Sarjana Sains dalam Sains, Teknologi dan Dasar Awam

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

39323_39224_colorful_campus_photo.jpg

Baca lebih lanjut mengenai bagaimana RIT menangani krisis coronavirus di sini

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana Sains, Teknologi, dan Dasar Awam membolehkan para pelajar bekerja di persimpangan kejuruteraan, sains, teknologi dan dasar awam. Program ini membina kekuatan RIT sebagai universiti teknologi, yang membolehkan pelajar berinteraksi dengan fakulti dan penyelidik yang sedang menjalankan perkembangan saintifik dan inovasi teknologi yang mendorong pertimbangan dasar awam baru. Tuan dasar awam adalah antara disiplin dan menarik dengan ketara dari disiplin dan kursus sepanjang RIT. Ia ditujukan untuk menghasilkan graduan yang akan membuat sumbangan penting dalam sektor swasta, awam, dan bukan keuntungan.

Semua pelajar dalam ijazah MS dalam sains, teknologi, dan dasar awam mengambil satu set kursus teras dasar yang menekankan analisis, penyelesaian masalah, dan pendekatan antara disiplin. Pelajar bekerja dengan penasihat untuk memilih pilihan yang menumpukan pengajian dasar mereka di kawasan tertentu, seperti dasar alam sekitar, dasar perubahan iklim, dasar penjagaan kesihatan, dasar pendidikan STEM, dasar telekomunikasi, atau dasar tenaga. Pelajar biasa termasuk mereka yang mempunyai sains atau latar belakang kejuruteraan yang ingin memperluaskan peluang kerjaya mereka dalam pengaturan kerajaan atau perniagaan, serta mereka yang mempunyai ijazah sarjana muda dalam seni liberal (contohnya, ekonomi) yang berminat dalam isu sains, teknologi, dan dasar. Pelajar sepenuh masa biasanya boleh menamatkan program dalam tempoh satu hingga dua tahun. Program ini membanggakan untuk bekerja secara individu dengan pelajar untuk memastikan keperluan pendidikan dan matlamat akademik mereka dicapai.

Pelan pengajian

Program ini memerlukan sekurang-kurangnya 30 jam kredit dan terdiri daripada lima kursus teras yang diperlukan, tiga kursus pilihan, dan menyelesaikan tesis atau peperiksaan yang komprehensif. Opsyen tesis membolehkan pelajar bekerjasama dengan penasihat fakulti mengenai projek penyelidikan bebas dalam bidang minat mereka.

Pilihan raya

Pelajar memilih tiga kursus elektif berdasarkan minat dan matlamat kerjaya mereka. Kursus boleh ditawarkan di pelbagai kolej di seluruh universiti, termasuk kolej Perniagaan, Kejuruteraan, Teknologi Kejuruteraan dan Sains. Pemilihan kursus diselesaikan bersama penasihat fakulti dan biasanya bertujuan untuk mengembangkan bidang minat khusus untuk pelajar (contohnya, dasar bioteknologi, dasar alam sekitar, dasar tenaga, dasar komunikasi, dan lain-lain).

Industri

 • Perundingan Pengurusan
 • Pendidikan tinggi
 • Politik
 • Bukan keuntungan

Kurikulum

Sains, Teknologi dan Dasar Awam, ijazah MS, urutan kursus biasa

Tahun pertama

 • PUBL-700 Bacaan dalam Dasar Awam
 • Analisa Dasar Siswazah PUBL-701
 • Seminar Dasar Sains dan Teknologi Siswazah STSO-710
 • PUBL-702 Analisis Keputusan Siswazah
 • Reka bentuk Penilaian dan Penyelidikan PUBL-703
 • Pilihan Siswazah

Pilih salah satu dari yang berikut:

 • Tesis Dasar Awam PUBL-790
 • PUBL-798 Ujian Komprehensif ditambah 2 Pilihan Siswazah

39324_39225_real_aerial_of_campus_with_river.jpg

Syarat Kemasukan

Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan ke program MS dalam sains, teknologi, dan dasar awam, calon harus memenuhi syarat-syarat berikut:

 • Lengkapkan permohonan lepasan.
 • Pegang ijazah sarjana muda (atau setaraf) dari universiti atau kolej yang diiktiraf.
 • Hantar transkrip rasmi (dalam Bahasa Inggeris) semua kerja kursus sarjana dan lepasan yang telah siap sebelum ini.
 • Mempunyai IPad kumulatif minimum 3.0 (atau setaraf).
 • Telah menjalankan kerja kursus dalam kalkulasi dan statistik. Pelajar mungkin dikehendaki mengambil kursus dalam analisis data atau kursus statistik dan kursus pengiraan kalkulus, jika tidak diambil sebelum ini.
 • Hantar skor daripada GRE.
 • Serahkan dua contoh penulisan, salah satu daripadanya harus menjadi kenyataan kepentingan.
 • Hantar dua surat cadangan dari sumber akademik atau profesional.
 • Pemohon antarabangsa yang bahasa ibunda bukan bahasa Inggeris mesti mengemukakan skor dari TOEFL, IELTS, atau PTE. Skor TOEFL minimum 88 (berasaskan internet) diperlukan. Skor IELTS minimum 6.5 diperlukan. Keperluan skor ujian bahasa Inggeris diketepikan untuk penutur asli bahasa Inggeris atau bagi mereka yang menghantar transkrip dari peringkat yang diperolehi di institusi Amerika.
Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word ... Baca lebih lanjut

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word "technology" in our name. At RIT, you will discover a university of artists and designers on the one hand, and scientists, engineers, and business leaders on the other – a collision of the right brain and the left brain. Baca Ringkas