Gambaran keseluruhan

NYU Game Center didedikasikan untuk penerokaan permainan sebagai bentuk budaya dan reka bentuk permainan sebagai amalan kreatif. Pendekatan kami terhadap kajian permainan adalah berdasarkan kepada idea yang mudah: perkara permainan.

Kami melatih generasi pereka permainan, pemaju, usahawan, dan pengkritik generasi akan datang, untuk memajukan bidang permainan dengan mewujudkan konteks untuk beasiswa lanjutan dan kerja pecah tanah.

Pusat Game NYU MFA adalah persekitaran kreatif yang intensif. Sebagai pelajar, pada bila-bila masa anda akan membuat satu atau lebih banyak projek permainan, dari prototaip kecil ke tesis berskala besar. Pada masa yang sama, anda juga akan terlibat dalam analisis dan perbincangan, dari mengkritik kerja pelajar lain untuk penyelidikan mendalam mengenai topik asal. Dan juga terdapat banyak permainan yang dimainkan juga - perpustakaan permainan kami mengandungi ribuan permainan digital dan bukan digital. Bermain, ciptaan, dan analisis melengkapi dan saling memberitahu satu sama lain untuk mencipta satu pengalaman pendidikan yang unik.

NYU Game Center MFA adalah sarjana Sarjana Seni Halus 2 tahun dalam Reka Bentuk Permainan. Terletak di Tisch School of the Arts terkenal NYU, kami berdiri dengan bahu dengan seni, media, dan budaya lain. Pelajar kami mengkaji reka bentuk dan perkembangan permainan dalam konteks literasi kritis lanjutan, dengan matlamat menjadi pereka permainan dan pemaju, artis dan kurator, pengkritik dan sarjana. Selepas tahun pertama asas yang intensif dan reka bentuk permainan maju dan kursus kemajuan, tahun kedua anda akan memberi tumpuan kepada projek tesis sepanjang tahun yang akan mendorong anda ke dalam industri permainan.

Keperluan

Kami sedang mencari pemohon yang bersemangat dan berbakat untuk MFA Reka Bentuk Permainan kami. Pemohon boleh datang dari pelbagai latar belakang profesional, peribadi, dan pendidikan. Pengalaman permainan profesional tidak diperlukan, walaupun pemohon yang berjaya perlu menunjukkan tahap bakat yang tinggi, semangat kreatif, dan kecekapan dalam satu atau lebih bidang yang berkaitan dengan reka bentuk permainan, pengeluaran permainan, dan biasiswa permainan. Ijazah sarjana muda dari kolej yang diiktiraf diperlukan. Program Reka Bentuk Permainan adalah dua tahun - hanya belajar sepenuh masa.

Terdapat dua komponen yang perlu anda serahkan untuk berjaya melengkapkan permohonan anda untuk kemasukan:

1. Permohonan kemasukan perlu dikemukakan secara dalam talian kepada Pejabat Kemasukan Siswazah Tisch bersama-sama dengan dokumentasi akademik, ujian, surat cadangan dan bukti kelayakan yang menyokong (terperinci di bawah). Mulakan permohonan anda di sini: Aplikasi Tisch .

2. Anda mesti menyediakan portfolio kreatif (terperinci di bawah) dan mengemukakannya melalui sistem aplikasi dalam talian MFA Pusat Permainan, Slideroom. Sila ambil perhatian bahawa apabila mengemukakan portfolio kreatif anda Slideroom akan mengenakan bayaran $ 10 untuk pemohon untuk menggunakan perkhidmatan ini. Portfolio kreatif anda mesti dimuat naik melalui Slideroom pada atau sebelum tarikh akhir permohonan. Anda boleh mendaftar dan menyediakan akaun di pautan ini: href = "https://nyugamecenter.slideroom.com .

Sila lawati halaman ini untuk keperluan tambahan dan keperluan portfolio kreatif href = "https://gamecenter.nyu.edu/academics/game-design-mfa/apply/ .

Tarikh tutup permohonan adalah 1 Januari 2019

Program diajar dalam:
English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh NYU | Tisch »

Tarikh Akhir Kemaskini October 18, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
- Lawati laman web Tisch.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date