114168_MINERVA6.jpg

Garis Besar

Sarjana Seni dalam Rekaan Kostum

Pembangunan jalur kajian ini mengikuti logik kontemporari, dengan tujuan untuk membangunkan kepelbagaian kompetensi dalam analisis berterusan, menggabungkan persediaan teknikal yang maju untuk penyelidikan, interdisiplinariti dan metodologi projek yang diperlukan untuk menyediakan profesional muda yang mampu mewujudkan dunia perwakilan inovatif yang koheren dengan cabaran masa depan.

Pengetahuan Sejarah Kostum, keupayaan untuk mentafsirkan watak-watak dalam kerangka sejarah dan kontemporari, kompetensi yang diperlukan untuk membangunkan projek dalam berbagai tetapan (teater, balet, opera, panggung wayang, televisyen) merupakan tonggak penting bagi mereka yang ingin menyelidiki dan menganalisis bahasa fesyen kontemporari.

Struktur

Tahun pertama difokuskan pada teori dan teknik yang tipikal di kawasan ini. Kecekapan teori dan budaya, makmal teknikal, pemahaman mengenai implikasi bajet dalam pembangunan projek menyusun laluan kajian untuk melatih pelajar untuk analisis dan metodologi lengkap proses reka bentuk. Pelajar akan mempunyai kemungkinan untuk menyatakan, melalui projek-projek dalam perkongsian dengan pengeluaran sebenar dan dengan kerjasama guru-guru profesional, tafsiran peribadi mereka tentang watak-watak dan pembinaan indah pakaian dalam bingkai yang realistik.

Tahun kedua menggabungkan idealnya visi berorientasikan masa depan disiplin ini melalui makmal intensif di mana metodologi projek pelajar dipupuk oleh tanggapan teoritis dan diamalkan dengan penciptaan projek penyelidikan dan pembuatan pakaian. Sejarah Fesyen dan Haute Couture, tren terkini dalam seni visual, kompetensi dalam penyelidikan untuk kontemporari, semuanya menyumbang untuk membina sinergi dengan kursus praktikal teoretikal dalam bentuk makmal penyelidikan dan kreativiti sebenar yang bertujuan mewujudkan satu metodologi projek yang besar -scale, sering dengan kerjasama merek yang paling penting dalam bidang ini di peringkat antarabangsa.

Pada tahun kedua, pelajar juga akan meningkatkan kecekapan mereka dalam penggunaan perisian grafik dan logik perniagaan dan organisasi yang berorientasikan kepada Industri Fesyen.

Pada akhir tahun kedua, pelajar akan membangunkan kerja akhir di mana semua kompetensi yang diperoleh akan dimasukkan ke dalam tempatnya mengikut tafsiran peribadi.

Akreditasi

Kursus ini diakreditasi oleh Kementerian Pelajaran, Universiti dan Penyelidikan Itali,

Pada akhir kursus, pelajar yang memenuhi Syarat Kemasukan akan menerima Diploma Sarjana Seni (120 ECTS).

Kemasukan

Untuk menjamin kualiti kursus, kemasukan terhad kepada bilangan pelajar tetap setiap tahun.

Atas sebab ini, kami mencadangkan pelajar yang berminat menghantar permohonan mereka dalam bulan Jun. Sekiranya permohonan tertangguh, kami menjemput pemohon untuk menghubungi Pejabat Kaunseling Accademia Costume e Moda.

Untuk memohon kursus, perlu menghantar kurikulum, surat motivasi, dan portfolio yang akan dinilai oleh Pengarah Pendidikan kami dan lulus temuduga kemasukan.

Tempoh

Tempoh kursus adalah dua tahun akademik dan kehadiran adalah wajib tetapi harus diterima pada penilaian akhir pelajar mesti mempunyai sekurang-kurangnya 80% kehadiran yang terbukti.

Syarat kemasukan

Peserta kursus mesti mempunyai ijazah yang relevan dalam Reka Bentuk Fesyen dari mana-mana institusi Itali (keperluan minimum ijazah 3 tahun, 180 kredit) atau Universiti atau Kolej antarabangsa (Ijazah Sarjana Muda).

Pelajar juga mesti mempunyai IELTS peringkat bahasa Itali atau 5.0 pensijilan Bahasa Inggeris.

Program diajar dalam:
  • English
  • Itali

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh Accademia Costume & Moda »

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 19, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Nov 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Deadline
Permintaan Maklumat
Request information
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Nov 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Request information

Nov 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Request information
End Date