Sarjana Sains dalam Sains Komputer dan Sistem Maklumat

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Apa yang Menetapkan Sains Komputer UM-Flint

Program Sarjana Sains (MS) dalam Program Sains Komputer dan Sistem Maklumat menawarkan kepekatan dalam Sains Komputer atau Sistem Maklumat, serta Persediaan Pantas Persediaan untuk mereka yang tidak mempunyai latar belakang sains komputer. Ia mempersiapkan anda untuk memasuki dan memenangi kerjaya sebagai pentadbir, penganalisis, pereka bentuk, pemaju, atau pasukan teknologi peneraju programmer.

Format Fleksibel

Sama ada anda tinggal jauh dari kampus atau berdekatan, MS dalam Sains Komputer dan Sistem Maklumat direka untuk menampung kehidupan dan matlamat anda. Bilik Kelas Cyber membolehkan anda menyesuaikan pengalaman pembelajaran anda. Manfaatkan kemudahan pembelajaran dalam talian jauh, interaksi tatap muka dari kelas, atau gabungan kedua-duanya. Pendekatan kami mengubah semula pengalaman bilik darjah tradisional dengan penggabungan pembelajaran dalam kelas dan dalam talian secara lancar.

Bilik Darjah Cyber

Menjadi tenggelam dalam ceramah yang ditangkap dalam pengalaman kelas siber unik kami melalui sistem rakaman audio-video yang maju. Sistem ini memproses pelbagai kamera, mikrofon, dan peranti input digital seperti papan putih digital dan kamera dokumen dengan sistem rakaman autonomi pintar untuk menangkap segala-galanya dengan jelas. Sebagai pelajar dalam talian, anda dapat berinteraksi dengan fakulti melalui sistem pengurusan kandungan online BlackBoard® kami. Anda juga akan mempunyai keupayaan untuk menggunakan ciri main semula main balik, membolehkan anda menonton kuliah sebanyak yang diperlukan untuk memahami konsep.

Testimoni Pelajar

Dengar apa yang dikatakan oleh salah seorang pelajar mengenai program ini:

Pilihan Konsentrasi

Kepekatan Sains Komputer - Program ketat ini direka untuk memberi anda pengetahuan mendalam, paling canggih tentang teknologi berkaitan komputer kritikal. Kerja kursus merangsang pelajar dalam pelbagai bidang sains komputer termasuk algoritma, seni bina, kecerdasan buatan, pangkalan data, dan rangkaian.

Kepekatan Sistem Maklumat - Program inovatif ini menawarkan dua trek: Sistem Maklumat Perniagaan dan Sistem Maklumat Kesihatan. Pilih trek yang menyokong matlamat dan minat profesional anda untuk mendapatkan latihan khusus yang diperlukan untuk bidang kerjaya anda. Mereka yang mengikuti jejak Sistem Maklumat Perniagaan boleh menambah kursus teknologi dengan kursus perniagaan termasuk Perakaunan, Ekonomi Perniagaan, Keusahawanan, Pengurusan Global, dan Analisis Kuantitatif. Mereka yang melengkapkan trek Sistem Maklumat Kesihatan mungkin menyelesaikan kursus tambahan dalam Pengurusan Kewangan, Pentadbiran dan Dasar Penjagaan Kesihatan dan Isu Undang-Undang untuk menyesuaikan pengalaman pembelajaran anda.

Darjah Dwi

Pelajar dalam program sarjana dua mempunyai pilihan untuk melengkapkan dua darjah: Sarjana Sains (MS) dalam Sains Komputer dan Sistem Maklumat dengan tumpuan dalam Sistem Maklumat dan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) dengan tumpuan dalam Sistem Maklumat Komputer. Maklumat lanjut untuk ijazah boleh didapati di sini.

