Sarjana Seni dalam Reka Bentuk

Umum

Penerangan Program

Bagi bukan pereka yang ingin memupuk kemahiran reka bentuk.

MA adalah program satu tahun yang memperkenalkan anda kepada asas, pendekatan, dan alat asas yang penting untuk merancang interaksi, termasuk komunikasi visual, prototaip, dan amalan berpusatkan manusia. Anda juga akan belajar mengenai budaya dan amalan reka bentuk, tetapi yang paling penting, anda akan belajar melihat dan memikirkan reka bentuk.

Sama ada anda ingin mengambil langkah pertama untuk beralih ke reka bentuk dari disiplin lain atau menambah pelengkap reka bentuk ke profil profesional anda yang ada, ijazah MA telah anda lindungi.

Program MA membolehkan anda mempelajari asas reka bentuk dengan beberapa pemikir paling cerdas dan pengamal paling berbakat di lapangan. Anda akan mempelajari prinsip-prinsip abadi sambil mendedahkan pendekatan, idea, dan kaedah di barisan hadapan reka bentuk.

Bagi sesetengah orang, program satu tahun ini adalah pengenalan yang cukup untuk reka bentuk yang akan memberi maklumat dan menambah kemahiran mereka ketika mereka meneruskan jejak kerjaya pelengkap. Bagi yang lain, ini adalah langkah pertama menuju kajian yang lebih mendalam yang akhirnya akan menghasilkan kerjaya yang baik dalam bidang reka bentuk. Anda mungkin melanjutkan pelajaran di program MPS, MDes, atau PhD kami; melanjutkan pengajian dalam perniagaan, interaksi manusia-komputer, atau teknologi hiburan; atau kembali bekerja di bidang sebelumnya dengan kelebihan kemahiran dan perspektif reka bentuk.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The School of Design at Carnegie Mellon is among the oldest and most respected programs in North America. We have a rich history in the design of products and communications, and were one of the first ... Baca lebih lanjut

The School of Design at Carnegie Mellon is among the oldest and most respected programs in North America. We have a rich history in the design of products and communications, and were one of the first programs to offer a master’s degree in interaction design. Our programs enroll approximately 250 undergraduate and graduate students from a variety of backgrounds, inspired by a wide range of motivations and career ambitions. Baca Ringkas