Sarjana dalam Hubungan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Sarjana dalam Hubungan Antarabangsa (MAIN) adalah program ijazah Sarjana Bahasa Inggeris dua tahun, yang menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran analitik untuk memahami dan menerangkan konteks antarabangsa mengenai politik, ekonomi, dan keselamatan. Dunia semakin saling bergantung dan keputusan politik utama, yang mempengaruhi kehidupan seharian kita, tidak hanya dibuat oleh negara-negara bersendirian tetapi juga semakin meningkat oleh institusi serantau dan global. Program ini membantu pelajar memahami bagaimana politik antarabangsa dan Eropah berfungsi, dan apakah cabaran-cabaran yang dihadapi oleh negara serta perniagaan dan pelaku sosial di dunia global.

Pelajar belajar mendalam tentang fungsi Kesatuan Eropah dan institusi-institusi global utama yang menyatakan telah membangun untuk menangani cabaran-cabaran ini. Mereka belajar bagaimana, jika semua, konflik antarabangsa dapat berubah secara produktif menjadi kerjasama. Di samping menyediakan pelajar dengan latar belakang yang mantap dalam politik antarabangsa dan Eropah, program ini memberikan penekanan kepada perkembangan keupayaan analisis pelajar, pemikiran abstrak dan kritis, dan komunikasi serta kemahiran bahasa. Terima kasih kepada skop yang luas untuk pelajar yang memperoleh dan mendalami pengajian, para graduan kami menjadi pakar yang sangat dihargai dalam pentadbiran dan diplomasi negara, institusi Eropah dan antarabangsa, syarikat transnasional dan NGO, media, pemikiran, parti politik, dan akademik.


Perihalan kriteria pengesahan dan penilaian

Selain permohonan itu, dokumen-dokumen berikut mesti disediakan:

  1. Salinan diploma untuk menunjukkan pengajian Sarjana Muda atau Sarjana, atau pengesahan pengajian yang berterusan dalam tahun akademik bahawa kajian-kajian ini akan selesai;
  2. Transkrip tanda dan hasil akademik daripada kajian pendidikan terdahulu sebelumnya;
  3. CV;
  4. Surat motivasi.

Pengesahan kajian boleh digantikan dengan transkrip tanda, dengan syarat bahawa ini adalah dari tahun akademik yang sama seperti permohonan.

Semua dokumen yang tidak asalnya dalam bahasa Czech, Slovak atau Bahasa Inggeris mesti diterjemahkan secara tepat ke dalam Bahasa Inggeris.

Jawatankuasa kemasukan akan menilai pemohon untuk kajian berdasarkan dokumen-dokumen yang dikemukakan dan memberi mereka kedudukan dari 1 -10 mata. Had titik untuk menerima pemohon ditetapkan oleh Dekan. Satu pra-syarat untuk diterima adalah penyelesaian pengajian pendidikan tinggi.


Syarat kemasukan

Kemasukan ke pengajian Sarjana dikondisikan oleh pendidikan menengah yang disahkan yang disahkan oleh sijil meninggalkan sekolah. Kemasukan ke pengajian Pascasiswazah (program Sarjana) juga dikondisikan oleh pendidikan yang lengkap dalam mana-mana jenis program pengajian.

Kaedah pengesahan:


Prospek Kerjaya

Graduan mungkin mendapati kedudukan dalam bidang antarabangsa yang tersendiri, khususnya dalam perkhidmatan diplomatik, dalam organisasi antarabangsa, dalam hubungan luar institusi awam dan swasta, dalam media yang meliputi politik antarabangsa, serta dalam penyelidikan dan pendidikan universiti

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Social Sciences (FSV UK) is a part of one of the oldest universities in the world which was founded in 1348 by Holy Roman Emperor Charles IV. Shortly after the establishment in 1990, F ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Social Sciences (FSV UK) is a part of one of the oldest universities in the world which was founded in 1348 by Holy Roman Emperor Charles IV. Shortly after the establishment in 1990, FSV UK became a regional centre of teaching and research in economics, sociology, political science, international relations, area studies, media studies and journalism. Baca Ringkas