Pengalaman Dunia Sebenar

Anda akan dapat menerapkan pengetahuan yang anda perolehi dalam kelas dan penyelidikan kepada teknologi di UM-Flint melalui projek teknologi yang bermakna dengan aplikasi dunia sebenar. Tumpuan program pada kerja projek berasaskan pasukan membolehkan anda membina kemahiran kolaborasi yang diperlukan untuk menjadi ahli pasukan dan pemimpin yang berkesan.

Pilihan Track Fast

Tersedia untuk pelajar tanpa ijazah sarjana dalam sains komputer atau bidang yang berkaitan, pilihan ini lazimnya terdiri daripada lima kursus yang tertumpu kepada kecekapan teras Rangkaian, Senibina, Algoritma, dan Pangkalan Data. Mereka yang memiliki ijazah sarjana muda dalam seni liberal atau bidang perniagaan mungkin dikehendaki mengambil beberapa kursus matematik dan pengaturcaraan tambahan. Semua kursus pra-syarat Fast Track diajar dalam format kelas siber.

Skrip Tesis atau Bukan Tesis

Mana-mana konsentrasi yang anda pilih, anda boleh memilih antara trek tesis atau trek bukan tesis. Litar tesis ini memerlukan pelajar menulis kertas penyelidikan dan menjalankan pertahanan mulut selain daripada kerja kursus yang diperlukan. Siswa yang melengkapkan skrip bukan tesis lengkap dengan kredit tambahan dalam kursus peringkat siswazah elektif dan mencapai prestasi yang memuaskan dalam peperiksaan keluar tahap Guru.

Keputusan

Program ini telah menamatkan kira-kira lima puluh pelajar setiap tahun. Kami juga mempunyai beberapa pelajar yang melanjutkan pengajian ke PhD di institusi serantau utama, termasuk: Michigan State University, Wayne State University, Purdue University, dan Oakland University.

Peluang untuk menerapkan pembelajaran kelas, penyelidikan, dan teknologi baru terdapat di UM-Flint. Salah satu contoh baru-baru ini menyaksikan fakulti dan pelajar Sains Komputer bergabung dengan mereka dari Jabatan Kejururawatan untuk membuat permainan video pendidikan untuk membantu pelajar kejururawatan belajar bagaimana untuk menyampaikan kesesuaian kongruen kepada pesakit latar belakang budaya yang pelbagai.

Kursus

Prasyarat

A. Matematik

 • MTH 118 - Kalkulus untuk Pengurusan dan Sains Sosial (4)

B. Pengaturcaraan

 • Pelajar (kecuali alumni UM-Flint CSC dan alumni CIS) dikehendaki mengambil ujian kemahiran pengaturcaraan dan, berdasarkan skornya, mengambil kredit tambahan kursus pengaturcaraan prasyarat:

Pelajar yang mempunyai latar belakang teknikal akan digalakkan untuk mengambil:

 • CSC 500 - Pengaturcaraan Intensif dan Penyelesaian Masalah Berasaskan Komputer (3)

Pelajar yang mempunyai latar belakang bukan teknikal akan digalakkan untuk mengambil:

 • CSC 175 - Penyelesaian Masalah dan Pengaturcaraan (4)
 • dan satu daripada:
 • CSC 275 - Penyelesaian Masalah dan Pengaturcaraan II (4)
 • CSC 276 - Penyelesaian Masalah dan Pengaturcaraan II di Jawa (4)

C. Kursus CSC / CIS Tambahan

 • CSC 335 - Rangkaian Komputer I (3)
 • CSC 382 - Kejuruteraan Perisian (3)
 • CSC 384 - Reka Bentuk Pangkalan Data (3)

Satu daripada:

 • CIS 360 - Perkakasan dan Perisian Teknologi Maklumat (3)
 • CSC 365 - Seni Bina Komputer (3)

Dan untuk pelajar mengejar kepekatan Sains Komputer:

 • CSC 375 - Struktur Data (3)

Keperluan, Konsentrasi Sains Komputer

Kursus-kursus dalam Sains Komputer dan Sistem Maklumat seperti berikut:

Kursus Teras (12 kredit)

 • CSC 535 - Rangkaian Komputer Lanjutan (3)
 • CSC 565 - Senibina Sistem Komputer (3)
 • CSC 575 - Analisis Algoritma dan Kompleks (3)
 • CSC 582 - Konsep Pangkalan Data Terperinci dan Aplikasi Muncul (3)

Pilihan (12 kredit)

Empat tambahan kursus CSC atau CIS 500 peringkat, termasuk minimum 6 kredit dalam kursus CSC, dan tidak termasuk kursus kajian bebas.

