Sarjana dalam Gaya, Konsultasi Imej dan Komunikasi

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Angka kedua-dua perunding imej dan stylist menjadi lebih dan lebih diperlukan sebagai instrumen strategik untuk mencapai pengurusan imej yang optimum. Imej, baik peribadi maupun institusi, merupakan alat asas dalam inovasi, pembangunan dan kedudukan perniagaan. Ia menjadi sumber penting dan menentukan dalam pencapaian objektif peribadi / profesional kami.

Kejayaan jenama disambungkan kepada imej, dan ia adalah perunding dan stylists yang bertanggungjawab untuk menentukan keperibadian jenama ini dengan cadangan visual semasa dan berbeza. Fesyen tertakluk kepada perubahan yang berterusan. Mengetahui trend dan menjangkakan mereka adalah kunci untuk membuat produk atau imej menarik kepada pengguna yang semakin menuntut dan bermaklumat.

OBJEKTIF MASTER DALAM MENGENAI PEMENAAN, IMAGE DAN KOMUNIKASI

Objektif utama Master dalam Nasihat Pengklasifikasian, Imej dan Komunikasi adalah:

  • Kajian interdisipliner di bidang yang berbeza memberi tumpuan kepada penilaian imej, fesyen dan gaya, komunikasi, organisasi acara, analisis trend sosial dan pemahaman global fesyen dalam konteks kebijakan ekonomi global, serta demonstrasi budaya, untuk menyediakan semua pengetahuan teoretikal dan praktikal yang diperlukan untuk menguasai teknik dan kod yang meningkatkan imej.
  • Untuk melatih para profesional dalam konteks antarabangsa, fesyen khusus dan dinamik, yang memberikan visi kontemporari pelbagai disiplin, dalam bidang gaya, nasihat mengenai imej peribadi dan korporat, komunikasi fesyen dan protokol, organisasi dan pengeluaran peristiwa .
  • Membangunkan kemahiran pengurusan dan analisis yang diperlukan para peserta di tuan untuk melaksanakan projek multidisiplin dalam persekitaran global, di mana penggunaan teknologi baru, kreativiti dan inovasi, serta tanggungjawab sosial dan alam sekitar adalah asas .
  • Sediakan alat yang membolehkan pelajar mengenal pasti dan menjangkakan perubahan dalam gaya hidup, keutamaan pengguna, dan trend semasa dan kemunculan, melalui percubaan dan penyelidikan kreatif.
  • Meningkatkan komunikasi 2.0 dan / atau rangkaian sosial sebagai platform untuk keusahawanan baru dengan mencadangkan visi baru pengurusan pasukan dan pembangunan dasar neetwork kerjasama.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since 1989 ESDi Higher School of Design, centre attached to Universitat Ramon Llull (URL), is engaged to people who dare to redesign the world, and design and build its future. Its mission is to trans ... Baca lebih lanjut

Since 1989 ESDi Higher School of Design, centre attached to Universitat Ramon Llull (URL), is engaged to people who dare to redesign the world, and design and build its future. Its mission is to transmit art and design knowledge by a creative process governed by analysis, effort and talent. Baca Ringkas
Barcelona , Sabadell + 1 Lagi Kurang