Sarjana Seni Bina

Umum

Penerangan Program

sketch book, sketch, marker

Program kami

Program Master of Architecture di Georgia Tech menyediakan pelajar dengan ijazah profesional yang membawa kepada kerjaya dalam bidang seni bina atau bidang yang berkaitan. Reka bentuk dan penyelidikan latar depan program kami melalui struktur kokurikulum yang menggabungkan sejarah, teori, teknologi, dan amalan dengan studio reka bentuk. Pelajar mendapat manfaat daripada sambungan yang kuat ke Sekolah Ph.D yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Program dan sumber salah satu universiti teknologi utama di dunia.

Pelajar kami mempunyai peluang untuk meneruskan minat mereka dalam pelbagai topik termasuk kemampanan, urbanisme, bahan dan sistem bangunan, reka bentuk digital & fabrikasi, bangunan berprestasi tinggi, dan reka bentuk & kesihatan, antara lain. Mengakui perubahan transformatif yang berlaku dalam profesion seni bina, program kami menjangkakan amalan apa yang akan berlaku dalam masa terdekat dan menyiapkan graduan kami berada di hadapan, dan pemimpin perubahan ini.

Anda tidak memerlukan ijazah sarjana muda untuk mendaftarkan diri dalam program M. Arch kami. Kami secara aktif merekrut dan menerima pelajar siswazah dengan pelbagai darjah termasuk kemanusiaan, kejuruteraan, perniagaan, dan sains sosial dan sains. Pemohon datang dari pelbagai universiti di seluruh Amerika Syarikat dan di luar negara dan salah satu kekuatan program kami adalah kepelbagaian budaya dan intelektual pelajar kami.

Pelajar yang mempunyai ijazah selain seni bina memasuki trek 3.5 tahun dan pelajar dengan ijazah seni bina pra-profesional memasuki trek 2-tahun kami.

Pada tahun 2017, M. Arch kami. secara rasminya ditetapkan sebagai program sarjana STEM oleh Lembaga Bupati Georgia!

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The mission of the Georgia Tech School of Architecture is to instill our students with a life-long curiosity about the built environment, an appreciation of its social and cultural meanings, and a pas ... Baca lebih lanjut

The mission of the Georgia Tech School of Architecture is to instill our students with a life-long curiosity about the built environment, an appreciation of its social and cultural meanings, and a passion for improving the future. We strive to cultivate student understanding of architectural and urban design as aesthetic, technical, and research-based pursuits that must creatively traverse traditional disciplinary boundaries. Baca Ringkas