Sarjana dalam Animasi Stop Motion

Umum

Penerangan Program

Sarjana dalam Animasi Stop Motion

Ijazah Sarjana dalam Stop-Motion Animation adalah jenis latihan yang unik, di peringkat nasional dan antarabangsa, tujuannya adalah untuk menyediakan profesional dalam animasi berhenti gerakan dalam aspek kreatif dan teknikalnya.

Kurikulum menggabungkan ketukangan dan teknologi dan pada masa yang sama praktikal dan praktikal. Dengan menggunakan sukatan pelajaran ini, kami mempromosikan persepsi keseluruhan dan artistik mengenai pengurusan / pengeluaran projek bersama dengan pengambilalihan pangkalan pepejal yang terdiri daripada asas-asas animasi, menggabungkan yang disebut dengan pembelajaran banyak teknik gerakan berhenti: plasticine , cut-out, pixelation, pasir, cat-on-glass, animasi dengan cahaya, dan lain-lain, dan meletakkan penekanan khusus pada animasi dengan angka stick yang diartikulasikan.

Pengajaran dalam Ijazah Sarjana dalam Animasi Stop-Motion ini adalah berdasarkan kepada pengetahuan langsung dan kebolehan dari pasukan yang terdiri daripada pengamal, profesional pelbagai disiplin dengan pengalaman luas dalam industri dan mengajar, dan termasuk pencipta / animator reputasi antarabangsa.

Di samping itu, hubungan berterusan, melalui bengkel dan masterclass, dengan pengarang animasi, pengarah, penerbit, pemuzik, animator, pengeluar, pengedar, perayaan dan artis majlis disiplin memberikan pelajar dengan pandangan yang luas dan terkini. situasi kerja dan realiti seni dalam dunia animasi berhenti gerakan.

Matlamat utama kajian ini ialah pelajar harus tahu bagaimana membuat dan mengungkapkan wacana naratif, bernyawa, mengalami kemungkinan besar plastik, dan membina cadangan konseptual dan estetik melalui projek akhir yang terdiri daripada filem pendek. Secara ringkasnya, para pelajar harus mempunyai keupayaan untuk melegakan melalui bahasa animasi stop-motion ini yang sangat kuat, fizikal, ekspresif dan melintang, dan harus memanfaatkan semua sumber, baik naratif dan teknikal, yang tersedia kepada mereka, tanpa mengira format atau medium, dengan itu mempersiapkan diri untuk menjadi artis dan profesional serba boleh yang sangat diperlukan di dunia hari ini.

Matlamat umum latihan

Untuk menguasai prinsip-prinsip animasi dan mampu menggunakannya dalam animasi dengan watak-watak dan teknik-teknik gerakan berhenti yang berbeza (plasticine, pixelation, cut-out, rotoscoping, watak, dan lain-lain).

Untuk mencadangkan pelbagai penyelesaian kreatif menggunakan animasi gerakan berhenti, baik dalam persekitaran pelanggan dan dalam animasi auteur.

Untuk memperoleh pengetahuan yang mencukupi untuk dapat menyertai persekitaran profesional yang memerlukan animasi gerakan berhenti, termasuk pengetahuan implikasi teknik dalam disiplin audiovisual berkaitan seperti merancang watak, reka bentuk set, almari pakaian, mengarah fotografi, soundtrack, FX, dll. .

Untuk menjadi mampu membangun dan / atau menguruskan projek gerakan berhenti audiovisual dengan mengetahui semua fasa pengeluarannya:

  • Mengurus secara berkesan ahli-ahli pasukan yang berbeza;
  • Mengawal dan menyelesaikan sebarang masalah yang mungkin timbul dalam pengeluaran;
  • Mencari penyelesaian kreatif yang sesuai dengan objektif yang ditetapkan pada permulaan pengeluaran, termasuk aspek seperti belanjawan.

Silibus

Latihan ini terdiri daripada tiga modul:

Modul pertama yang berurusan dengan menghasilkan dan mengarahkan animasi, dan termasuk analisis teori dan praktikal terperinci mengenai proses tersendiri mengarahkan, pra-pengeluaran dan pengeluaran dalam animasi berhenti gerakan.

Modul pengkhususan kedua di mana, secara praktikal, melalui penggunaan watak-watak dari animasi berhenti gerakan dan pelbagai tekniknya, subjek animasi dikaji lebih mendalam.

Modul ketiga, yang terdiri daripada penyediaan projek akhir di mana pelajar perlu menunjukkan semua kemahiran yang mereka pelajari, dan kemerdekaan mereka sendiri, sebelum panel pakar profesional.

  • MODUL I - Mengarahkan dan Menghasilkan Animasi
  • MODUL II - Pengkhususan dalam gerakan berhenti
  • MODULE III - Projek akhir Kursus Ijazah Sarjana

Kelas-kelas dalam Modul I dan II akan intensif dan akan melibatkan tiga jam sehari dari hari Isnin hingga Jumaat, manakala di Module III akan ada empat jam seminggu, pada satu hari, yang akan digunakan untuk memastikan projek akhir sedang disediakan dengan betul.

Program pengajian yang dirancang termasuk siri bengkel, dengan tetamu nasional dan asing yang pakar dalam beberapa topik program.

Lembaran fakta

Edit: Edisi Pertama

Kelayakan: Sarjana dalam Animasi Henti Motion yang diiktiraf oleh Universidad de Vic-UCC. Pelajar tanpa ijazah universiti akan menerima Diploma Pengajian Lanjutan Universiti.

Kredit: 60 ECTS

Tempoh sekolah: Mulai 13 Oktober 2015 hingga Jun 2016. Penyampaian Projek Akhir: Jun 2016

Jadual waktu: Dari Oktober hingga Mac: dari Isnin hingga Jumaat dari 16h ke 19h. Dari April hingga Jun: Isnin dari 15h ke 19h

Mod: Di tapak

Bahasa: Bahasa Sepanyol (dengan sokongan Bahasa Inggeris)

Harga: 6600 €

Pemerhatian: Kursus bahasa Sepanyol intensif untuk pelajar asing bersedia untuk memohon kepada Ijazah Sarjana (kursus pilihan). Dari 10 hingga 10 Oktober, 2; dari Isnin hingga Jumaat (4h / hari) - 395 €.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 eq ... Baca lebih lanjut

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 equipped with specific rooms for teaching and multi-purpose spaces designed to promote research, creation and innovation. Baca Ringkas