Sarjana Undang-undang

Umum

Penerangan Program

(orientasi penyelidikan: undang-undang maritim / undang-undang antarabangsa)

Objektif penanaman: Memupuk pelajar dengan asas teori pepejal dan pengetahuan khusus Sains Undang-undang, untuk mengetahui tahap penyelidikan dan hala tuju pembangunan Sains Undang-undang dan sempadan bidang ini di rumah dan di luar negara, untuk menguasai pengetahuan tertentu mengenai disiplin yang berkaitan, untuk berkebolehan menggunakan teori dan norma undang-undang untuk menyelesaikan masalah dengan amalan kehakiman, dapat membuat keputusan penyelidikan kreatif, membaca kesusasteraan Undang-undang dalam bahasa Inggeris tanpa kesulitan, mempunyai keupayaan menulis, menjalankan pertukaran akademik antarabangsa, dan melakukan komunikasi oral dengan mahir .

Kursus utama

Orientasi Penyelidikan-Maritim Undang-undang: Undang-undang Maritim China, Pengangkutan Barang oleh Akta Laut, Parti Piagam, Undang-Undang Maritim, Akta Insurans Marin, Litigasi Maritim dan Timbangtara, Undang-Undang Pampasan Kerusakan Pencemaran Marin, dan sebagainya.

Orientasi penyelidikan-Undang-undang Antarabangsa: Undang-undang Perdagangan Antarabangsa, Undang-undang Antarabangsa Persendirian, Litigasi Komersial dan Arbitrasi Komersial, Undang-Undang Pelaburan Antarabangsa, Undang-undang Kewangan Antarabangsa, Undang-undang Perdagangan Teknologi Antarabangsa, dll.

Kelayakan permohonan

  1. Pemohon mestilah warganegara asing dalam kesihatan yang baik.
  2. Pemohon mestilah berumur di bawah 40 tahun, mempunyai pasport yang sah dan Ijazah Sarjana Muda. Dokumen yang diperlukan untuk permohonan:
  3. Borang Permohonan Pelajar Antarabangsa untuk Kajian di Dalian Maritime University
  4. Salinan halaman maklumat peribadi pasport (fotokopi visa China yang sah diperlukan untuk mengemukakan jika pemohon berada di China selepas permohonan)
  5. Sijil ijazah Sarjana Muda atau Sijil Pengesahan ijazah sarjana muda (terpakai kepada graduan tahun ini yang belum menerima sijil ijazah)
  6. Diisahkan semua transkrip sarjana muda
  7. Dua surat cadangan daripada profesor atau profesor bersekutu
  8. Rancangan Kajian, termasuk maklumat peribadi, latar belakang pendidikan, pengalaman kerja, dan cadangan penyelidikan akademik (tidak kurang daripada 2500 perkataan dalam bahasa Inggeris)
  9. Pengiktirafan sijil pengiktirafan di peringkat antarabangsa dalam bahasa Inggeris (TOEFL / IELTS / TOEIC atau sijil lain)

Pemohon tanpa sijil seperti yang dinyatakan di atas hendaklah lulus ujian Bahasa Inggeris yang dianjurkan oleh DMU supaya diterima masuk ke program sarjana dalam bahasa Inggeris.

Keperluan Penanaman

Keperluan kurikulum

Kursus ini terdiri daripada kursus wajib (kursus pendidikan wajib wajib dan kursus wajib wajib wajib), kursus pilihan dan kertas akademik. Jumlah kredit hendaklah tidak kurang daripada 24.

Keperluan kertas

Disertasi ijazah sarjana terdiri daripada laporan pembukaan, pemeriksaan perantaraan, dan pembelaan tesis. Permohonan dan prosedur pembelaan tesis harus mengikuti Peraturan Implementasi Penyerahan Ijazah Sarjana atau Kedoktoran Dalian Maritime University dan Peruntukan Aplikasi dan Organisasi Tesis Pertahanan Dalian Maritime University . Disertasi yang berkelayakan mestilah logik, ringkas dan koheren, mempunyai konsep yang jelas, analisis yang ketat, potongan teori yang betul, data yang boleh dipercayai, faedah ekonomi dan sosial, dan nilai akademik. Di samping itu, ia harus memberikan pandangan baru ke dalam bidang pengajian dan menunjukkan bahawa pengarang itu mampu melakukan penyelidikan saintifik dan menjalankan kerja teknikal khusus secara bebas.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Dalian Maritime University (DMU) is located in southwestern Dalian, which is a famous coastal city in northeastern China. The University covers an area of one million square meters with almost half a ... Baca lebih lanjut

Dalian Maritime University (DMU) is located in southwestern Dalian, which is a famous coastal city in northeastern China. The University covers an area of one million square meters with almost half a million square meters occupied by buildings. DMU is one of the largest and best maritime universities and is the only key maritime institution under the Ministry of Communications, People’s Republic of China. Baca Ringkas