Sarjana Teologi

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Kecemerlangan akademik dan pembelajaran antar budaya

Master of Theology adalah program induk intensif berbahasa Inggeris, yang diakreditasi oleh organisasi akreditasi Belanda-Flemish. Ia bermula pada bulan September setiap tahun akademik dan berlangsung selama satu tahun (60 ECTS). Oleh kerana tumpuan penyelidikan dan tahap akademik yang tinggi, program ini adalah unik untuk gelaran sarjana kedua yang menyediakan kementerian pengajaran dan / atau pengajian doktoral.

Program ini menawarkan pendekatan hermeneutikal dan kontekstual dalam semua sub-disiplin teologi dan pelbagai peluang untuk pertemuan antara budaya dan interaksi dengan pelajar dari seluruh dunia. Sebagai peserta program, anda akan mempelajari latar belakang budaya dan konteks teologi yang berlainan. Oleh itu, pengalaman yang benar-benar antarabangsa dan antara budaya!

Program ini

Master of Theology terdiri daripada empat trek yang berbeza. Sebelum memulakan pengajian di Universiti Teologi Protestan, anda perlu memilih satu daripada trek khusus ini, kerana ia menentukan kandungan kurikulum:

  • Etika Maruah
  • Pertemuan dan Saksi Antara Budaya
  • Teks hidup
  • Komuniti Pembebasan

Program kajian bermula pada semester pertama dengan dua kursus interdisipliner diikuti dengan empat "kursus profil" trek yang dipilih. Salah satu kursus ini diikuti di institusi rakan kami, Universiti Groningen. Tumpuan antara budaya program kembali dalam hampir semua kursus sehingga kehadiran pelajar dari banyak cakrawala menjadi sumber daya dalam proses pembelajaran.

Pada semester kedua, anda meneruskan program dengan pengkhususan anda. Pengkhususan ini merangkumi kursus metodologi dan pengkhususan, kajian kesusasteraan dan tesis tuan akhir.

A tiga hala perbualan

Master Antarabangsa menyediakan titik masuk yang hebat ke teologi dan budaya Barat untuk pelajar dari Asia, Afrika dan Amerika Latin. Kami dilengkapi dengan baik untuk membantu anda membina jambatan antara konteks anda sendiri dan Akademi Eropah. Atas sebab yang sama, beberapa pelajar dari Barat memilih program satu tahun tertentu ini kerana ia memberi pendedahan kepada ungkapan lain Dunia Kristian dan teologi antara budaya. Kami sedia membantu mendalamkan tiga hala perbualan antara konteks anda sendiri dan cabaran, teologi Barat, dan Kristian Kitab Suci dan tradisi.

Kekristianan Dunia dalam Bilik Darjah

Universiti Teologi Protestan adalah tempat pelajar dan ahli akademik dari pujukan ekumenikal dan evangelikal bertemu dan belajar Kitab Suci dan tradisi Kristian bersama-sama. Kami berkongsi keyakinan bahawa hanya jika kita bertemu sebagai orang Kristian dari konteks budaya dan sosial yang berbeza dan dari latar belakang teologi yang berbeza boleh kita bertumbuh dalam pemahaman kita tentang 'yang lebarnya dan panjangnya dan tingginya dan dalamnya, [daripada] kasih Kristus yang melampaui segala pengetahuan , sehingga [kita] boleh diisi dengan seluruh kepenuhan Allah '(Efesus 4: 18,19 ENDE).

Syarat Kemasukan

Kemasukan ke program Master of Theology antarabangsa memerlukan:

1. Ijazah Sarjana Muda dalam Teologi atau ijazah yang setara dengan institusi akademik yang diiktiraf setanding dengan ijazah Sarjana Muda Akademik Belanda

2. Perintah bahasa Inggeris yang baik , yang akan ditunjukkan oleh:

  • skor TOEFL 575 (Ujian Berdasarkan Kertas), 232 (Ujian Berasaskan Komputer) atau 90
  • (Ujian Berasaskan Internet);
  • skor IELTS sebanyak 6,5;
  • skor TOEIC sebanyak 720;
  • sebuah Cambridge ESOL CAE 58-66.

3. Apabila memohon kajian OT atau NT : tahap bujang bahasa Ibrani atau bahasa Yunani yang terbukti. Untuk bahasa Ibrani ini bermakna beban belajar sekurang-kurangnya 15 ECTS, untuk bahasa Yunani beban belajar sekurang-kurangnya 20 ECTS (15 ECTS kajian Yunani biasa dan 5 ECTS NT Greek). Satu ECTS akan dibandingkan dengan beban kajian sebanyak 28 jam pengajian.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Protestant Theological University (PThU) is a university for theology based on a religious view of life, located in Amsterdam and Groningen. The PThU aims at profound and relevant theological educ ... Baca lebih lanjut

The Protestant Theological University (PThU) is a university for theology based on a religious view of life, located in Amsterdam and Groningen. The PThU aims at profound and relevant theological education and research with regard to developments in faith, church and Christianity worldwide. Work in the university is inspired by its close association with the church and a fascination for what faith does with people – explicitly including the personal faith of its staff and students. Baca Ringkas
Amsterdam , Groningen + 1 Lagi Kurang