Sarjana dalam Biologi Perubahan Alam Sekitar (BEC)

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Program Ijazah Sarjana dalam Biologi Perubahan Alam Sekitar (BEC) adalah program berorientasi penyelidikan baru yang bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan pelajar tentang aspek biologi dan biogeokimia keadaan alam sekitar. Pendidikan 2 tahun menawarkan pengetahuan yang lebih maju dalam sains alam sekitar, biologi, biogeokimia, hidrobiologi, ekotoksikologi, dasar dan undang-undang alam sekitar, dan perhutanan berorientasikan alam sekitar.

Terdapat dua mata pelajaran utama dalam program BEC: Sains alam sekitar di kampus Kuopio dan Biologi di kampus Joensuu. Kurikulum ini terdiri daripada 120 mata kredit ECTS, termasuk kajian kemahiran umum, kursus peringkat lanjutan dalam subjek utama ditambah tesis tuan, serta kajian alternatif dalam bidang lain seperti undang-undang dan dasar alam sekitar, statistik, atau pembangunan mampan.

Kelayakan

Pemohon yang layak harus mempunyai sekurang-kurangnya gelar universiti yang lebih rendah (BSc) dalam sains alam sekitar atau biologi, yang diperolehi di universiti atau universiti pendidikan tinggi yang diiktiraf dan diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Yuran kelas tambahan

Yuran pengajian tahunan untuk program ini adalah 8 000 euro. Yuran akan dikutip dari warga luar Kesatuan Eropah (EU) dan Kawasan Ekonomi Eropah (EEA) atau Switzerland. Bagi pelajar bukan EU / EEA yang diperlukan untuk membayar tuisyen, University of Eastern Finland menawarkan skim biasiswa yang murah hati dan menarik.

Yuran pengajian merangkumi kajian yang termasuk dalam ijazah (pelan belajar peribadi), penyeliaan dan kaunseling yang berkaitan dengan kajian, dan perkhidmatan sokongan yang berkaitan dengan kajian yang ditawarkan oleh universiti. Di samping itu, pelajar berhak mendapat perkhidmatan Perkhidmatan Kesihatan Pelajar Finland dengan membayar yuran keahlian Kesatuan Pelajar. Universiti ini membantu pelajar dalam mencari penginapan.

Beasiswa

University of Eastern Finland akan mempunyai sejumlah besar biasiswa yang disediakan untuk pelajar yang diperlukan untuk membayar yuran pengajian dalam program ijazah Sarjana yang ditawarkan dalam bahasa Inggeris. Beasiswa ini akan disediakan untuk pelajar yang membayar yuran yang paling berbakat.

Di samping itu, universiti menawarkan semua pelajar - tanpa mengira sama ada mereka dikehendaki membayar tuisyen atau tidak - pelbagai perkhidmatan yang akan mengurangkan bebanan kewangan kepada pelajar. Sebagai contoh, pelajar mempunyai akses percuma ke koleksi Perpustakaan Universiti, terdapat komputer dan WiFi percuma di kampus yang tersedia untuk pelajar, serta beberapa perkhidmatan sokongan lain yang direka untuk memudahkan kehidupan seharian para pelajar kami. Sebagai ahli kesatuan pelajar, sebilangan besar manfaat akan disediakan untuk semua pelajar. Sebagai ahli kesatuan pelajar, sebilangan besar manfaat akan disediakan untuk semua pelajar.

Di Finland, pelajar mesti dapat menampung semua kos hidup mereka sendiri. Kewangan sendiri juga merupakan salah satu syarat untuk permit kediaman Finland, dan kewangan perlu disediakan secara kekal pada akaun bank pelajar untuk tempoh keseluruhan izin itu dipohon. Pembiayaan penginapan dan pengajian di Finland dengan bekerja tidak mungkin.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuo ... Baca lebih lanjut

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuopio Baca Ringkas