Sarjana Sastera dalam bidang lakonan

EUTHECA - The European Union Academy of Theatre and Cinema

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Sastera dalam bidang lakonan

EUTHECA - The European Union Academy of Theatre and Cinema

PEMBENTANGAN

Kursus ini menawarkan latihan klasik intensif kepada pelajar bertindak dan pelakon. Kemasukan ke kursus ini adalah dengan permohonan.

Eutheca Pemangku Cours mungkin sangat sesuai untuk mereka yang ingin belajar Commedia dell'Arte, naratif teater - Teater Bercerita dan Pemangku proses teater pembuat. Mencabar dan sengit, kursus ini adalah untuk pelakon antarabangsa yang ingin membangunkan kemahiran mereka melalui satu penerokaan yang mendalam mengenai kanun klasik.

OBJEKTIF:

 • kefahaman kerja playright ini, dianggap bukan sahaja dalam sejarah konteks teater Eropah, tetapi bagaimana ia digunakan dalam satu kontemporari dan secara amnya berkaitan dengan kerja pelakon.
 • mengasimilasikan permainan Lawan belum sempurna dan pertempuran indah.
 • membangunkan instrumen vokal memahami di peringkat individu, bagaimana ia berkaitan dengan mengadakan kerja dan permintaan penulis dan pengarah
 • membangunkan penemuan nota dan kemahiran mendengar dan meneroka sifat falsafah nyanyian paduan suara.
 • mencari dan mengekalkan pusat: improvisasi pergerakan dan kawalan pelakon dalam badan, mengawal dan mengimbangi penting.
 • pertempuran bersenjata dan tidak bersenjata untuk peringkat. Belajar teknik-teknik fokus dan keperluan untuk bertindak bagi mencapai realiti.
 • belajar komunikasi fizikal dan interaksi

KEPUTUSAN:

 • autonomi yang lebih besar daripada kerja pelakon
 • teknik yang lebih baik untuk pertempuran indah
 • meningkatkan instrumen vokal di peringkat individu
 • peningkatan teknik penambahbaikan
 • memahami perbezaan penting antara lakonan dan skrip peringkat

Penyediaan Profesional

MA dalam Pemangku khusus profesional seni persembahan di peringkat antarabangsa. Oleh kerana mereka akan mempunyai paling maju, kemahiran yang pelbagai bagi menghadapi konteks kerja yang berbeza, mereka akan juga memperoleh kemahiran khusus dan sikap antarabangsa untuk pasaran pengeluaran.

Mereka akan memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk melakukan kajian dan eksperimen; tambahan pula mereka akan memperoleh pengetahuan mengenai penambahbaikan dalam teater drama dengan kesedaran seni dan kemahiran teknikal yang sangat baik; mereka akan dapat untuk membangunkan dramaturgically gerak hati, idea, untuk memberikan kepada gerak hati itu sendiri bentuk bertulis lebih sesuai dengan kesedaran yang indah.

KELAYAKAN DISIARKAN:

Sarjana Sastera dalam Pemangku:

Pelajar-pelajar yang menamatkan Induk menguntungkan, mencapai, pada masa yang sama kedua-dua Diploma Eutheca dan Sarjana Sastera dalam Pemangku, tajuk diiktiraf dan dianugerahkan oleh University of Wales.

Kemasukan

Kursus ini adalah untuk pelajar antarabangsa dengan BA atau ijazah BFA atau setara. Pelajar tanpa ijazah pertama mesti menunjukkan tahap yang setanding pengetahuan dan pengalaman yang diperolehi di sebuah syarikat profesional atau di sebuah sekolah drama vokasional.

FI BAGI 2016/2017

Yuran pengajian bagi kursus ini adalah € .25.000,00.

NOTA:

 • Bayaran untuk setiap penggal mesti dibayar terlebih dahulu dan tidak lewat daripada tarikh yang dinyatakan dalam surat tawaran pelajar. Mana-mana pelajar yang mempunyai tunggakan dengan mengambil kira yuran / beliau tidak akan dapat maju dengan latihan mereka sehingga semua wang yang tertunggak yang terhutang kepada EUTHECA dibayar. Pelajar yang belum membayar yuran sepenuhnya sebelum menamatkan program pengajian mereka akan mempunyai ijazah mereka ditahan sehingga bayaran itu dibuat.
 • Pelajar, dalam keadaan luar biasa, yang bercadang untuk meninggalkan EUTHECA mesti memberi notis sekurang-kurangnya satu penggal penuh secara bertulis tentang cadangan itu kepada Pejabat Akademik. Pelajar akan bertanggungjawab ke atas yuran sepanjang tempoh notis (contohnya jika pelajar meninggalkan pertengahan tempoh musim luruh, mereka bertanggungjawab bagi baki yuran selama tempoh itu dan yuran penuh selama tempoh musim bunga berikutnya).

Dalam hal tidak mungkin bahawa EUTHECA dipaksa tutup kerana force majeure, tiada yuran boleh dikembalikan atau pampasan dibuat untuk mana-mana tempoh pengajian yang mungkin telah hilang melalui ketidakupayaan Akademi untuk menjalankan tugasnya sebagai akibat dari keadaan di luar yang kawalan.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Itali - Rome, Lazio
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Itali - Rome, Lazio
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat