Gambaran Keseluruhan Program

Ijazah Sarjana Seni Halus adalah gelar sarjana terminal dalam seni studio yang ditawarkan di kampus Statesboro kami. Pelajar siswazah dalam program MFA dikenakan dengan melampaui pencapaian seni mereka sebelumnya dengan mengembangkan premis konseptual yang segar ke dalam badan karya seni yang relevan dengan dunia seni kontemporari hari ini. Calon MFA mencapai ketinggian baru sebagai artis studio melalui kursus yang menantang mereka untuk memajukan pengetahuan konseptual, sejarah, teoretikal dan praktikal mereka.115577_MasterofFIneArts.jpg

 • Konsentrasi dalam Reka Bentuk Grafik - Kampus Statesboro sahaja
 • Kepekatan Studio Studio - kampus Statesboro sahaja

Keperluan Pendaftaran Biasa

 1. Keperluan yang lengkap untuk ijazah Sarjana Muda di kolej yang diiktiraf oleh persatuan akreditasi yang sesuai.
 2. Memenuhi syarat minimum sekurang-kurangnya 18 semester jam kursus seni studio sarjana muda dan tambahan minimum 9 semester jam sejarah seni.
 3. Purata skala gred kumulatif 3.0 (4.0 skala) atau lebih tinggi pada semua kerja sarjana.
 4. Sebagai tambahan kepada bahan permohonan yang diperlukan oleh Kolej Pengajian Siswazah, calon pelajar dikehendaki menyerahkan portfolio kreatif untuk dipertimbangkan oleh jawatankuasa kemasukan di Jabatan Seni
 5. Portfolio - dikemukakan kepada pengarah program:

Marc Moulton

Jabatan Seni

E-mel: marcmoulton@georgiasouthern.edu

 • Surat Kepentingan yang merangkumi Kenyataan Intent yang menerangkan tujuan memasuki program seni studio pascasarjana sepenuh masa dan matlamat akhir sebagai seorang artis.
 • 20 hingga 30 imej karya seni semasa yang mewakili kerja, pasca-sarjana muda, badan kerja. Hantar gambar pada helaian air yang dicetak, minimum 4 × 6 setiap satu; termasuk pengenalpastian hak tajuk, media, tahun, saiz DAN pada CD / DVD dalam format 300 dpi jpeg.
 • Kenyataan Artis menonjolkan badan kerja yang dibentangkan dalam portfolio.
 • Tiga (3) surat rujukan yang mengenal pasti amalan studio anda dan keupayaan untuk mengikuti kursus kursus kritis dan teori yang maju.
 • Curriculum Vitae

* Transkrip antarabangsa mesti dinilai oleh NACES perkhidmatan penilaian terakreditasi dan mestilah kursus dengan penilaian kursus dan termasuk IPK.

114626_114546_Campus.jpg

Syarat-syarat Ijazah: 60 Jam Kredit

Yuran pengajian boleh didapati di sini .

Tarikh Akhir Kemasukan

Dapatkan latihan berkualiti yang anda perlukan untuk menjadi artis, pereka, ahli sejarah seni, atau pemimpin industri.

Adakah anda sedang mencari sekolah seni Georgia yang sempurna untuk membina kemahiran anda dan mencapai matlamat kerjaya anda? Di Georgia Southern University , anda boleh memilih tahap yang paling sesuai dengan minat dan latihan anda untuk masa depan anda.

Di Georgia Southern's Betty Foy Sanders Department of Art (BFSDoArt), anda boleh memfokuskan pendidikan anda keahlian seni studio anda, sejarah seni, reka bentuk grafik, animasi, dan banyak lagi. Jika anda mencari kolej seni di Georgia, anda boleh menerima panduan akademik dan kerjaya yang anda perlukan di Georgia Selatan.

BFSDoArt menawarkan program ijazah seni komprehensif di Statesboro dan Savannah. Terokai program ijazah sarjana dan sarjana kami di sebelah kanan.

Kerja Tesis MFA

MFA menyediakan pelajar untuk kerjaya profesional sebagai pengamal seni dan pereka, untuk jawatan sebagai profesor seni studio di pendidikan tinggi, atau untuk bekerja di bidang yang berkaitan dengan Seni yang memerlukan kajian lanjutan dalam seni studio. Program Sarjana MFA Georgia Selatan membimbing pelajar siswazah ke arah kecekapan dalam media seni tertentu sambil mengalamatkan bahawa dalam seni kontemporari, berbagai sempadan disiplin sering menyeberangi apabila berkaitan dengan tujuan konseptual dan pengeluaran pelajar.

Program ijazah MFA di Georgia Southern menawarkan kepekatan Studio Art atau Reka Bentuk Grafik. Setiap ijazah terdiri daripada kursus peringkat siswazah di studio, sejarah seni, dan disiplin teoritis. Program sepenuh masa, kediaman memerlukan maksimum tiga tahun untuk disiapkan. Program ini memuncak dengan pameran tesis MFA, menunjukkan kecekapan peringkat profesional, disertai dengan tesis sokongan bertulis yang ditinjau oleh jawatankuasa tesis siswazah. Tinjauan fakulti formal kerja pelajar dijalankan sepanjang semester untuk membimbing pelajar ke hadapan dalam menyelesaikan keperluan gelar mereka.

Calon MFA ditawarkan ruang studio swasta mereka untuk membuat dan mengembangkan karya seni mereka. BFSDoArt juga menawarkan banyak pembantu lepasan dan jawatan mengajar siswazah untuk membantu menampung kos tuisyen, yuran, dan kos pembekalan. Penolong-penolong ini juga menyediakan pengalaman kerja yang berharga yang memberikan graduan Jabatan menjadi kelebihan dalam matlamat kerjaya mereka.

114627_114547_Freedom-SweetheartCircle.jpg

Program diajar dalam:
English

Lihat 16 lagi program yang ditawarkan oleh Georgia Southern University »

Tarikh Akhir Kemaskini May 27, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Jan 13, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
9,406 USD
Tuisyen luar negeri: $ 9,406 setiap semester.
Deadline
Julai 31, 2019
Permintaan Maklumat
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Julai 31, 2019
Start Date
Jan 13, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Mei 18, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 17, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan 11, 2021
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Julai 31, 2019
End Date

Jan 13, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Mei 18, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Ogo 17, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan 11, 2021

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date