Sarjana Seni Bina Mampan

Umum

Penerangan Program

Sarjana Seni Bina dari University of East London, yang berpusat di Pusat Pengajian Siswazah Persekitaran di Centre for Alternative Technology

Kursus ini disampaikan di Sekolah Siswazah Alam Sekitar CAT yang berpusat di Wales Institute for Education Mustain (WISE) yang memenangi anugerah. Dikelilingi oleh pergunungan dan hutan, lokasi ini memupuk persekitaran pembelajaran yang unik.

Pengalaman 40 tahun pendidikan lestari CAT telah membawa kepada pembangunan kursus yang bukan sahaja menangani isu-isu alam sekitar, malah memberi tumpuan kepada kemapanan di teras setiap aspek pembelajaran.

Matlamat

M. Arch bertujuan pelajar seni bina yang memahami bahawa dunia berada dalam masa peralihan dan reka bentuk bangunan memainkan peranan penting dalam kesan alam sekitar. Oleh itu, terdapat potensi besar dalam profesi perubahan alam sekitar dan ini penting untuk perdebatan kelestarian keseluruhan.

 • Ditujukan kepada pelajar yang ingin meneruskan kerjaya dalam bidang seni bina dan ingin mencapai taraf Bahagian II yang dikreditkan.
 • Graduan kursus ini akan memahami reka bentuk persekitaran yang dibina dalam konteks penyesuaian kepada isu-isu kelestarian.
 • Kajian kediaman intensif bulanan minggu membenamkan pelajar dalam projek mereka.
 • Kerjasama dengan pereka luar, arkitek dan projek komuniti menambah pengalaman 'real-life' kepada resume pelajar.
 • Kursus lapan belas bulan intensif membolehkan para graduan bertindak balas dengan lebih cepat kepada keperluan mendesak untuk memahami persefahaman yang lebih baik dalam persekitaran yang dibina.

Penyelesaian yang berjaya dalam program Sarjana Seni Bina Mampan di Centre for Alternative Technology membawa kepada penghargaan M. Arch oleh UEL.

Kandungan

Program Masters of Architecture menawarkan reka bentuk unik dan kajian akademik bersama pengalaman praktikal. Pelajar dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran vokasional yang menjadi semakin penting dalam industri seni bina.

 • Modul-modul berikut disampaikan melalui campuran bengkel praktikal, kerja reka bentuk berasaskan studio, lawatan tapak, seminar dan kuliah.
 • Kajian reka bentuk dengan amalan profesional.
 • Reka bentuk dan fabrikasi: projek kerjasama.
 • Reka bentuk dan fabrikasi: kejuruteraan tenaga boleh diperbaharui.
 • Kajian reka bentuk: sekolah musim panas.
 • Persekitaran, tenaga, iklim dan manusia.
 • Membina prestasi dan penggunaan tenaga.
 • Membina prestasi dan penggunaan bahan.

Syarat kemasukan

 • Pengecualian daripada RIBA bahagian 1
 • Penyampaian portfolio kerja

Pemohon yang telah dididik di luar negeri tetapi kurang mendapat pengecualian bahagian 1 RIBA boleh mendapat pengecualian dengan membentangkan karya terdahulu mereka secara berasingan kepada Lembaga Pendaftaran Arkitek (ARB) sebagai pelajar luar.

Sarjana Seni Lestari Lestari kini ditetapkan oleh Lembaga Pendaftaran Arkitek (ARB), tertakluk kepada kajian semula secara berkala, untuk tujuan kemasukan ke United Kingdom Register of Architects. Resit biasanya diberikan pada setiap empat tahun tertakluk kepada ARB yang berpuas hati bahawa keperluan standard telah dipenuhi. Resit kelayakan ini akan dibuat untuk pembaharuan menjelang September 2018 sebagai sebahagian daripada kitaran kajian empat tahunan.

Bayaran

Pada masa ini yuran untuk keseluruhan kursus adalah:

Pelajar UK dan EEA: £ 12,000 * untuk yuran pengajian (lebih dari 2 tahun) serta penginapan dan makanan di ~ £ 40-50 * setiap orang setiap malam

Pelan belanjawan disediakan atas permintaan.

* tertakluk kepada perubahan untuk 2018

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

"No organisation is better placed to deliver skills for a zero carbon future, no building is better built to deliver that training.” The Graduate School at CAT is a world class training centre with ov ... Baca lebih lanjut

"No organisation is better placed to deliver skills for a zero carbon future, no building is better built to deliver that training.” The Graduate School at CAT is a world class training centre with over 35 years expertise in sustainability practice. Based in the Wales Institute for Sustainable Education (WISE) the GSE offers unparalleled teaching and accommodation facilities, including: Baca Ringkas