Sarjana Sains dalam Sains Warna

Umum

Penerangan Program

39323_39224_colorful_campus_photo.jpg

Gambaran keseluruhan

Sains warna adalah bidang sains asas yang didedikasikan untuk memahami penciptaan rangsangan berwarna, sumber pencahayaan, dan akhirnya persepsi manusia terhadap warna. Ijazah sains warna siswazah RIT direka untuk pelajar yang mempunyai latar belakang dalam fizik, kimia, sains pengimejan, sains komputer, kejuruteraan elektrik, psikologi eksperimen, neurosains kognitif, fisiologi, atau mana-mana disiplin lain yang meminjamkan dirinya kepada deskripsi kuantitatif warna. Di satu-satunya universiti di negara yang menawarkan program pengajian ini, anda akan terdedah kepada bidang sains warna yang kaya dan dinamik melalui teori dan aplikasi praktikal.

Secara meluas interdisipliner, merangkumi fizik, kimia, fisiologi, statistik, sains komputer, dan psikologi, kurikulum membawa kepada sains sains sains warna sains, mendidik pelajar menggunakan pendekatan interdisiplin yang luas. Ini adalah satu-satunya program siswazah dalam negara yang ditumpukan kepada disiplin ini dan direka untuk pelajar yang majoriti sarjana dalam fizik, kimia, sains pengimejan, sains komputer, kejuruteraan elektrik, psikologi eksperimen, neurosains kognitif, fisiologi, atau sebarang disiplin yang berkaitan dengan penerangan kuantitatif warna.

Graduan mempunyai permintaan tinggi dan telah menerima kedudukan industri dalam pencitraan elektronik, instrumentasi warna, perumusan pewarna, dan penyelidikan asas dan aplikasi. Syarikat-syarikat yang mengupah graduan termasuk Apple Inc., Dolby Laboratories, Google, Benjamin Moore, Canon Corp, Hallmark, Hewlett Packard Corp, Microsoft Corp, Pantone, Qualcomm Inc., Ricoh Innovations Inc., LG Electronics, dan Samsung.

Ijazah sains warna menyediakan kajian peringkat siswazah dalam kedua-dua teori saintifik dan aplikasi praktikal. Program ini memberi pelajar pendedahan yang luas kepada bidang sains warna dan memberikan mereka peluang unik dalam bidang yang sesuai untuk latar belakang dan minat mereka. Objektif ini dicapai melalui kursus teras program, pemilihan elektif, dan penyelesaian projek tesis atau siswazah.

Program ini berkisar mengenai aktiviti-aktiviti Makmal Sains Warna Munsell, yang merupakan makmal akademik yang terkenal di negara ini yang ditumpukan kepada sains warna. Penyelidikan sedang dijalankan dalam pemodelan warna, pencahayaan, kualiti imej, penangkapan imej berasaskan spektrum, pengarkiban, penghasilan semula karya seni, pengurusan warna, grafik komputer, AR / VR, dan penampilan bahan. Makmal Munsell mempunyai banyak kenalan yang menyediakan pelajar peluang musim panas dan sepenuh masa di seluruh Amerika Syarikat dan di luar negara.

Pelan pengajian

Pelajar mestilah memperoleh 30 jam kredit semester sebagai pelajar siswazah untuk mendapat ijazah sains sains. Untuk pelajar sepenuh masa, program ini memerlukan tiga hingga empat semester pengajian. Pelajar separuh masa biasanya memerlukan dua hingga empat tahun belajar. Kurikulum adalah kombinasi kursus-kursus yang diperlukan dalam sains warna, kursus elektif yang sesuai untuk latar belakang calon, dan sama ada projek penyelidikan atau projek siswazah. Pelajar memerlukan kelulusan pengarah program jika mereka ingin melengkapkan projek siswazah, bukannya satu tesis penyelidikan, pada akhir ijazah mereka.

Prasyarat: Program asas

Program sains warna dirancang untuk calon dengan gelar sarjana dalam sains atau teknik disiplin lain. Calon yang mempunyai pekerjaan sarjana yang mencukupi dalam sains yang berkaitan akan memulakan program ini sebagai pelajar siswazah yang berprestasi tinggi.

Calon tanpa kerja sarjana yang mencukupi dalam sains yang berkaitan mesti mengambil kursus asas sebelum matrikulasi ke dalam program siswazah. Perjanjian bertulis antara calon dan penyelaras program akan mengenal pasti kursus asas yang diperlukan.

