Central Missouri (ATP). Kami mempunyai pengalaman pendidikan yang sangat dinamik yang menyediakan pengalaman kelas dan klinikal, yang kami percaya, sepadan dengan minat anda. Ijazah Sarjana Sains dalam Latihan Atletik kini sedang menunggu kelulusan daripada Suruhanjaya Pembelajaran Tinggi (HLC) untuk menawarkan darjah semester musim panas 2019.

Kemudahan di Kampus

Kemudahan Latihan Athletic VanDam - Terletak di dalam kemudahan Latihan Athletic Dr. Ronald "Doc" VanDam yang seluas 6,000 kaki persegi, 2,000 kaki persegi Dr Ronald "Doc" VanDam Athletic Training Student Classroom dan Lab mempunyai beberapa ruang pembelajaran yang terbesar dan terbaik dan peralatan di seluruh negara. Direka untuk berada di barisan hadapan pendidikan penjagaan kesihatan moden, kemudahan ini mempunyai peralatan modal dan sumber modal semata-mata untuk semata-mata untuk pembelajaran pelajar. Terus melekat pada Makmal Pelajar Van Dam adalah 4,000 kaki persegi Bilik Athletic Utama. Bilik Latihan Atletik Utama adalah tapak klinikal di mana pelajar akan diberikan semasa sebahagian daripada pengalaman pendidikan mereka. Kemudahan ini menempatkan kawasan pemulihan yang berfungsi, hidroterapi, kawasan kardiovaskular, stesen rawatan dan rakaman serta pejabat kakitangan klinikal dan bilik pemeriksa doktor.

Lain-lain Kemudahan di Kampus

Semasa ditugaskan kepada salah satu Preceptors Trainer UCM kami, seorang pelajar dapat memperoleh pengalaman di beberapa laman klinik kami yang berlainan termasuk:

 • Bangunan Serbaguna - Bola Keranjang Lelaki dan Wanita, Trek dan Padang Tertutup, Bola Tampar Wanita dan Kejohanan Wrestling.
 • Rekreasi Selatan - Bola Sepak Wanita dan Softball Wanita
 • Stadium Bola Sepak - Bola Sepak dan Laluan Luaran dan Padang
 • Baseball - Baseball
 • Lovinger Building - latihan Wrestling

AT Kemudahan

Program AT, termasuk fakulti, kelas, dan ruang lab, ditempatkan dalam kompleks Morrow-Garrison. Di samping itu, disambungkan ke kelas AT dan makmal AT adalah kemudahan AT utama yang digunakan oleh UCM Intercollegiate Athletics. Secara keseluruhan, kemudahan AT kelas, makmal, dan utama AT terdiri daripada 6,000 kaki persegi. Di seberang kampus, terdapat beberapa Bilik Latihan Athletic yang lain termasuk di Bangunan Serbaguna, Kompleks Rekreasi Selatan, dan di Stadium Bola Sepak.

Fakulti Latihan Atletik

Pengajaran fakulti di ATP membawa pengetahuan mendalam dan meluas pengetahuan latihan olahraga tidak hanya ke dalam kelas tetapi juga dalam bidang penyelidikan, perkhidmatan profesional dan pengalaman klinikal yang berkaitan. Anda akan mempunyai peluang untuk terlibat di luar bilik darjah dan belajar ke tahap yang tinggi melalui penyelidikan kolaboratif dan pengalaman klinikal yang pelbagai.

Pengalaman Klinikal

Pengalaman klinikal tertanam dalam pelan dua tahun pengajian. Sepanjang program ini, anda akan terdedah kepada pengalaman berasaskan rendaman yang melibatkan anda dalam tugas sehari-hari AT dalam amalan klinikal. Semasa tahun pertama dalam program ini, anda akan ditugaskan kepada preceptors klinik di kampus yang bersekutu dengan UCM Intercollegiate Athletics. Memulakan tahun kedua dalam program ini, anda akan ditugaskan kepada preceptors klinikal di luar kampus di pelbagai tempat klinikal termasuk tetapi tidak terhad kepada Sekolah Tinggi, Klinik Pemulihan Pesakit Luar, Pejabat Pakar Bedah Ortopedik, Pejabat Amali Penjagaan / Amalan Primer dan Perindustrian.

Status Akreditasi

Program Latihan Atletik University of Central Missouri kini diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Pendidikan Latihan Atletik (CAATE), 6850 Austin Center Blvd., Suite 100, Austin, TX 78731-3101. Program ini kini memohon kepada CAATE untuk menukar tahap ijazah dan sedang menunggu kelulusan.

 • UCM ATP diiktiraf secara nasional oleh Suruhanjaya Akreditasi Latihan Atletik (CAATE).
 • Setelah tamat program ijazah, pelajar akan layak disahkan sebagai calon untuk peperiksaan Lembaga Sertifikasi, Inc. (BOC, Inc.) untuk pensijilan latihan atletik

Hasil Pembelajaran Pelajar

Pelajar akan menunjukkan penghantaran penjagaan kesihatan yang komprehensif kepada populasi yang ditetapkan, selaras dengan amalan terbaik dalam profesion.

 1. Pelajar akan menunjukkan keupayaan untuk melibatkan diri secara efektif dan membuat sumbangan kepada penjagaan kesihatan disiplin dalam pelbagai tetapan.
 2. Pelajar akan menunjukkan keahlian dalam penilaian patologi, kedua-dua penyakit dan kecederaan, termasuk perkembangan diagnosis pembezaan.
 3. Pelajar akan menunjukkan perkembangan pelan penjagaan yang berkesan untuk populasi pesakit, termasuk bidang tindak balas penjagaan kecemasan.
 4. Pelajar akan menunjukkan kecekapan klinikal dalam pengurusan risiko termasuk pencegahan kecederaan dan penyebaran penyakit berjangkit.
 5. Pelajar akan menunjukkan kesedaran berterusan mengenai dinamik yang berkaitan dengan pentadbiran dan penyampaian penjagaan kesihatan moden.
Tarikh Akhir Kemaskini Disember 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Central Missouri experience transforms students into lifelong learners, dedicated to service, with the knowledge, skills and confidence to succeed and lead in the region, state, nati ... Baca lebih lanjut

The University of Central Missouri experience transforms students into lifelong learners, dedicated to service, with the knowledge, skills and confidence to succeed and lead in the region, state, nation and world. Baca Ringkas