Pilihan Pilihan (6 kredit)

Salah satu pilihan berikut:

Opsyen Skripsi

Enam kredit dalam penyelidikan tesis, yang terdiri daripada satu projek penyelidikan dengan kertas tesis akhir dan pertahanan lisan.

 • CSC 595 - Tesis Ijazah I (3)
 • CSC 596 - Tesis Sarjana II (3)

Pilihan Bukan Tesis

Prestasi yang memuaskan pada peperiksaan exit peringkat Master dan enam kredit tambahan dalam kursus CSC peringkat lepasan elektif, termasuk paling satu kursus pengajian bebas.

Keperluan, Konsentrasi Sistem Maklumat

Kursus-kursus dalam sains komputer, sistem maklumat, dan pengurusan atau profesion kesihatan, seperti berikut:

Kursus Teras (9 kredit)

Satu daripada:

 • CIS 510 - Sistem Maklumat (3)
 • CIS 555 - Informatika Kesihatan (3)

Dua dari:

 • CSC 535 - Rangkaian Komputer Lanjutan (3)
 • CSC 580 - Kejuruteraan Perisian Lanjutan (3)
 • CSC 582 - Konsep Pangkalan Data Terperinci dan Aplikasi Muncul (3)

Track of Choice (6 credits)

Salah satu trek berikut:

Track Sistem Maklumat Perniagaan

Dua dari:

 • ACC 521 - Perakaunan untuk Pengurus (3)
 • FIN 551 - Ekonomi Perniagaan (3)
 • INB 585 - Dimensi Pengurusan Global (3)
 • EIM 545 - Keusahawanan (3)
 • SCM 512 - Analisis Kuantitatif Gunaan (3)
 • SCM 571 - Pengurusan Operasi (3)

Track Sistem Maklumat Kesihatan

Dua dari:

 • PHS 501 - Pentadbiran dan Dasar Kesihatan Awam (3)
 • HCR 509 - Aplikasi Pengurusan Strategik dalam Sistem Penjagaan Kesihatan (3)
 • HCR 577 - Aplikasi Pengurusan Kewangan dalam Penjagaan Kesihatan (3)
 • HCR 587 - Isu Hukum dalam Penjagaan Kesihatan (3)

Pilihan (9 kredit)

Tiga kursus CIS dan / atau CSC tambahan pada tahap 500, tidak termasuk kursus kajian bebas dan tidak termasuk:

 • CIS 510 - Sistem Maklumat (3)
 • CIS 555 - Informatika Kesihatan (3)

Pilihan Pilihan (6 kredit)

Salah satu pilihan berikut:

Opsyen Skripsi

Enam kredit dalam penyelidikan tesis, yang terdiri daripada satu projek penyelidikan dengan kertas tesis akhir dan pertahanan lisan.

 • CIS 595 - Tesis Ijazah I (3)
 • CIS 596 - Tesis Sarjana II (3)

Pilihan Bukan Tesis

Prestasi yang memuaskan pada peperiksaan exit peringkat Master dan enam kredit tambahan dalam kursus CSC peringkat lepasan elektif, termasuk paling satu kursus pengajian bebas.

Pemindahan Kredit

Dengan kelulusan Jawatankuasa Siswazah CSIS, pelajar boleh memindahkan atau memilih sebagai calon bukan graduan untuk ijazah (NCFD), sehingga enam kredit kursus peringkat siswazah dalam sains komputer dan sistem maklumat.

