Sarjana Sastera (ma) Dalam Bahasa-bahasa Slavia Dan Budaya

University of Amsterdam

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Sastera (ma) Dalam Bahasa-bahasa Slavia Dan Budaya

University of Amsterdam

Sarjana Sastera (MA) dalam Slavia Bahasa dan Budaya

Program ini selama setahun Sarjana Slavia Bahasa dan Budaya menawarkan kombinasi unik program latihan yang khusus dan umum yang meliputi pelbagai topik dari empat tradisi utama Slavia: Rusia, Czech, Poland dan Serbia / Croatia. Profesor dan pensyarah semua pakar yang terkenal.

Belajar Slavia Bahasa dan Budaya di University of Amsterdam


Slavia Bahasa dan Budaya di University of Amsterdam (UVA) mempunyai tradisi lama dalam kedua-dua biasiswa sastera dan linguistik. Program ini juga telah menghasilkan beberapa penterjemah sastera dan lexicographers terkenal.

Akreditasi dan ijazah


Program ini Sarjana telah diiktiraf oleh Pertubuhan Pentauliahan Belanda dan Flanders. Bahasa ini selepas berjaya menyelesaikan program ini, pelajar menerima ijazah Sarjana yang diiktiraf secara sah di Slavia Bahasa dan Budaya dan tajuk Sarjana Sastera (MA).

Peluang Kerjaya

Graduan akan layak untuk meneruskan kerjaya dalam terjemahan dan pendidikan menengah, dan juga dalam penerbitan, perpustakaan, kewartawanan, pelancongan, perniagaan (syarikat korporat Slavia) dan radio dan televisyen.

Penyelidikan

Graduan boleh memilih untuk meneruskan pengajian dalam Sarjana Penyelidikan Linguistik, Master Penyelidikan dalam Pengajian Sastera atau Master Penyelidikan dalam Analisis Kebudayaan. Oleh kerana jumlah yang terhad bagi tempat yang disediakan dalam program Master Research, semua pemohon melalui satu proses pemilihan.

Syarat kemasukan

Syarat kemasukan S pecific


Permohonan untuk program Sarjana perlu mempunyai sekurang-kurangnya ijazah Sarjana Muda atau yang setaraf dengannya dalam kajian Slav atau bidang yang berkaitan. Peringkat ijazah Sarjana Muda mesti setanding dengan ijazah Belanda Sarjana Muda.

SYARAT KEMASUKAN AM


Pemohon mestilah memenuhi syarat-syarat kemasukan umum Pusat Pengajian Siswazah Kemanusiaan mengenai latar belakang akademik, purata gred dan penguasaan bahasa Inggeris. Untuk maklumat lanjut, sila lihat link di bawah.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
12 
Sepenuh masa
Price
Harga
2,006 EUR
Locations
Belanda - Amsterdam
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Belanda - Amsterdam
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price
- EU / EEA; 10,500 EUR. - Bukan EU / EEA setahun