Sarjana Seni Bina dan Reka Bentuk Dalaman

Umum

Penerangan Program

Masyarakat sentiasa berubah wajahnya. Oleh itu profesional muda harus dapat memikirkan logik projeknya dalam menghadapi konteks global, menganalisa isu-isu, menentukan spesifikasi semula, menjadi hulu kreatif terjemahan rasmi, dengan sangat mencerminkan subjek. Untuk mempersiapkan tahun ketiga, pelajar membentangkan kerja mereka kepada juri yang terdiri daripada profesional dan guru di luar sekolah.

Subjek yang dikaji, kajian yang dijalankan oleh pelajar disarankan atau dicadangkan berdasarkan data sebenar. Mereka adalah latihan dwi-tujuan , baik "latihan" atau simulasi keadaan konkrit dan bahan didaktik. Persidangan yang diberikan oleh tokoh-tokoh terkemuka dalam bidang mereka adalah peluang untuk memahami pelbagai penglihatan di dunia sekarang, mendengar pandangan tentang pekerjaan, berfikir dalam kumpulan dan kemudian menulis secara individu.

Latihan anda sebagai pereka dalaman

Murid perlu hari ini dilatih, pada masa yang sama dengan teknik tertentu, setiap cara ungkapan, keupayaan untuk hamil, untuk bergerak dari satu bidang ke yang lain, dengan kelajuan minda dan mobiliti intelektual, budaya yang luas dan, di atas semua, keperluan untuk berterusan

Terlibat dalam kehidupan profesional, keupayaan untuk menegaskan kreativiti terbuka, mengambil inisiatif konseptual, meletakkan kecerdasan projek, menyesuaikan diri dengan semua jenis kes adalah sifat penting. Pada masa yang sama kerana ia berfungsi untuk mempelajari pengetahuan yang diperlukan, Akademi Charpentier sangat prihatin untuk mempersiapkan pelajar untuk pemikiran ini. Ia sendiri akan membolehkan mereka menjadi benar-benar pelakon di tengah-tengah perubahan ini, dunia ini bergerak.

Untuk mempersiapkan tahun ketiga, pelajar membentangkan kerja mereka kepada juri yang terdiri daripada profesional dan guru di luar sekolah. Subjek yang dikaji, kajian yang dijalankan oleh pelajar disarankan atau dicadangkan berdasarkan data sebenar. Mereka adalah latihan dwi-tujuan, baik "latihan" atau simulasi keadaan konkrit dan bahan didaktik. Persidangan yang diberikan oleh tokoh-tokoh terkemuka dalam bidang mereka adalah peluang untuk memahami penglihatan-penglihatan yang berlainan di dunia hari ini, untuk mendengar sudut pandangan mengenai pekerjaan, berfikir dalam kumpulan dan kemudian menulis secara individu.

Erasmus

Terima kasih kepada banyak perkongsian kami, semua pelajar kami boleh pergi ke luar negara. Akademi Charpentier adalah pemegang Piagam Erasmus 2014-2020, biasiswa diberikan kepada para pelajar yang ingin meneruskan pengajian atau melakukan latihan di Eropah.

Sebagai pelajar pertukaran, bayaran yuran tuisyen kepada institusi tuan rumah dilindungi. Cara untuk mencari cara lain untuk bekerja atau belajar, belajar bahasa asing dalam keseluruhan rendaman dan mendapatkan keterbukaan yang lebih besar.

Sekolah Rakan Kongsi

 • Jerman: FH Aachen
 • Bulgaria: St. Cyril dan St. Methodius University of Veliko Turnovo
 • Sepanyol: IED Istituto Europeo di Reka Bentuk Madrid dan Barcelona
 • Ireland: Griffith College Dublin
 • Itali: IUAV Venice dan Akademi Kreatif, Milan
 • Amerika Syarikat: Cornell University, Ithaca, New York
 • India: Universiti Reka Bentuk Dunia, Sonipat, Haryana
 • Mexico: Universidad de Monterrey
 • Republik San Marino: Universita degli Studi della Repubblica di San Marino.

latihan

Latihan amali disepadukan sepenuhnya ke dalam kurikulum pengajaran. Mereka adalah subjek perjanjian antara sekolah dan syarikat. Penilaian mereka menyumbang kepada pengiktirafan peperiksaan terminal dan tertakluk kepada prosedur pemberian yang tepat; mereka bertindak balas terhadap tempoh pengajian dan eksperimen.

Mereka adalah wajib pada akhir tahun ke-3 dan diawasi oleh seorang guru (bimbingan, CV, buku, penyelidikan magang).