Kemasukan

Keperluan

Ijazah Sarjana Muda Sains daripada institusi yang diiktiraf di peringkat dalam Sains Komputer, Sistem Maklumat Komputer, atau Kejuruteraan Komputer adalah pilihan. Pemohon dengan ijazah sarjana lain boleh memasuki program ini semasa mereka menyelesaikan kursus kursus Pantas untuk membolehkan mereka dengan cepat mencapai pengetahuan latar belakang yang diperlukan.

Purata gred purata gred keseluruhan 3.0 pada skala 4.0

Kebenaran Negeri untuk Pelajar Dalam Talian

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, kerajaan persekutuan telah menekankan keperluan universiti dan kolej untuk mematuhi undang-undang pendidikan jarak jauh di setiap negeri masing-masing. Sekiranya anda seorang pelajar luar negeri yang berhasrat untuk mendaftar dalam program dalam talian, sila lawati halaman Pemberikuasaan Negeri untuk mengesahkan status UM-Flint dengan keadaan anda.

Memohon

Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan, hantar permohonan dalam talian di bawah. Bahan-bahan lain boleh dihantar melalui email ke FlintGradOffice@umich.edu atau dihantar ke Pejabat Program Siswazah, 251 Perpustakaan Thompson.

 • Permohonan Kemasukan Siswazah
 • Yuran permohonan $ 55 (tidak boleh dikembalikan)
 • Transkrip rasmi dari semua kolej dan universiti yang dihadiri
 • Tiga surat syor dari individu yang boleh menilai keupayaan ilmiah dan / atau profesional anda (Sekurang-kurangnya satu cadangan mestilah dari rujukan akademik). Keperluan ini dikecualikan untuk semua Alumni Universiti Michigan.
 • Penyataan Tujuan yang menerangkan objektif anda untuk kajian siswazah dan sebab-sebab untuk memilih program ini
 • Pelajar antarabangsa mesti mengemukakan dokumentasi tambahan.

Keperluan Antarabangsa

Sebagai tambahan kepada bahan yang diperlukan oleh semua pelajar, pelajar antarabangsa mesti menyediakan dokumentasi tambahan pada masa permohonan:

 • Sijil kelulusan atau diploma yang menunjukkan persidangan sarjana muda dan tarikh ia diberikan. (Sekiranya anda menghadiri kolej atau universiti yang merangkumi maklumat darjah transkrip atau helaian markah, sijil atau diploma tidak perlu.)
 • Kemahiran Bahasa Inggeris: Jika bahasa Inggeris bukan bahasa ibunda anda, anda mesti menunjukkan penguasaan Bahasa Inggeris.
 • Persijilan Kewangan: Pelajar antarabangsa yang memohon visa F-1 mesti mengemukakan borang Affidavit of Financial Support dengan dokumentasi sokongan. Dokumen ini boleh diakses melalui iService. Ia digunakan untuk menentukan sama ada anda layak mendapat kemasukan.

Keperluan Kemahiran Bahasa Inggeris

Jika bahasa Inggeris bukanlah bahasa ibunda anda, walaupun anda kini warganegara Amerika Syarikat atau penduduk tetap dan tidak kira berapa lama anda telah tinggal atau dididik di Amerika Syarikat *, anda mesti menunjukkan penguasaan Bahasa Inggeris dengan menyediakan bukti melalui satu kaedah:

 1. Ambil Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL), Ujian Sistem Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS), Ujian Bahasa Inggeris Michigan (MET) (menggantikan MELAB), atau Peperiksaan untuk Sijil Kemahiran dalam bahasa Inggeris (ECPE). Skor mestilah tidak melebihi dua (2) tahun.
  • Skor minimum yang boleh diterima untuk kemasukan adalah seperti berikut:
   • Ujian berasaskan kertas TOEFL: 560 secara keseluruhan
   • TOEFL iBT: 84 secara keseluruhan
   • IELTS: 6.5 keseluruhan (Penulisan Akademik)
   • MET: skor keseluruhan 52 (tahap B2)
   • ECPE: Sijil Kemahiran
 2. Sediakan transkrip rasmi yang menunjukkan ijazah yang diperolehi di kolej atau universiti AS yang diakreditasi ATAU ijazah yang diperolehi di institusi asing di mana bahasa pengajarannya semata-mata bahasa Inggeris ** ATAU penyelesaian yang berjaya ('C' atau lebih tinggi) ENG 111 atau ENG 112 atau bersamaan dengannya.

