Sarjana Seni dalam TESOL / Linguistik Terapan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Lihat pandangan terperinci di kawasan pakar anda dan membuka peluang kepada peluang baru dalam kerjaya yang berkaitan dengan bahasa.

Anda boleh melengkapkan program MA 180 mata dalam TESOL, Linguistik, Linguistik Terapan dan Pembelajaran dan Pengajaran Bahasa Kedua. Anda memerlukan sekurang-kurangnya purata B dalam mata pelajaran utama anda dalam ijazah sarjana muda untuk mendaftar.

Anda akan menyelesaikan campuran kursus dan penyelidikan yang bekerja dengan beberapa staf akademik terkemuka New Zealand. Belajar bersama pelajar dari seluruh dunia dan muncul sebagai pakar dalam subjek anda.

Pilihan fleksibel

Mengambil kesempatan daripada pilihan kajian fleksibel untuk menyesuaikan pelajaran anda dengan keperluan anda. Anda boleh memilih dari pelbagai kursus, dan TESOL, Linguistik Terapan dan Pembelajaran Bahasa dan Pengajaran Bahasa Kedua boleh belajar sama ada di kampus atau jarak jauh. Anda boleh melengkapkan Master dalam satu tahun pengajian sepenuh masa atau lebih dua atau tiga tahun separuh masa. Dan untuk kebanyakan program, anda juga boleh mula belajar pada permulaan mana-mana tiga trimester sepanjang tahun.

Sokongan pembelajaran jarak jauh

Sekiranya anda belajar di luar kampus, sumber-sumber berasaskan web akan membantu memastikan anda mempunyai pengalaman pembelajaran yang kaya dan anda boleh berhubung secara tetap dengan pensyarah anda.

Beban kerja

Sekiranya anda belajar sepenuh masa, anda boleh mengharapkan beban kerja sebanyak 40-45 jam seminggu untuk tahun ini. Pelajar separuh masa melakukan dua kursus setiap trimester perlu melakukan sekitar 20-23 jam kerja seminggu. Pastikan anda mengambil kira ini jika anda bekerja.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Well ... Baca lebih lanjut

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Wellington – New Zealand’s second largest city – in the geographic, political and cultural heart of the country. We’re number one in New Zealand for research quality. Baca Ringkas
Wellington , Wellington , Wellington + 2 Lagi Kurang