Sarjana dalam Kewartawanan

Umum

Penerangan Program

ESJ Lille Diploma adalah diploma tertua sekolah. Ia kini menjadi diploma yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Bersama Kebangsaan untuk Penggajian Wartawan (CPNEJ) dan oleh Kementerian Pengajian Tinggi sebagai tahap "Master 2". Seseorang memasuki pertandingan untuk Bac 3 (180 ECTS).

Sekolah ini berlangsung selama dua tahun dalam kawalan berterusan. Pada akhir dua tahun ini, pelajar mendapat manfaat daripada ijazah berganda (diploma ESJ Lille diploma IEP Lille).

Pelajar, 60 setiap kelas (termasuk 10 pelajar antarabangsa) menghadiri pendidikan umum pada tahun pertama dan khusus pada peringkat kedua. Terima kasih kepada latihan dan kerjasama dengan syarikat akhbar, mereka meninggalkan sekolah dengan pengetahuan yang diiktiraf dan tonggak pertama yang ditimbulkan dalam media.

Pelajar diawasi oleh satu pasukan wartawan yang berpengalaman dan berpengalaman, yang diketuai oleh pemimpin pendidikan untuk radio, televisyen, ajaran cetak dan multimedia.

Pelajar mempunyai peralatan profesional yang paling moden: bilik multimedia, stesen penerbitan yang dibantu komputer, studio radio, set TV, dan sebagainya. Semua alat wartawan profesional yang baik. Mereka juga mempunyai perpustakaan terkaya di dalam bidang media: 10,000 buku, lebih daripada 300 penerbitan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Créée en 1924, l’École supérieure de journalisme de Lille (ESJ Lille) est l’une des premières écoles professionnelles de formation au journalisme en Europe. Elle est la plus anciennedes 14 écoles reco ... Baca lebih lanjut

Créée en 1924, l’École supérieure de journalisme de Lille (ESJ Lille) est l’une des premières écoles professionnelles de formation au journalisme en Europe. Elle est la plus anciennedes 14 écoles reconnues par la profession en France. Baca Ringkas
Lille , Perancis Online + 1 Lagi Kurang