Keperluan Khas untuk Warga India: Pemohon yang menghadiri sebuah institusi di India di mana bahasa pengajaran secara eksklusif Bahasa Inggeris tidak boleh menggunakan kaedah semata-mata untuk memenuhi keperluan penguasaan Bahasa Inggeris. Pemohon yang menghadiri institusi menengah Bahasa Inggeris yang disahkan mesti juga mengemukakan skor ujian yang diluluskan atau menggunakan salah satu kaedah yang diluluskan yang lain. Mereka yang mempunyai skor IELTS 5.0 layak mendapat kemasukan standard dan tidak mempunyai keperluan penguasaan Bahasa Inggeris selanjutnya; mereka yang mempunyai skor IELTS 5.0 di bawah tidak akan diterima.

* Sekiranya anda warga Amerika Syarikat atau penduduk tetap dan ingin mengetepikan syarat ini, anda boleh membuat kes anda kepada pengarah program CSIS. Pengarah, seterusnya, mesti membuat kes itu kepada Dekan Program Siswazah. Anda mesti memberikan bukti yang mencukupi bahawa anda mempunyai kecekapan bahasa Inggeris yang diperlukan.

** Universiti berhak untuk memohon pemohon untuk memberikan keterangan lain dalam penguasaan bahasa Inggeris jika sumber bebas tidak dapat mengesahkan bahawa bahasa pengajaran adalah bahasa Inggeris semata-mata.

Tarikh Permohonan

Serahkan semua bahan permohonan ke Pejabat Program Siswazah pada pukul 5 petang pada tarikh tamat permohonan. Program ini menawarkan kemasukan dengan ulasan aplikasi bulanan. Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan, semua bahan permohonan mesti diserahkan pada atau sebelum:

 • Jatuh - 1 Mei (pertimbangan dijamin / tarikh akhir pelajar antarabangsa *)
 • Kejatuhan - 1 Ogos (jika ruang membenarkan, warga AS dan penduduk tetap sahaja)
 • Musim sejuk - 1 Oktober (pertimbangan dijamin / tarikh akhir pelajar antarabangsa)
 • Musim sejuk - 15 November (Warganegara AS dan penduduk tetap sahaja)
 • Spring - 15 Mac (Warganegara AS dan penduduk tetap sahaja)

* Anda mesti memohon kemasukan oleh tarikh akhir semakan awal untuk layak mendapat biasiswa, geran, dan pembantu penyelidikan.

Pemindahan Kredit

Dengan kelulusan Jawatankuasa Siswazah CSIS, pelajar boleh memindahkan atau memilih sebagai calon bukan graduan untuk ijazah (NCFD), sehingga enam kredit kursus peringkat siswazah dalam sains komputer dan sistem maklumat.

Anda dialu-alukan di sini, video:

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1956 on a commitment to bring a quality Michigan education to Flint and the surrounding area, UM-Flint has done exactly what we set out to do. In the process, we’ve welcomed a record number ... Baca lebih lanjut

Founded in 1956 on a commitment to bring a quality Michigan education to Flint and the surrounding area, UM-Flint has done exactly what we set out to do. In the process, we’ve welcomed a record number of students into our classrooms, equipping them with the knowledge, experiences, and skills to make lasting contributions to the businesses, organizations, and communities they help shape. We invite you to see how our students, faculty, staff, and campus are making a real difference. Baca Ringkas