Sarjana dalam Forensic Neuropsychology

Umum

Penerangan Program

Tempat: Valencia

Jam: Valencia V dan S

Kelayakan: Sarjana dalam bidang Neuropsychologi Forensik yang dikeluarkan oleh ISEP

Mengenai

Ijazah Sarjana dalam Forensic Neuropsychology menggunakan pengetahuan dari bidang neuropsychology kepada perkara-perkara perundangan, sehingga neuropsikologi klinikal dapat memberikan kesaksian mereka dalam percobaan orang-orang dengan kerosakan otak yang diperoleh, menyediakan data neurokognitif melalui laporan pakar dan kesimpulan. mengenai hubungan tingkah laku otak dalam kes-kes yang melibatkan litigasi sivil.

Tuan ini menawarkan alat teori-praktikal supaya pelajar dapat menganalisis dan mengkaji dokumentasi kes forensik, menyediakan laporan pakar untuk pelanggan dan menyediakan asas untuk pembelaannya di mahkamah melalui simulasi bersemuka dengan pakar-pakar lain dan lain-lain alat main peranan dan pembelajaran kemahiran neuropsikologi sebenar.

Program Sarjana dalam Forensic Neuropsychology

 • Modul 1: Neuroanatomy, psychopharmacology dan teknik neuroimaging.
 • Modul 2: Etiologi utama yang menyebabkan kerosakan otak.
 • Modul 3: Sindrom utama dalam neuropsikologi.
 • Modul 4: Neurocriminology. Psikobiologi forensik.
 • Modul 5: Perubatan Forensik dan Perundangan.
 • Modul 6: Pengenalan kepada Psikologi Forensik dan metodologinya.
 • Modul 7: Pertubuhan Pentadbiran Keadilan. Proses kehakiman.
 • Modul 8: Laporan forensik dalam proses yang berkaitan dengan ketidaktentuan jenayah.
 • Modul 9: Ketergantungan ubat dan hubungannya dengan proses neuropsychiatrik: implikasi forensik.
 • Modul 10: Neuropsychologi forensik di tempat kerja.
 • Modul 11: Klasifikasi ketidakupayaan.
 • Modul 12: Penilaian simulasi.
 • Modul 13: Penyediaan laporan pakar neuropsikologi. Analisis kes forensik I.
 • Modul 14: Analisis kes-kes dalam neuropsychologi forensik II.
 • Modul 15: ISEP Lead. Membangunkan projek profesional dan jenama peribadi anda.
 • Modul 16: Amalan.
 • Modul 17: Projek Sarjana Akhir.

Kompetensi Sarjana dalam bidang Neuropsychologi Forensik

 • Belajar untuk melakukan kepakaran forensik selepas kajian terperinci tentang dokumentasi kes klinikal dengan kerosakan otak.
 • Belajar untuk mempertahankan kesimpulan kepakaran neuropsikologi anda.
 • Mampu membantu hakim mengklarifikasi kebenaran dalam kes forensik yang jatuh dalam domain neuropsychology.

Penerima Master dalam Forensic Neuropsychology

Sarjana dalam Forensic Neuropsychology ditujukan kepada ahli psikologi (siswazah atau graduan) yang memegang Master dalam bidang Neuropsychologi Klinikal (60/90 ECTS), dengan Sarjana dalam Psikologi Forensik (60 ECTS) atau di bawah pengawasan Direktorat Sarjana dan Setiausaha Akademik .

Pengarah Sarjana dalam bidang Neuropsychologi Forensik

Raúl Espert Tortajada. Penganugerahan Doktor dalam Psikologi, 2009 untuk pengajaran kecemerlangan di anugerah UV, CNC 2016 (Consortium of Neuropsychology Klinikal) dan pakar dalam Neuropsychology oleh Majlis Psikologi Umum (COP). Kepala Unit Neuropsychologi di Hospital Clinico Universitario de Valencia. Neuropsychologist di Hospital Universiti Dr. Peset (1993-1999), di Hospital Arnau di Vilanova (1999-2006) dan kini bekerjasama dengan Perkhidmatan Neurosurgeri La Fe University dan Politeknik Hospital Valencia dan di Unit Neuropsychology Hospital Klinik Universiti Valencia. Beliau telah mengambil bahagian sebagai guru di 42 darjah sarjana yang berbeza dan telah menjadi penyelidik atau PI dalam 14 projek kebangsaan yang dibiayai. Pengarang 72 penerbitan artikel saintifik JCR, buku, bab buku atau terjemahan. Beliau telah menyertai sebagai ahli neuropsychologi forensik dalam beberapa ujian. Beliau telah menyampaikan 136 kertas kerja di persidangan kebangsaan atau antarabangsa dan telah memberikan 78 persidangan, kursus atau bengkel yang berkaitan dengan neuropsikologi. Penyebaran saintifik pada 80 kali dalam akhbar, radio, TV dan internet. Bertanggungjawab untuk laman web penjangkauan neurosains di www.dailymotion.com/raulespert. Ahli Suruhanjaya Pengiktirafan Profesional Valencian (CNAP-COP-CV) untuk pengiktirafan Pakar Kebangsaan dalam Neuropsychologi Klinikal.

ISEP Leads

ISEP menyediakan pelajarnya dengan program ISEP Lidera untuk pembangunan peribadi dan profesional mereka. Ia adalah latihan tambahan, secara percuma dan sangat pilihan, yang membolehkan kemahiran membangun untuk mencapai kejayaan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

El Instituto Superior de Estudios Psicológicos, ISEP, es una institución privada europea de formación superior e intervención clínica en las áreas de psicología clínica, neurociencias, psicopedagogía ... Baca lebih lanjut

El Instituto Superior de Estudios Psicológicos, ISEP, es una institución privada europea de formación superior e intervención clínica en las áreas de psicología clínica, neurociencias, psicopedagogía y logopedia fundada en 1984 que ha formado a más de 25.000 profesionales y tratado a más de 20.000 pacientes en sus clínicas. Baca Ringkas
Barcelona , Madrid , Valencia , Culiacán + 3 Lagi Kurang