Untuk semua dalang, siapa yang menentukan masa depan hari ini.

Adakah anda ingin tahu bagaimana projek sains data yang besar ditubuhkan dan diuruskan? Kawasan dan kecekapan keratan rentas yang perlu diambil kira? Dan bagaimanakah ia boleh dikaitkan untuk mewujudkan potensi inovasi yang berdaya maju untuk industri, teknologi, penyelidikan, dan pembangunan?

Adakah anda tertanya-tanya bagaimana anda boleh menghilangkan faktor risiko dalam ramalan masa depan untuk proses inovasi dan pengeluaran besar-besaran? Ingin tahu cara dan teknik yang hendak digunakan?

Adakah anda ingin tahu angka, data, fakta, antara muka, dan fungsi yang perlu anda akses supaya pengiraan anda berubah menjadi hits? Dan bagaimanakah anda mengubahnya menjadi pelan strategik untuk kejayaan esok?

Adakah anda bertanya kepada diri sendiri bagaimana untuk membina pasukan sains data? Kepakaran dan profil mana yang diperlukan untuk membentuk pasukan yang berjaya? Dan bagaimana kepimpinan bahkan berfungsi hari ini?

Program tuan kami dalam Sains Data bukan sahaja memberi anda jawapan kepada soalan anda tetapi juga akan memberikan pengetahuan dan kemahiran yang anda perlukan agar masa depan dapat muncul dari ramalan anda.

Jangkau tahap Guru

Anda akan menubuhkan kecekapan teras yang diperlukan untuk menjadi pemimpin dalam Sains Data dan menentukan arah dan inovasi esok hari ini.

Semasa program tuan anda, anda akan memperoleh kepakaran yang diperlukan dalam pelbagai modul yang digunakan yang menumpukan pada Asas Sains Data, Kaedah Sains Data, dan Sains Komputer.

Modul Pangkalan Data akan menyambung semua aspek sains data yang relevan. Ini termasuk Operasi, Aplikasi, dan Inovasi. Anda akan memperdalam kemahiran praktikal anda dalam projek sains data dan proses pengurusan serta dalam bahasa dan aplikasi pengaturcaraan yang diperlukan. Satu contoh sedemikian berasal dari bidang analisis ramalan di mana anda akan belajar untuk menangani pelanggan lebih khusus berdasarkan tingkah laku potensial mereka.

Dalam modul Kaedah Sains Data, anda akan meluaskan kecekapan anda dalam analisis ramalan dan preskriptif. Kerja projek praktikal akan membolehkan anda menentukan bagaimana kaedah ini digunakan dan bagaimana anda dapat memperoleh ramalan yang boleh dipercayai dan relevan dari analisis data anda.

Modul Sains Komputer memberi anda gambaran terperinci tentang bagaimana teknologi dan kaedah baru Pengkomputeran Seragam, Pengkomputeran Kognitif, dan Pengkomputeran Mengganggu diterapkan kepada projek sains data dan digunakan dalam amalan.

Semasa program induk anda, anda akan mengembangkan pengetahuan sedia ada Kepimpinan Digital dengan Penilaian Kepimpinan dua fasa (dalam semester pertama dan keempat).

Di samping itu, anda akan menubuhkan kecekapan perundingan sebagai sebahagian daripada projek amalan dan memperdalam kaedah penyelidikan kualitatif dan kuantitatif semasa projek penyelidikan berorientasikan amalan.

Pilih 2 daripada 3: Menjadi pakar

Anda akan memperdalam kemahiran digital dan analitik yang diperoleh dengan memilih subjek elektif wajib.

Pengajian anda. Masa depan kamu. Keputusan awak.

Ini juga terpakai kepada subjek elektif anda. Anda membuat keputusan pengkhususan mana yang terbaik untuk anda. Apabila membuat pilihan anda, pastikan anda mempertimbangkan pengalaman yang anda dapat dari pekerjaan, latihan dan projek dan tuntutan bahawa pasaran kerja meletakkan anda.

 • Analisis Maklumat

Menjadi superhero maklumat dan meletakkan asas membuat keputusan untuk kejayaan esok. Anda menggunakan keseluruhan infrastruktur data, memulihkan maklumat yang diarsipkan (pengambilan semula data) dan membawa maklumat itu kembali ke dalam permainan, yang membawa anda ke bahagian bawah data. Bukan sahaja anda akrab dengan semua model dan kaedah pengambilan semula dan senibina sistem pengambilan tetapi juga dengan pelbagai bidang aplikasi mereka (contohnya enjin carian). Toolset anda juga termasuk Perilaku Pengguna, Antara muka Pengguna, Pengambilan Maklumat Web dan Multi Retrieval, yang anda gunakan untuk menjana analisis tepat mengenai tingkah laku khalayak sasaran (misalnya pelanggan).

