Sarjana Sastera dalam falsafah

University of Turin

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Sastera dalam falsafah

University of Turin

Bermula dari Oktober 2016, Universiti Turin menawarkan program MA yang baru dalam falsafah yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris: Kurikulum Antarabangsa Falsafah. Program ini bertujuan untuk memberikan wawasan yang mendalam tentang pelbagai masalah falsafah yang komprehensif dan untuk membangunkan kemahiran yang boleh dipindahmilik yang timbul dari pendidikan falsafah yang canggih. Kurikulum teras mengenai teks klasik dan isu-isu boleh didapati, bersama-sama dengan kursus-kursus yang menjangkau perdebatan terdahulu bukan sahaja dalam falsafah semasa tetapi juga dalam isu-isu asas mengenai politik, seni dan sains kontemporari.

Kurikulum Antarabangsa Falsafah bertujuan untuk mempromosikan integrasi pelajar dalam penyelidikan antarabangsa dan persekitaran kerja. Ia memberikan pelajar kepakaran teori dalam bidang metafizik dan ontologi, falsafah bahasa dan fikiran, logik dan falsafah sains, estetika dan falsafah seni, dan dalam bidang falsafah praktikal, berkaitan dengan - seperti dalam tradisi Itali kajian - sejarah pemikiran falsafah dan saintifik. Kurikulum merupakan peluang penting untuk memperoleh kemahiran yang berguna untuk pengajaran, penyelidikan, dan peluang pekerjaan yang memerlukan argumentasi dan analisis kritikal yang tipikal dari latihan falsafah, serta pengetahuan yang berkaitan dengan persilangan antara falsafah dan sains minda.

Maklumat lanjut

Falsafah MA adalah program dua tahun (120 kredit ECTS). Penyiapan program memerlukan penyerahan dan pertahanan disertasi akhir. Biasanya pelajar akan mempunyai BA dalam Falsafah, tetapi permohonan dari calon dengan latar belakang dalam bidang yang berkaitan juga akan dipertimbangkan. Untuk menghadiri program ini, pelajar akan dijangka mempunyai kecekapan dalam bahasa Inggeris di peringkat B2 dari rangka Majlis Eropah.

Kadar semasa yuran pengajian tahunan di Universiti Turin adalah sekitar 580 EUR untuk ansuran pertama, ansuran kedua yang berbeza antara minimum 0 dan maksimum anggaran. 2300 EUR dalam perkadaran dengan pendapatan. Pemohon akan dipilih melalui penilaian kualitatif pencapaian akademik terdahulu mereka dan wawancara (kemungkinan jarak jauh) dengan jawatankuasa kemasukan.

Kurikulum baru ditujukan kepada pelajar antarabangsa tetapi ia juga terbuka kepada pelajar Itali, serta pergerakan Erasmus dari Negara-negara Eropah.

Jabatan Falsafah

Jabatan Falsafah dan Ilmu Pendidikan di Turin merangkumi ahli fakultas kanan yang terkenal serta penyelidik muda dengan profil penyelidikan yang semakin meningkat. Kedua-dua penyelidikan dan pengajaran dijalankan dalam persekitaran yang meriah dan terbuka, melukis dari ruang lingkup tradisi falsafah yang luar biasa dan memupuk interaksi aktif dan berbuah mereka. Di luar kurikulum formal, pelajar MA akan berpeluang untuk mengambil bahagian dalam beberapa aktiviti tambahan, termasuk siri kolokium, seminar dan persidangan yang dianjurkan oleh pusat penyelidikan dan unit yang menyumbang kepada Kurikulum Antarabangsa Filosofi (Kumpulan Penyelidikan Sejarah Sejarah Awal Pemikiran Filsafat dan Sains, Pusat Logik, Bahasa, dan Kognisi, Makmal Ontologi, dan Pusat Penyelidikan Interdisiplin Komunikasi), sering dengan kerjasama rakan-rakan institusi nasional dan antarabangsa.

Tahun pertama

 • Argumen falsafah
 • AKADEMIK ENGLISH
 • Sejarah Falsafah I
 • Permainan, Keutamaan dan Keputusan
 • tiga kursus yang akan dipilih antara yang berikut: Metafizik, Ontologi, Logik, Minda & Bahasa, Bioetika
 • satu kursus yang akan dipilih antara yang berikut: Falsafah Seni, Sejarah Idea
 • satu kursus elektif

Tahun kedua

 • Sejarah Falsafah II
 • Sejarah Sains
 • satu kursus yang akan dipilih antara yang berikut: Falsafah Sains (atau Epistemologi Formal dan Falsafah Sains), Falsafah Kontinental, Ontologi, Logik, Minda & Bahasa, Bioetika.
 • satu kursus yang akan dipilih antara yang berikut: Falsafah Seni, Falsafah Sastera, Sejarah Idea.
 • satu kursus elektif
 • Disertasi

Setiap kursus menambah sehingga 6 kredit ECTS tetapi untuk Argumen Falsafah yang berjumlah 12 kredit ECTS. Pelajar mesti mendapat 60 kredit ECTS setiap tahun, termasuk 30 kredit yang disediakan untuk disertasi.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Itali - Turin, Piedmont
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Itali - Turin, Piedmont
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat