Sarjana dalam Biosains

Umum

Penerangan Program

Program biosains memainkan peranan utama dalam menangani banyak cabaran global yang ditangani oleh KAUST, dengan penekanan umum terhadap apa yang kita maksudkan dalam Biologi Penyesuaian atau kajian tentang mekanisme yang membolehkan organisma beradaptasi dengan persekitaran mereka. Lokasi KAUST yang unik di tepi Laut Merah menjadikan penerokaan komprehensif mengenai keanekaragaman hayati ekosistem yang unik ini dan kemungkinan aplikasi bioteknologi yang mungkin.

Program Biosains menyediakan pengenalan kepada sistem hidup dengan kursus dalam biologi sel dan molekul dan biofisika. Program ini terdiri daripada dua trek kursus mandiri yang terdiri daripada kuliah, seminar dan kelas makmal. Setiap kursus menyediakan kajian mendalam tentang subjek dan contoh penyelidikan semasa dalam bidang.

Program ini terdiri daripada dua trek: Cell

Genom malaria yang tahan dadah mendedahkan asal Afrika dari KAUST Video pada Vimeo.

Ijazah Sarjana

Ijazah Sarjana (MS) diberikan apabila berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 36 jam kredit. IPK minimum 3.0 mesti dicapai untuk siswazah. Kursus individu memerlukan kredit B yang minimum. Pelajar dijangka melengkapkan ijazah MS dalam tiga semester dan satu sesi musim panas.

Keperluan kursus

  • Kursus Mandatori (12 kredit)
  • Kursus Teras (6 kredit)
  • Kursus Elektif (6 kredit)
  • Penyelidikan / Pengalaman Capstone (12 kredit)
  • Program Pengayaan Musim Sejuk (selesai)

Opsyen tesis MS dan opsyen bukan tesis MS untuk tamat pengajian.

Ph.D. jawatan dan peluang pelajar untuk berkunjung di sini .

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per ... Baca lebih lanjut

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per faculty for past 3 consecutive years running (Qs world university rankings), we’re dedicated to advancing science and technology through interdisciplinary research, education, and innovation. Baca Ringkas