Sarjana Seni dalam Psikologi - Post LIU

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Dalam memperoleh ijazah Sarjana Sastera 36 kredit ini dalam Psikologi, anda akan mengukuhkan penyelidikan, menulis dan kemahiran berfikir kritis sambil meluaskan dan memperdalam pengetahuan anda tentang tingkah laku. Kurikulum teras menyediakan asas dalam topik asas statistik, kaedah eksperimen, analisis tingkah laku dan pembelajaran, persepsi dan kognisi, dan asas tingkah laku neuropsikologi. Anda akan mempunyai peluang yang unik untuk melakukan penyelidikan tangan yang asli.

Di samping membuka jalan untuk melanjutkan pengajian di peringkat siswazah, MA dalam Psikologi akan menyediakan anda pelbagai jawatan dalam penyelidikan, pendidikan, organisasi perindustrian, latihan pengurusan, dan sumber manusia.

Lulusan baru program ini telah menjalani kajian doktoral di bidang seperti Psikologi Kognitif, Psikologi Pendidikan, Analisis Kelakuan, dan Psikologi Klinikal dan untuk pekerjaan dalam bidang seperti penyelidikan penjagaan kesihatan mental.

Kursus Teras

Statistik dalam Psikologi (PSY606)
Rawatan peringkat siswazah mengenai statistik univariat yang deskriptif dan inferens. Analisis data menggunakan SPSS akan dikaji bersama dengan bahan teori.

Kaedah Eksperimen dalam Psikologi I (PSY 607)
Rawatan masalah dalam reka bentuk dan pelaksanaan penyelidikan satu kes ditekankan dalam kursus ini. Ini termasuk pertimbangan kawalan, menarik kesimpulan, dan teknik penyelidikan dalam kedua-dua analisis tingkah laku eksperimen dan penggunaan. Kaedah persembahan data termasuk penggunaan Microsoft Excel akan dibincangkan.


Kaedah Eksperimen dalam Psikologi II (PSY608)
Kursus ini merangkumi reka bentuk, pelaksanaan, dan penilaian penyelidikan psikologi menggunakan reka bentuk kumpulan. Topik perwakilan termasuk antara dan dalam kumpulan reka bentuk, tugasan rawak, dan pembinaan soal selidik. Pengumpulan data melalui Internet ditekankan.

Analisis Perilaku dan Pembelajaran (PSY 651)
Kursus ini menyediakan pengenalan kepada prinsip-prinsip asas penyesuaian dan pembelajaran termasuk teori penguatkuasaan, kawalan rangsangan, dan kawalan aversive. Di samping itu, ia akan memperkenalkan pelajar kepada sejarah dan falsafah Analisis Kelakuan. Tumpuan utama adalah mengenai asas asas dan penyelidikan semasa.

Persepsi dan Kognisi (PSY652)
Pemeriksaan prinsip persepsi dan kognisi, dengan fokus pada interaksi mereka.

Dasar-dasar Perilaku Neuropsikologi (PSY703)
Satu kajian sistematik mekanisme neuroanatom dan neurofisiologi yang mengiringi tingkah laku. Penekanan diletakkan pada sistem deria dan pemetaan sistem-sistem ini di dalam otak. Gangguan neurologi dan psikologi dibincangkan sehubungan dengan otak yang terjejas. Kaedah dan teknik yang digunakan dalam penyiasatan mengenai hubungan kelakuan saraf ditunjukkan dalam makmal.
Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Long Island University's mission is to provide excellence and access in private higher education to people from all backgrounds who seek to expand their knowledge and prepare themselves for meaningful ... Baca lebih lanjut

Long Island University's mission is to provide excellence and access in private higher education to people from all backgrounds who seek to expand their knowledge and prepare themselves for meaningful, educated lives and for service to their communities and the world. Baca Ringkas
New York , Brookville + 1 Lagi Kurang