 • Analisis bisnes

Menjadi trailblazer dan menggunakan kemahiran digital antara disiplin anda untuk menetapkan kursus untuk bidang keratan rentas utama ekonomi. Ramalan anda menentukan faktor kejayaan masa depan dan menyediakan pelan bagi jabatan masing-masing. Anda menggunakan Analytics Pemasaran untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik tentang pasaran (pelanggan anda) dan lebih berkesan menanganinya. Anda menetapkan pentas untuk semua aktiviti pemasaran masa depan. Dengan menggunakan Analisis Kewangan, anda menilai dan menguruskan daya maju perniagaan perniagaan. Analisis Pelaburan Kewangan adalah alat pilihan anda apabila menilai pelaburan penting untuk hari esok dan seterusnya.

 • Interaksi Manusia Komputer / Pemprosesan Bahasa Asli (NLP)

Menjadi penterjemah dan menghubungkan manusia dan mesin, dengan itu mencipta cara-cara baru untuk berinteraksi. Sama ada pengendalian produk baru untuk penonton sasaran yang paling pelbagai atau mengawal mesin berskala besar oleh pembantu suara atau bahasa, anda menentukan dialog. Bukan sahaja anda mahir dalam semua pendekatan teori dan konsep dari linguistik (pengiktirafan pertuturan, pemprosesan ucapan, generasi pertuturan) dan sains komputer (termasuk Kecerdasan Buatan, Pembelajaran Mesin) tetapi juga telah memperoleh kaedah dan teknik yang diperlukan melalui projek yang dipohon.

Sekolah Musim Panas Antarabangsa

Pada akhir semester kedua, anda akan mengambil bahagian dalam sekolah musim panas dua hingga tiga minggu dan mengembangkan pengalaman profesional anda dengan mengiringi kajian kes dan kerja projek. Program ini berlangsung di salah satu universiti rakan kongsi antarabangsa kami.

Dan terakhir tetapi tidak kurang - tesis utama anda

Tesis utama dalam semester terakhir anda akan menyelesaikan pengajian anda. Dalam tesis utama anda, anda akan menangani soalan konkrit dan praktikal dari domain Data Sains / Data Analytics. Tesis tuan boleh diselesaikan dengan kerjasama perniagaan, sama ada syarikat besar, perusahaan kecil atau sederhana atau permulaan.

Bidang utama kajian

 • Operasi Sains Data, Aplikasi dan Inovasi
 • Kaedah Sains Data (Analitik Predictive dan Prescriptive)
 • Pengkomputeran Sains Data
 • Pusat Penilaian Kepimpinan
 • Kemahiran Kepimpinan
 • Kemahiran Penyelidikan

Pengkhususan

 • Analisis Maklumat
 • Analisis bisnes
 • Interaksi Manusia / Pemprosesan Bahasa Asli

Belajar di luar negara

Sekolah Musim Panas Antarabangsa pada semester kedua

Amalan

Projek praktikal, permainan perniagaan, makmal, lawatan (pilihan penuh dan separuh masa)

Anda berjaya menyelesaikan ijazah sarjana dalam Sains Data? Apa yang akan datang?

Ijazah tuanmu dalam Sains Data membuka prospek pekerjaan yang banyak untuk anda, kerana terdapat permintaan yang tinggi untuk ahli yang berkelayakan yang dapat menganalisis senario masa depan yang penting. Dan trend ini terus meningkat. Ini terpakai kepada perniagaan, industri, perdagangan, penyelidikan, dan pembangunan serta perundingan.

Pemikir-pemikiran seperti anda boleh dijumpai di mana data besar dihasilkan dan digunakan untuk peramalan atau membuat keputusan.

Bagaimana dengan kerjaya dalam perundingan untuk menemani industri yang sangat berbeza ke arah masa depan? Adakah anda lebih suka memulakan jalan ke arah antara Interaksi Manusia Komputer di mana anda membawa komunikasi antara manusia dan mesin ke peringkat seterusnya? Adakah anda lebih suka melompat-masuk dalam pengurusan trend di mana anda bukan sahaja dapat mengetahui generasi inovasi yang akan datang tetapi juga membina mereka? Mungkin anda mahu melepaskan diri sebagai Pengurus Pembangunan Perniagaan? Bagaimana pula dengan Pengurusan Inovasi? Dan bagaimana dengan kerjaya dalam penyelidikan dan pembangunan?

Terlepas dari apa yang anda memutuskan untuk lakukan, ijazah induk anda dalam Sains Data membuka pintu terbuka untuk anda di semua industri dan sektor.

Program diajar dalam:
 • English
 • Jerman

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh XU University »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 16, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2020
Duration
4 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
17,990 EUR
€ 750 / bulan sepenuh masa - € 500 / bulan sambilan
Deadline
Sep 30, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2020
End Date
Okt 2022
Tarikh tutup permohonan
Sep 30, 2020

Okt 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Sep 30, 2020
End Date
Okt 2022