Sarjana Seni dalam Kaunseling Psikologi, Konsentrasi dalam Terapi Drama

Umum

Penerangan Program

MA dalam Psikologi Kaunseling dengan Konsentrasi dalam Terapi Drama

Selama lebih dari 30 tahun, program Terapi Drama CIIS telah meneroka bagaimana proses dramatik yang disesuaikan dengan terapeutik berfungsi dari masa ke masa untuk menyembuhkan luka, memudahcarakan perubahan yang berpanjangan, dan membantu orang mencapai potensi tertinggi mereka. Program kami mengintegrasikan kursus pengalaman, didaktik, dan klinikal dalam kurikulum dengan teliti dan urutan, untuk melatih para pelajar untuk menjadi ahli terapi drama dan psikoterapi secara peribadi dan budaya, bersesuaian, dan kompeten.

Program Terapi Drama adalah salah satu daripada beberapa program sarjana di Amerika Syarikat yang kedua-duanya diiktiraf di peringkat serantau dan diluluskan oleh Persatuan Terapi Drama Amerika Utara, dan merupakan satu daripada segelintir program sedemikian di dunia. Kami adalah satu-satunya program yang menawarkan laluan kepada lesen negara (LPCC).

Mengenai Program

Graduan kami bekerja dalam pelbagai kedudukan dan pengaturan kepimpinan, termasuk pusat kesihatan mental masyarakat, amalan persendirian, sekolah dan pusat pendidikan, organisasi untuk berkhidmat kepada masyarakat LGBTQ, dan klinik yang menawarkan perkhidmatan untuk trauma, gangguan makan, kehilangan, dan penjagaan diri.

Program 2 hingga 3 termasuk hari minggu dan kelas hujung minggu sekali-sekala.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

California Institute of Integral Studies (CIIS) is an innovative, forward-thinking university based in San Francisco, California.

California Institute of Integral Studies (CIIS) is an innovative, forward-thinking university based in San Francisco, California. Baca Ringkas