Fakulti Senibina Landskap menawarkan Master 4 semester Sastera dalam Landscape Architecture (MLA) Program, yang boleh diikuti sepenuh masa dan separuh masa (semester bertema ditawarkan secara berasingan). Program MLA menyediakan satu peluang yang unik untuk tuan atau sarjana muda graduan untuk melabur dalam masa depan mereka. Ia akan membolehkan profesional untuk menjadi seorang arkitek landskap inovatif, seorang pereka landskap terkemuka yang menganalisis dan membangunkan pelbagai ruang dan landskap terbuka pelan, berdasarkan kefahaman yang mendalam tentang perancangan landskap dan teori reka bentuk dan amalan.

  • Program ijazah 4 semester atau semester tunggal sebagai sebahagian masa - Menghubungkan teori kepada amalan - Menghubungkan reka bentuk landskap perancangan - program mengajar Bahasa Inggeris - Anugerah Akademik: Sarjana Sastera diiktiraf oleh IFLA Eropah dan Hungary Lembaga Akreditasi

Satu langkah dalam kerjaya anda

Kursus ini akan membolehkan para peserta untuk memajukan peluang kerjaya mereka dalam platform antarabangsa. Ia menyediakan satu siri tema reka bentuk landskap dari bandar kawasan lapang projek untuk taman-taman bersejarah dan landskap atau pembaharuan dan penambakan landskap dilindungi atau tidak dilindungi. Kursus ini membolehkan hubungan langsung antara teori dan amalan, dan di antara projek-projek reka bentuk landskap dan konsep perancangan landskap skala besar. Program ini diumumkan pada István University Szent, satu-satunya institut Hungary untuk pendidikan seni bina landskap dengan amalan yang panjang lebih daripada 100 tahun dalam bidang ini. Dalam bentuk profesor jemputan, pensyarah dan tenaga pengajar yang szie menawarkan rangkaian antarabangsa pereka profesional landskap, landskap arkitek dan pensyarah profesional dan jurulatih. Pelajar / Peserta akan mendapat manfaat daripada kaedah pendidikan projek berasaskan dengan memberi tumpuan kepada landskap Pusat Eropah yang menawarkan cabaran dalam perlindungan dan pembangunan rangkaian hijau dan warisan landskap. Profesor dan pensyarah mempunyai amalan di Tengah dan rantau Eropah keseluruhan sekali gus mewujudkan kemungkinan untuk membincangkan dan melaksanakan program dan projek-projek di negara anda.

Akreditasi

IFLA Eropah telah mengiktiraf kursus sebagai program induk akademik berdasarkan penilaian oleh Jaminan Kualiti. Kriteria kualiti yang ketat digunakan oleh Lembaga Akreditasi Hungary adalah berdasarkan kepada piawaian Eropah untuk pendidikan tinggi.

Syarat Kemasukan

Dalam usaha untuk diterima masuk ke program MA atau untuk semester individu, anda dikehendaki: - Untuk mempunyai sekurang-kurangnya ijazah sarjana muda dari universiti yang diiktiraf atau institut yang sama dalam bidang seni bina landskap atau mata pelajaran seni bina yang berkaitan.

  • Untuk menunjukkan beberapa keupayaan pada lukisan tangan saja.
  • Untuk menunjukkan bukti arahan lisan dan bertulis yang mencukupi bahasa Inggeris. Jika Bahasa Inggeris bukan bahasa ibunda anda, ujian bahasa Inggeris diperlukan.
  • Untuk mempunyai keupayaan untuk berinteraksi dan bekerjasama dengan orang dari sangat pelbagai budaya dan latar belakang.

Calon yang mempunyai pengalaman kerja yang berkaitan akan menerima keutamaan.

Ujian Bahasa Inggeris

Kami menerima sijil daripada TOEFL atau IELTS sebagai ujian bahasa rasmi.

TOEFL - Ujian Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing: - Score: (berasaskan kertas) 575/232 (berasaskan komputer) / 90 (berasaskan Internet).

Kami menggalakkan anda untuk masih menghubungi kami jika anda tidak memenuhi English keperluan ujian bahasa di atas sebagai guru-guru kita boleh berbincang pendek dengan anda untuk akhirnya membuat keputusan jika bahasa Inggeris anda adalah mencukupi untuk program ini. Perbincangan ini boleh diatur sama ada muka-ke-muka atau melalui Skype panggilan dengan anda.

Program diajar dalam:
  • English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
- setiap semester
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date