Objektif utama tempoh ini kekal padan dengan amalan profesional dan teknikal yang diperoleh semasa kitaran siswazah. Mereka bertujuan untuk memudahkan pengintegrasian pelajar ke dalam dunia kerja dan sering membawa kepada pekerjaan pertama . Terima kasih kepada piagam Erasmus, latihan ini boleh menjadi peluang untuk merelakan di luar negara.

Tajuk anda arkitek dalaman

Gelaran Interior Architect yang disampaikan oleh Académie Charpentier didaftarkan di National Directory of Certifications Profesional LEVEL I - kod NSF 233n -. Di samping itu, sekolah itu diiktiraf oleh CFAI (Majlis Perancang Interior Perancis)

Pekerjaan masa depan anda, banyak peluang

Mereka tentu saja berbeza, kadang-kadang pada had lain-lain disiplin. Pereka dalaman sering bekerja pada keadaan senibina yang sedia ada. Ia mungkin pembangunan rumah atau pangsapuri peribadi, tetapi juga ruang awam dan komersil, di kawasan yang berbeza-beza sebagai lapangan terbang atau sekolah, pejabat korporat atau butik fesyen.

Walau bagaimanapun, museografi, pemandangan, atau perancangan ruang bandar juga merupakan sebahagian daripada profesion ini, yang masih berkaitan dengan profesion reka bentuk, dengan reka bentuk perabot atau objek.

Reka bentuk meliputi bidang yang luas, dari hiasan, hiasan teater atau pawagam, kepada produk perindustrian jisim, reka bentuk kerusi, melalui imej jenama, papan tanda yang membawa ia lebih dekat profesion komunikasi visual.

Ia adalah tepat pada fleksibiliti ini bahawa pengajaran berasaskan yang menyokong di atas semua sikap refleksi, kecerdasan projek.

Kadar 2019

Bayaran

Syarat pembayaran

 • Bayaran pertama: 1.800 € pada masa deposit borang pendaftaran (kelewatan undang-undang penarikan balik 8 hari baki yang diperolehi di luar).
 • Ansuran ke-2: 50% daripada baki, tidak lewat dari 1 Julai.

Baki: tidak lewat dari 1 November.

Bagi pelajar asing pembayaran semua yuran pengajian (bayaran ke bawah) pada 1 Julai.

Syarat pendaftaran

Tahun pertama

Pelajar prihatin

 • Pemegang ijazah sarjana muda atau mempunyai tahap kelas akhir atau masih dari institusi latihan vokasional.
 • Warga asing yang memegang ijazah setara dengan ijazah sarjana muda atau dari sekolah seni khusus atau seni yang digunakan.
 • Pelajar asing mesti memberi keputusan yang diperolehi di TCF (atau setaraf).

Prosedur kemasukan

Pelantikan boleh dibuat melalui telefon di 01 43 54 31 12 untuk wawancara motivasi di mana anda akan membentangkan buku seni kerja peribadi, kurikulum vitae (kurikulum sudah selesai) dan surat lamaran.

Sejak tahun pertama ini, setiap pelajar diberi perhatian khusus, bilangan pelajar tidak boleh melebihi clausus numerik yang ditetapkan. Ia adalah perintah penerimaan pendaftaran yang, pada tahap ini, akan diguna pakai sehingga penutupan komposisi promosi.

2nd / 3rd / 4th / 5th tahun

Pelajar prihatin

 • Dari sekolah kebangsaan, daerah atau sekolah seni halus, sekolah seni pakai, bahagian khusus universiti, pusat latihan awam atau swasta, dan sebagainya.
 • Datang dari institusi Eropah atau asing dan mempunyai enam puluh kredit ECTS.
 • Pelajar asing mesti memberi keputusan yang diperolehi di TCF (atau setaraf).

Prosedur kemasukan

Pelantikan untuk menetapkan tarikh penyelenggaraan dilakukan melalui telefon di 01 43 54 31 12. Komposisi fail disampaikan ketika membuat janji temu. Pada akhir wawancara ini, jika ia menguntungkan, tarikh komisyen kesetaraan dicadangkan.

Suruhanjaya Ketepatan

Badan ini, yang terdiri daripada wakil-wakil staf pengajar dan pentadbiran, mengkaji keseluruhan fail calon, memutuskan dan mencadangkan kepada majlis pendidikan perjanjian atau penangguhan permohonan itu.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Choisir l’ Académie Charpentier c’est choisir d’étudier dans l’une des meilleures écoles d’arts appliqués grâce à la reconnaissance par l’Etat au niveau I de ses titres RNCP d’Architecte d’intérieur e ... Baca lebih lanjut

Choisir l’ Académie Charpentier c’est choisir d’étudier dans l’une des meilleures écoles d’arts appliqués grâce à la reconnaissance par l’Etat au niveau I de ses titres RNCP d’Architecte d’intérieur et de Directeur (trace) artistique. Baca Ringkas