Kursus yayasan mestilah diselesaikan dengan purata B secara keseluruhan sebelum seorang pelajar boleh bermastautin ke dalam program siswazah. Maksimum 9 jam kredit peringkat siswazah boleh diambil sebelum matrikulasi menjadi program siswazah.

Kursus yayasan, wakil yang sering diperlukan, adalah seperti berikut: satu tahun kalkulus, satu tahun fizik kolej (dengan makmal), satu kursus dalam pengaturcaraan komputer, satu kursus dalam algebra matriks, satu kursus dalam statistik, dan satu kursus psikologi pengenalan. Kursus sains lain (dengan makmal) mungkin digantikan untuk fizik.

Kursus Pengajian

Kurikulum, yang membawa kepada ijazah sains sains sains warna, mendidik pelajar menggunakan pendekatan interdisiplin yang luas. Ini adalah satu-satunya program siswazah dalam negara yang ditumpukan kepada disiplin ini dan direka untuk pelajar yang majoriti sarjana dalam fizik, kimia, sains pengimejan, sains komputer, kejuruteraan elektrik, psikologi eksperimen, neurosains kognitif, fisiologi, atau sebarang disiplin yang berkaitan dengan penerangan kuantitatif warna.

Pelajar mestilah memperoleh 30 jam kredit semester sebagai pelajar siswazah untuk mendapat ijazah sains sains. Untuk pelajar sepenuh masa, program ini memerlukan tiga hingga empat semester pengajian. Pelajar separuh masa biasanya memerlukan dua hingga empat tahun belajar. Kurikulum adalah kombinasi kursus-kursus yang diperlukan dalam sains warna, kursus elektif yang sesuai untuk latar belakang calon, dan sama ada projek penyelidikan atau projek siswazah. Pelajar mesti menunjukkan kepada pengarah program jika mereka akan menyelesaikan projek penyelidikan atau tesis penyelidikan pada akhir ijazah mereka.

Kerjaya

Graduan mempunyai permintaan tinggi dan telah menerima kedudukan industri dalam pencitraan elektronik, instrumentasi warna, perumusan pewarna, dan penyelidikan asas dan aplikasi.

Industri

 • Penyelidikan
 • Pendidikan tinggi
 • Perunding saintifik dan teknikal
 • Industri Lain

Kurikulum

Sains sains, ijazah MS, urutan kursus khas

Tahun pertama

 • Prinsip Sains Warna CLRS-601
 • CLRS-720 Sains Wawasan Komputasi
 • Perspektif Penyelidikan Sejarah CLRS-750
 • Fisika dan Aplikasi Warna CLRS-602
 • CLRS-820 Persepsi Visual Pemodelan
 • Kaedah Penyelidikan dan Penerbitan CLRS-751
 • Pilihan raya

Tahun kedua

 • Penyelidikan CLRS-890
 • Elektif

39324_39225_real_aerial_of_campus_with_river.jpg

Syarat Kemasukan

Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan ke program MS dalam sains warna, calon mesti memenuhi keperluan berikut:

 • Lengkapkan permohonan lepasan.
 • Pegang ijazah sarjana muda (atau setaraf) dari universiti atau kolej yang diiktiraf.
 • Hantar transkrip rasmi (dalam Bahasa Inggeris) semua kerja kursus sarjana dan lepasan yang telah siap sebelum ini.
 • Mempunyai IPad kumulatif minimum 3.0 (atau setaraf).
 • Hantar skor daripada GRE.
 • Hantar pernyataan peribadi objektif satu halaman.
 • Hantar resume atau kurikulum vitae semasa.
 • Hantar dua surat cadangan dari sumber profesional.
 • Pemohon antarabangsa yang bahasa ibunda bukan bahasa Inggeris mesti mengemukakan skor dari TOEFL, IELTS, atau PTE. Skor TOEFL minimum 100 (berasaskan internet) diperlukan. Skor IELTS minimum 7.0 diperlukan. Keperluan skor ujian bahasa Inggeris diketepikan untuk penutur asli bahasa Inggeris atau bagi mereka yang menyerahkan transkrip dari peringkat yang diperolehi di institusi Amerika
 • Mengambil bahagian dalam temu bual di kampus (jika mungkin).
Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word ... Baca lebih lanjut

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word "technology" in our name. At RIT, you will discover a university of artists and designers on the one hand, and scientists, engineers, and business leaders on the other – a collision of the right brain and the left brain. Baca Ringkas