Sarjana Sains dengan Pilihan untuk Pengkomputeran, Matematik Gunaan

Umum

Penerangan Program

Sarjana Sains dengan pilihan untuk Pengkomputeran atau Matematik Gunaan, berdasarkan dua terminal terminal, pelajar akan mempunyai tutor tesis yang dilantik dari semester kedua untuk memastikan perhatian peribadi yang akan membimbing anda untuk menganjurkan, merancang dan membangunkan protokol anda , selain memberi peluang kepada beliau untuk membangunkan kemahirannya dan menimbulkan keperluan sendiri untuk menghadapi masalah penyelidikannya dan akan dibangunkan dalam seminar penyelidikan.

Pelajar bersama tutornya, dapat memilih topik untuk melengkapi latihannya di baris yang dipilih. Tutor juga boleh mengesyorkan mobiliti dan kesedaran penyelidikan kekal pada peringkat kebangsaan dan keutamaan antarabangsa untuk kursus kurikulum dan aktiviti penyelidikan yang menyumbang kepada kualiti penyelidikan yang dijalankan oleh pelajar.

Ijazah Sarjana ini bertujuan untuk graduan dalam bidang berikut: Sistem Komputer, Sains Komputer, Sains Komputer, Matematik, Teknologi Maklumat atau bidang yang berkaitan.

Graduan akan dilatih untuk melakukan penyelidikan dan mengambil bahagian dalam penjanaan pengetahuan dalam bidang Pengiraan dan Matematik Gunaan; serta mengenal pasti masalah praktikal dan mencapai penyelesaiannya dengan menggunakan pengetahuan dan kemahiran yang diperoleh.

Barisan penyelidikan yang ditawarkan oleh Master adalah:

 • Pengkomputeran - Kejuruteraan Perisian.
 • Pengkomputeran - Kepintaran Artificial.
 • Matematik Gunaan dan Pemodelan.

Objektif Umum

Membentuk sumber manusia dengan kualiti akademik, dengan pengetahuan, kemahiran dan sikap untuk menerapkan dan menjana pengetahuan, serta melaksanakan pembangunan teknologi, untuk menyumbang kepada penyelesaian masalah yang berkaitan dengan Pengkomputeran atau Matematik Gunaan di sektor akademik, saintifik dan / atau produktif.

Di atas menggunakan penggunaan teori dan eksperimen yang dicapai dengan cara yang sistematik dan dengan sokongan kaedah saintifik, di mana kaedah matematik dan sains komputer digunakan, seperti penalaran analitik, sintetik, induktif dan deduktif. , dan menggalakkan pelajar untuk menjalankan aktiviti penyelidikan di kawasan tertentu dan memohon, secara integral dan kreatif, asas pengiraan dan matematik yang digunakan.

Objektif tertentu

Pilihan untuk Pengkomputeran

Membentuk sumber manusia dengan kualiti akademik, mampu menerapkan dan menjana pengetahuan mengenai isu-isu perbatasan dalam bidang pengajian, menggunakan teknik simulasi dan pengoptimuman dengan sokongan perisian khusus dan menganalisis dan / atau membuat metodologi sains komputer, serta untuk merealisasikan pembangunan teknologi dalam penyelesaian masalah sektor akademik, saintifik dan produktif.

Pilihan dalam Matematik Gunaan

Membentuk sumber manusia dengan kualiti akademik yang mampu menerapkan dan menjana pengetahuan dalam bidang Matematik Gunaan, serta merancang dan membangunkan model matematik yang menyokong analisis, membuat keputusan dan menyelesaikan masalah sektor akademik, saintifik dan / atau produktif.

profil Siswazah

Selepas tamat Sarjana Sains, pelajar akan mempunyai pengetahuan, kemahiran dan sikap berikut:

Pengetahuan

 • Pengetahuan di bidang kepakarannya: Pengiraan atau Matematik Gunaan.
 • Dalam teknik simulasi dan pengoptimuman dengan sokongan perisian khusus, serta dalam teori yang berkaitan dengan algoritma.
 • Asas teori dan kaedah eksperimen, mengembangkan pengetahuan yang luas tentang fenomena sifat stokastik.
 • Kaedah saintifik.
 • Daripada metodologi dan alat untuk pembangunan teknologi.

