Sarjana Sains dalam Perakaunan (MSA)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Sains dalam Perakaunan (MSA) adalah program ijazah 30 kredit yang direka untuk membantu pelajar dari pelbagai latar belakang untuk menjadi profesional perakaunan yang berkebolehan. Ijazah ini membolehkan pelajar yang mempunyai ijazah sarjana muda perakaunan untuk memperluas pengetahuan perniagaan mereka dengan kerja kursus dalam sistem maklumat dan kewangan. Pelajar yang lebih baru dalam bidang perakaunan dapat memperoleh kemahiran untuk meneruskan kerjaya di lapangan. Dalam ijazah ini, pelajar boleh mengikuti pilihan perakaunan profesional atau pilihan sistem maklumat perakaunan.

Pelajar umumnya diterima masuk ke program Master of Science in Accountancy (MSA) setiap semester musim gugur.

135254_coins-currency-investment-insurance-128867.jpeg

Kerja Kursus MSA

Pelajar dengan ijazah sarjana muda bukan perakaunan dari institusi yang diiktiraf serantau (atau setara antarabangsa) mesti menyelesaikan kursus asas tertentu untuk bersedia untuk kerja kelas siswazah yang lebih maju. Kursus Pra-MSA Foundation dan kursus pelaporan kewangan pra-MSA disenaraikan di bawah. Mereka yang memerlukan kursus pelaporan pra-MSA peringkat awal dan pra-MSA boleh memulakannya pada musim panas. Tahap kursus (grad atau undergrad) dan kuliah di mana anda mengikuti kursus adalah fleksibel. Walau bagaimanapun, disarankan untuk menghadiri sekolah perniagaan yang bertauliah.

Pelajar yang sudah menamatkan kursus serupa di peringkat sarjana atau siswazah boleh memohon pengecualian. Permohonan pengecualian akan dikaji berdasarkan kes demi kes, dengan mempertimbangkan faktor-faktor seperti latar belakang pelajar, pengalaman kerja, nilai yang diperoleh, dan tarikh kursus serupa diambil. Hubungi Sekolah Perakaunan untuk mendapatkan panduan mengenai pengabaian kerja kursus atau pertanyaan program lain.

Pelajar dengan ijazah perakaunan dari sekolah perniagaan yang diiktiraf AACSB tidak diminta untuk menyelesaikan kursus asas, dengan syarat mereka memperoleh IPK keseluruhan dalam perakaunan 2.5 atau lebih baik. Pelajar yang tidak memenuhi kriteria ini mungkin diminta untuk menyelesaikan kursus asas terpilih yang ditentukan oleh ketua Sekolah Perakaunan.

Aplikasi Pelajar Antarabangsa

Sebaiknya pelajar antarabangsa memohon satu bulan sebelum tarikh ini untuk memberi masa untuk kemasukan dan pemprosesan visa I-20. Borang I-20 diproses oleh UA Imigresen Services di Pusat Antarabangsa, Dewan Buchtel. Bukti Penguasaan Bahasa Inggeris diperlukan dengan menghasilkan skor TOEFL atau IELTS yang boleh diterima.

Mula Tarikh

  • Kejatuhan - Ogos: 24/8/2020
  • Musim bunga - Januari: 1/11/2021
  • Persimpangan Musim Panas dan 8 minggu 1: 17/5/2021
  • Musim panas 5 minggu 1 dan 8 minggu 2: 6/7/2021
  • Musim panas 5 minggu 2: 7/12/2021

CATATAN: Musim panas mempunyai pelbagai istilah: Sebilangan besar kelas musim panas ditawarkan dalam talian. Oleh itu, pelajar antarabangsa yang ingin memulakan pada musim panas boleh mengikuti kelas tersebut dalam talian sebelum datang ke Amerika Syarikat untuk semester Musim Gugur. Keperluan ICE AS mengharapkan pelajar antarabangsa mengikuti kursus secara langsung pada semester pertama di Amerika Syarikat yang tidak dapat dilakukan di UA pada musim panas.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Historically, our focus has been on having strong programs and experiences to attract quality students and faculty. Today, this focus remains as we carry out our mission: To prepare our students to be ... Baca lebih lanjut

Historically, our focus has been on having strong programs and experiences to attract quality students and faculty. Today, this focus remains as we carry out our mission: To prepare our students to become competent and responsible business professionals and leaders. This mission is guided by the belief that business is an applied, global discipline, which is reflected in our extensive partnerships with the business community through numerous Advisory Boards, class projects, and internships, as well as through diverse learning opportunities. Baca Ringkas