Sarjana dalam Biologi

Umum

Penerangan Program

Sejak 2018, Sarjana Sains dalam Biologi (M.Sc.) adalah dalam bahasa Inggeris dan ia dirancang untuk memperdalam pengetahuan saintifik dan lebih berorientasikan penyelidikan daripada program sarjana muda.

  • Permulaan pengajian pada semester musim sejuk (pertengahan Oktober) atau pada semester musim panas (April)
  • Tempoh biasa: 4 semester
  • Jumlah 120 mata kredit

Program sarjana merangkumi tiga modul kemahiran dan tiga mata pelajaran fokus, di mana satu subjek fokus dapat digantikan dengan subjek menengah yang ditawarkan oleh fakulti saintifik lain.

Penyelidikan fakulti kami merangkumi spektrum bidang yang luas, seperti Bioperubatan, Biokimia Selular dan Struktur dan Biofizik, Mikrobiologi, Genetik, Ekologi dan Evolusi Molekul, dan Neurobiologi. Menggunakan pelbagai teknologi moden, ia merangkumi skala biologi dari molekul tunggal hingga sel, tisu, dan pelbagai organisma hidup yang utuh. Komuniti penyelidikan pelbagai aspek ini mewujudkan persekitaran yang menarik dan merangsang untuk mengajar dalam sains biologi dan bioperubatan.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Universität Regensburg, founded in 1962, is located on a modern campus at the southern edge of a historic city dating back to the Roman Ages. The university provides a broad variety of disciplines, a ... Baca lebih lanjut

Universität Regensburg, founded in 1962, is located on a modern campus at the southern edge of a historic city dating back to the Roman Ages. The university provides a broad variety of disciplines, a favourable student-teacher ratio and excellent facilities. Originally designed as a regional university, it has developed into a renowned centre of teaching and research with a strong tradition in international cooperation. There are currently 19.704 students enrolled at Universität Regensburg (as of summer semester 2020). Baca Ringkas