Untuk profesional yang berjaya, ini adalah alat penting untuk mempunyai kemahiran komunikasi yang kuat, untuk profesional yang berjaya dalam sains media ini adalah asas. Program Sarjana Komunikasi menawarkan pengetahuan teori dengan tumpuan yang kuat terhadap kemahiran, kecekapan profesional dan kompetensi.
Program pendidikan kursus ini sangat berorientasi media yang berdasarkan pada asas menyeluruh dalam sains sosial dan tingkah laku dan isu komunikasi antara budaya. Mematuhi tuntutan pasaran sosial dan buruh semasa, kursus ini menggabungkan bidang teori komunikasi, kajian media, sains sosial, sains politik, sosiologi, psikologi dan kajian budaya dalam bidang sains sosial yang menawarkan pengetahuan tentang standard yang tinggi, yang boleh diletakkan kepada penggunaan yang menguntungkan dan praktikal di pelbagai bidang.

PROGRAM DIPERLUKAN UNTUK INDIVIDU YANG

Mempunyai kemahiran komunikasi yang kuat dalam pelbagai bahasa, yang berminat dalam komunikasi antar budaya dan ingin memahami kerumitan alat media baru dan teknologi digital.

MATA PELAJARAN TERAS

Teori Media Baru, Teori dan Fungsi Sosial Media, Antropologi Komunikasi, Budaya Visual, Teori Perwakilan, Mekanisme Kesan Komunikasi Interpersonal, Teori Peraturan Media, Teori Identiti dan Lain-lain, Pengajian Media dan Kebudayaan, Komunikasi Politik dan Organisasi Antarabangsa, Bahasa Asing Teknik Komunikasi

SPESIALISASI

Komunikasi Antarabangsa

Dengan melancarkan modul Komunikasi Antarabangsa, kami ingin menyediakan latihan profesional yang mampu melaksanakan tugas keusahawanan, rangkaian dan tugas pengurusan dalam pelbagai bidang perhubungan sosial dan politik antarabangsa berdasarkan pengetahuan dan kemahiran mereka yang komprehensif yang diperolehi dalam bidang komunikasi massa dan komunikasi antara budaya sebagai tambahan kepada arahan mereka yang sangat baik dari dua bahasa asing yang digunakan untuk tujuan profesional tertentu.

OBJEKTIF PENDIDIKAN

• program pendidikan kursus amat berorientasikan media yang berdasarkan asas menyeluruh dalam sains sosial dan tingkah laku;
• mematuhi tuntutan pasaran sosial dan buruh semasa, kursus ini menggabungkan bidang teori komunikasi, kajian media, sains sosial, sains politik, sosiologi, psikologi dan kajian budaya dalam bidang sains sosial yang menawarkan pengetahuan tentang standard yang tinggi, yang boleh diletakkan pada penggunaan yang menguntungkan dan praktikal di pelbagai bidang;
• Kursus ini merangkumi satu modul pilihan: Komunikasi Antarabangsa.

Selaras dengan matlamat pendidikan program ini, modul ini memberi penekanan khusus untuk membangunkan kecekapan budaya dan budaya antara budaya pelajar yang juga diperkenalkan kepada sistem organisasi antarabangsa yang rumit dan proses rumit yang membentuk hubungan antarabangsa.

PROSPEK KERJAYA

Para graduan kursus induk komunikasi mungkin mendapatkan pekerjaan dalam pelbagai bidang dalam bidang media dan kebudayaan termasuk komunikasi massa, media tradisional dan elektronik, institusi pendidikan dan kebudayaan, rumah penerbitan dan organisasi bukan keuntungan. Mereka boleh mengejar kerjaya masa depan mereka dalam rangkaian pengedaran produk budaya, di konvensyen dan acara penganjuran perusahaan tetapi organisasi politik tempatan serta badan-badan serantau lain yang berminat dalam komunikasi sosial boleh bergantung kepada sumbangan graduan MA dalam komunikasi.

Tambahan pula, asas menyeluruh dalam kajian interdisipliner teoritis membolehkan graduan kami layak meneruskan pengajian mereka di program kedoktoran.

Kelayakan seperti yang dinyatakan dalam sijil ijazah

Pakar Kajian Komunikasi dan Media

Ketua program

Andras Murai Ph.D., Profesor Madya

"Selagi anda mempunyai motivasi yang kuat untuk belajar di sini, anda akan mendapati banyak peluang untuk meningkatkan pengetahuan anda dan meningkatkan kerjaya anda.

Kursus MA dalam Komunikasi dan Pengajian Media menawarkan program berorientasikan media yang berdasarkan sains sosial. Walaupun majoriti terdahulu saya ialah Pembangunan Manusia yang memberi tumpuan kepada Sains Sukan dan selain daripada Pengajian Media, kursus yang ditawarkan menjadikan pengetahuan saya yang ada lebih dalam dan lebih mendalam. Saya masih mengharapkan untuk mendapatkan kemahiran untuk memeriksa masyarakat. "

Yuri Takeda, pelajar program Komunikasi dan Media MA kami dari Jepun

"Semester lalu, saya melakukan latihan lepasan ijazah di Pejabat Antarabangsa METU , dan pengalaman itu melepasi jangkaan awal saya. Salah satu sebab utama yang membuat saya memutuskan untuk tinggal di sini ialah suasana antarabangsa universiti, yang mempunyai pelajar dari seluruh dunia Selain itu, saya juga sangat bersemangat dengan idea untuk melakukan tuan saya di sebuah bandar yang bertenaga, ada banyak perkara yang ingin dilakukan oleh pelajar di dalam dan di sekitar bandar. "

Ulvi Garasharuv, pelajar program Komunikasi dan Media MA kami dari Belanda

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Budapest Metropolitan University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
3,300 EUR
setiap semester untuk pelajar bukan EU; 2 100 € / semester untuk pelajar EU
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date

Welcome to Budapest Metropolitan University