Sarjana dalam Kewartawanan Sukan

Umum

Penerangan Program

Master Cronkite dalam kewartawanan sukan dirancang untuk disiapkan dalam 12 bulan. Dalam program jam 36 kredit ini, pelajar memulakan dengan "boot camp" multimedia yang intensif yang mengajar pelajar untuk menghasilkan liputan sukan dan berita di seluruh platform siaran, digital dan cetak. Dari sana, pelajar mengikuti kelas lanjutan dalam pelaporan sukan, videografi, jurnal foto, etika dan kepelbagaian dan menyertai biro sukan yang terletak di Phoenix dan Los Angeles. Bekerja di bawah bimbingan wartawan sukan veteran, mereka memperoleh pengalaman dunia nyata dalam persekitaran berita profesional.

Cronkite News Phoenix Sports Bureau: Pelajar merangkumi empat liga sukan profesional utama, permainan mangkuk kuliah dan banyak acara sukan khas lain. Pelajar menghasilkan cerita digital dan siaran untuk Cronkite News dan media seperti Sports Illustrated, Pac-12 Networks dan MLB.com.

Cronkite News Biro Sukan Los Angeles: Pelajar menghabiskan satu semester di bandar kedua terbesar di negara ini, melaporkan sukan profesional dan kolej untuk Cronkite News dan media media profesional yang lain. Pelajar menggunakan alat digital dan siaran terkini untuk membuat kisah sukan multimedia canggih, bekerja di bawah profesional siaran sukan yang berpengalaman.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Journalism courses have been offered at Arizona State since 1931 when President Ralph Swetman wanted a publicist. He employed William D. Taylor in a public relations capacity and as the first journali ... Baca lebih lanjut

Journalism courses have been offered at Arizona State since 1931 when President Ralph Swetman wanted a publicist. He employed William D. Taylor in a public relations capacity and as the first journalism teacher in the history of the institution. Baca Ringkas