Sarjana Seni dalam Hubungan Antarabangsa, Sarjana Dwi

Umum

Penerangan Program

Ijazah Double dengan Universiti Warsawa

Penerangan program

Pusat Pengajian Sains Politik Universiti Haifa, dengan kerjasama Institut Hubungan Antarabangsa, Universiti Warsaw, kini menawarkan MA Hubungan Antarabangsa dua peringkat di mana para pelajar dapat memanfaatkan sumber, kepakaran dan kurikulum komprehensif kedua-dua universiti, dan menerima akreditasi daripada kedua-duanya semasa tamat pengajian.

Sekolah Sains Politik di Universiti Haifa , yang ditubuhkan pada tahun 1972, menawarkan pelajar sumber dan bakat salah satu pusat penyelidikan akademik yang paling menonjol di Israel yang terlibat dalam pengajaran dan beasiswa dalam bidang kajian diplomasi, pemikiran politik, hubungan antarabangsa, dasar awam, pentadbiran awam, pentadbiran tempatan, perbandingan dan politik Israel. Divisi Hubungan Antarabangsa didirikan pada tahun 2000 sebagai sebahagian dari Sekolah Ilmu Politik dan memainkan peranan penting dalam melatih generasi peneliti dan pengamal masa depan dalam bidang Hubungan Internasional.

Apa yang anda akan belajar

Pelajar akan menghabiskan dua semester pengajian di setiap institusi dan, termasuk tesis bertulis, akan meliputi kurikulum di Universiti Haifa yang telah dibuat untuk menjelaskan peranan penting diplomasi dalam menangani isu-isu yang luas yang mempengaruhi wilayah Mediterranean dan Timur Tengah , dan yang tidak lagi dapat ditangani secara eksklusif secara eksklusif dari sudut pandang sempit atau dua hala sempit.

Tumpuan kepada peranan mekanisme diplomatik kolaboratif direka untuk memberi pelajar wawasan, konsep, dan alat analitik baru untuk memahami sepenuhnya fungsi diplomasi yang dipertingkatkan dalam suasana antarabangsa. Oleh itu, program ini bertujuan untuk membolehkan pelajar mengenal pasti penyelesaian yang berkesan untuk pelbagai isu politik, budaya dan ekonomi yang mana mereka akan menghadapi di lapangan.

Syarat Kemasukan

  • Ijazah Sarjana Sains Politik atau Perhubungan Antarabangsa dari universiti terakreditasi di Israel atau di luar negara. Calon pelajar mesti mengemukakan diploma dan transkrip mereka. Pelajar dalam bidang-bidang lain akan dipertimbangkan dengan syarat mereka menyiapkan prasyarat akademik.
  • Minimum 3.0 IPad, 80% atau setaraf.
  • Skor TOEFL (jika bahasa ibunda bukan bahasa Inggeris atau calon tidak pernah belajar di institusi pengajian tinggi di mana bahasa arahan adalah bahasa Inggeris). Minimum 570 (ujian berdasarkan kertas); 230 (ujian berasaskan komputer) atau 89 (ujian berasaskan internet).
  • Dua cadangan daripada ahli fakulti akademik yang berkaitan.
  • Curriculum Vitae / Résumé.
  • Salinan pasport yang sah
  • Essay peribadi (500-750 perkataan).
  • Borang perubatan.

Pelajar yang belum melengkapkan ijazah sarjana dalam Hubungan Antarabangsa atau Sains Politik akan diperlukan untuk menyelesaikan kursus pengenalan berikut sebelum semester pertama program ini:

  • Pengenalan kepada Hubungan Antarabangsa.
  • Pengenalan kepada Sains Politik / Kerajaan.

Di bawah keadaan tertentu, jawatankuasa itu mungkin akan mempertimbangkan pemohon yang tidak memenuhi syarat kemasukan minimum.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers.

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers. Baca Ringkas