Master of Science in Business Analytics (MSBA) di Sekolah Rady adalah program yang intensif yang akan memberikan anda kemahiran untuk berjaya dalam persekitaran perniagaan yang kaya dengan data. Program ini menawarkan latihan yang ketat dan praktikal yang akan menyediakan anda untuk menggunakan data dan analisis untuk mengenal pasti peluang perniagaan, menjana pandangan perniagaan dan membuat penyelesaian perniagaan.

Sebagai pelajar MSBA, anda akan memperoleh kedua-dua kemahiran kuantitatif untuk membuat alat keputusan yang lebih baik dan keupayaan untuk menguruskan pasukan dan berkomunikasi dengan berkesan dengan pihak berkepentingan sepanjang setiap fasa projek analisis.

Sekiranya anda sudah bersedia untuk memohon program ini, anda boleh melakukannya di sini.


Dalam program MSBA Sekolah Rady anda akan belajar untuk:

  • Gunakan analitik ramalan dan pengoptimuman untuk pembuatan keputusan berasaskan data dalam pemasaran, kewangan, pengurusan dan operasi
  • Kumpulkan, bersihkan, gambarkan dan analisa data
  • Gunakan alat statistik dan pengoptimuman (contohnya, R, Berkilau, Radiant)
  • Buat dan laksanakan penyelesaian analisis perniagaan

Kerjaya dalam Analitis Perniagaan

Perniagaan yang berjaya menggunakan data dan model untuk membuat keputusan yang lebih baik dan mendapat kelebihan daya saing. Jumlah data yang banyak pada pelanggan, pembekal, operasi dan transaksi kewangan dikumpulkan dari pelbagai sumber, sering diuruskan dalam pelbagai sistem, oleh pihak berkepentingan. Mengubah data ini ke dalam pandangan yang dapat meningkatkan pengambilan keputusan adalah cabaran strategik utama untuk setiap saiz perniagaan, di semua industri.

Syarikat-syarikat mencari profesional mahir yang boleh bekerja dengan berkesan dalam pasukan untuk membahas soalan operasi perniagaan dan strategi utama dan menggunakan data dan analisis untuk mencari jawapan.

Kurikulum

MSBA adalah 50-unit, program gelar STEM yang ditetapkan. Kurikulum ini terdiri daripada empat kursus teras 4-unit, dua kursus teras 1-unit, dan 32 unit dari satu set kursus elektif, serta Orientasi Pra-syarat mandatori.

Kursus Teras yang Diperlukan

Kursus Elektif

Senarai A (sekurang-kurangnya 20 unit diperlukan):

Projek Capstone

Pelajar akan meneruskan pengalaman batu kapur mereka sebagai sebahagian daripada pasukan untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh syarikat. Setiap pasukan akan bekerja sebagai perunding luar dalam projek untuk mencipta nilai untuk sebuah syarikat pelanggan.

Prestasi di projek batu kapur akan digunakan sebagai ukuran utama pembelajaran pelajar dalam Program MSBA. Setiap pelajar akan dinilai berdasarkan pemahamannya tentang bahan kursus dan keupayaannya untuk menggunakan bahan kursus kepada projek batu permata. Selesaikan projek Capstone yang diperlukan untuk mendapatkan ijazah MSBA.

Setiap pelajar mestilah lulus peperiksaan yang komprehensif. Peperiksaan ini merangkumi (i) pembentangan rasmi projek batu permata, (ii) laporan bertulis, dan (iii) peperiksaan lisan individu. Projek batu permata akan menghendaki pelajar melengkapkan projek yang menyelesaikan masalah perniagaan untuk klien dunia sebenar dan mendokumentasikan kerja mereka dalam laporan bertulis.

Sekiranya anda sudah bersedia untuk memohon program ini, anda boleh melakukannya di sini.

Program diajar dalam:
  • English
Rady School of Management

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Rady School of Management »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
12 
Sepenuh masa
Price
1,058 USD
setiap unit kredit.
Ikut lokasi
Ikut tarikh