Sarjana dalam Kaedah Komputasi dalam Sains

Umum

Penerangan Program

Master dalam Kaedah Komputasi dalam Sains bertujuan untuk memperkenalkan pelajar kepada sains rawatan dan analisis data eksperimen, supaya seorang siswazah di STEM dapat menghargai kuasa yang ditawarkan oleh kaedah kuantitatif dan tahu bagaimana menggunakannya dalam disiplin mereka

objektif

Bahasa pengaturcaraan memudahkan tugas memperoleh, menganjurkan, memerintahkan, menapis, memproses, menapis, mewakili, dan akhirnya menerangkan data saintifik yang diperolehi dalam disiplin eksperimen. Perhatian khusus diberikan kepada pemprosesan dan analisis data oleh komputer, dan pengendalian pakej perisian yang paling banyak digunakan. Master akan dianjurkan di sekitar Tesis Sarjana Eksperimen (TFM) pada topik penyelidikan tertentu, yang dicadangkan oleh jabatan.

Kursus-kursus yang akan diajar akan menjadi metodologi, prosedur, algoritma dan analisis secara formal, secara umum, cukup umum, supaya setiap pelajar menggunakannya di bawah arahan tutor dalam kerja yang dipilih. Modul pilihan diperhatiikan yang mengandungi kursus mengenai teknik atau tatacara yang lebih khusus seperti Bioinformatik, Fizik dan Matematik Gunaan, Biologi dan Alam Sekitar atau Kimia.)

Profil

Graduan di STEM (Sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik).industry, businessman, man geralt / Pixabay

kurikulum

Program ini mempunyai 4 tiang asas:

Pertama. Tesis Sarjana

Master mempunyai ciri praktikal yang berpusat di sekitar realisasi Projek Akhir Master dalam sebuah projek yang berkaitan dengan analisis data dalam disiplin yang dipilih oleh pelajar.

Program ini mempunyai perkhidmatan bimbingan yang diperuntukkan untuk nasihat mengenai kerja dan subjek pilihan yang paling sesuai dengan profil pelajar.

2hb. Kurikulum dinamik

Program ini mempunyai 60 ECTS, diedarkan dalam 3 modul.

Modul pertama adalah 30 ECTS dan bersesuaian dengan projek akhir Master yang disebutkan di atas.

Modul 2, yang meliputi 18 ECTS, merujuk kepada satu set subjek umum.

Dan akhirnya, modul 3 mempunyai 12 pilihan ECTS, jadi pelajar dapat mengkonfigurasi kurikulum mereka mengikut keutamaan mereka

Ke-3. Pelepasan Profesional

Pasaran buruh yang luas dan pelbagai pintu keluar, kerana pelajar yang mempelajari tuan ini boleh memfokuskan kerjaya profesional mereka dalam bidang-bidang berikut:

 • Akademik Akses kepada program doktor dalam bidang penyelidikan seperti:
  • Industri perubatan farmaseutikal dan bioteknologi
  • Industri Pengeluaran Biologi
  • Pengurusan alam sekitar

4. Perisian

Sebagai paksi utama, pelajar akan dilatih dalam pengaturcaraan dengan R, Matlab, Python dan Labview (bergantung kepada subjek yang dipilih). Dengan cara ini, pelajar akan belajar untuk mengembangkan pengetahuan yang diperolehi dalam Ijazah Sarjana dan akan dapat mempraktikkannya dalam persekitaran pengaturcaraan ini.

Modul

Modul 1: Tesis Sarjana 30 ECTS

 • Subjek 1.1: Projek Penyelidikan

Modul 2: Umum 18 ECTS

 • Subjek 2.1: Etika
 • Subjek 2.2: Pengaturcaraan
 • Subjek 2.3: Pemprosesan dan analisis data

Modul 3: Pilihan 12 ECTS

 • Subjek 3.1: Pilihan

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Navarra is based on the Christian inspiration promoted by St. Josemaría Escrivá de Balaguer, the founder of Opus Dei. Its mission is to seek and present the truth; contribute to the ... Baca lebih lanjut

The University of Navarra is based on the Christian inspiration promoted by St. Josemaría Escrivá de Balaguer, the founder of Opus Dei. Its mission is to seek and present the truth; contribute to the academic, cultural and personal education of its students; promote academic research and healthcare activities; provide suitable opportunities for the development of its professors and employees, and carry out broad cultural outreach and social promotion work with a clear goal of service. Baca Ringkas
Pamplona , Madrid , San Sebastián + 2 Lagi Kurang