Kemahiran

 • Keupayaan analisis mencapai keseimbangan antara keupayaan untuk menyelesaikan masalah teknologi dan keupayaan untuk membangunkan penyelidikan asas, untuk turut serta dalam penjanaan pengetahuan sempadan.
 • Untuk memohon dan menjana pengetahuan sains komputer atau matematik yang digunakan.
 • Keupayaan untuk bekerja secara profesional dalam sektor akademik, perniagaan, dan awam dan swasta.
 • Keupayaan untuk menyertai sebagai guru di mana-mana institusi pendidikan.
 • Untuk mengenal pasti keperluan dan masalah dan menjalankan projek dalam penyelesaian mereka dalam bidang sains komputer atau matematik yang digunakan.
 • Keupayaan untuk meneruskan penyediaan saintifiknya melalui doktor, untuk mengambil bahagian dalam bidang akademik dan perindustrian dalam aktiviti asas perkembangan sains dan teknologi pada beberapa subjek matematik atau pengkomputeran yang digunakan.
 • Untuk menerapkan model, metodologi dan alat yang mencukupi untuk menghasilkan produk sains dan teknologi yang menyumbang untuk menyelesaikan, dengan cara yang cekap, masalah kehidupan sebenar.
 • Untuk berinteraksi dengan kumpulan penyelidikan dalam bidang pengetahuan yang berbeza, dapat mengenal pasti dan menyelesaikan masalah yang memerlukan penyelesaian matematik dan / atau komputasi.
 • Mengaplikasikan teori, metodologi dan teknik moden matematik yang digunakan dan penyaluran perhitungan dalam aktiviti substantif berikut: menangani masalah teknologi dan amalan profesional, menjalankan penyelidikan saintifik dan mengambil bahagian dalam pengajaran pada tahap yang lebih tinggi.
 • Keupayaan untuk menggunakan teknik khusus dalam pembangunan perisian dan pengurusan alat analisis saintifik dan belajar menulis artikel saintifik.
 • Keupayaan untuk menyertai projek penyelidikan saintifik dan / atau projek teknologi yang memerlukan sains komputer atau matematik yang digunakan.
 • Untuk berkomunikasi secara lisan dan secara bertulis hasil penyelidikan dalam forum akademik yang berlainan dalam bahasa Sepanyol dan Inggeris.

Sikap

 • Untuk kerja bebas dan mematuhi atau menyertai pasukan kerja, selalu dengan semangat kritikan yang membina.
 • Pembelajaran autonomi, untuk mewujudkan kebiasaan belajar yang membolehkan anda mengasimil pengetahuan dan mengembangkan kemahiran anda

nilai

 • Bertanggungjawab, jujur ​​dan bersikap akademik dan saintifik, untuk aplikasi dan generasi pengetahuan, serta pembangunan teknologi yang dibentangkan untuk kepentingan masyarakat.
 • Etika untuk mengenali dan menghormati karya akademik dan saintifik orang lain dan mengetahui skop kerja mereka.
 • Disiplin, yang membolehkan anda memenuhi kewajipan dan matlamat anda tepat pada masanya.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

La Universidad Autónoma de Aguascalientes se ha consolidado como la Máxima Casa de Estudios del estado y se proyecta a nivel nacional e internacional, por su calidad académica, incremento en la oferta ... Baca lebih lanjut

La Universidad Autónoma de Aguascalientes se ha consolidado como la Máxima Casa de Estudios del estado y se proyecta a nivel nacional e internacional, por su calidad académica, incremento en la oferta educativa, investigación y desarrollo tecnológico, además de una difusión cultural y trabajo de apoyo social que le ha valido su prestigio y reconocimiento, pues cuenta con el cuenta con 92% de sus programas institucionales y el 100% de sus posgrados interinstitucionales dentro del Programa Nacional de Posgrados de Calidad (PNPC) de Consejo Nacional de Ciencia y Tecnología en México, el máximo organismo de ciencia y tecnología en la país; mientras que a nivel internacional seguimos incorporando programas a la evaluación de diversos organismos. Baca Ringkas