Siapa Harus Mengejar Ijazah ini?

Calon pelajar dengan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pengurusan Pembinaan atau bidang yang berkaitan akan mendapat manfaat daripada ijazah Sarjana Sains Pengurusan Pembinaan (MsCM). Disiplin seperti kejuruteraan awam, seni bina, hartanah, perniagaan, kewangan, pengurusan, pemasaran, dan perakaunan juga diterjemahkan ke dalam program kami. Bagi graduan baru-baru ini, tuan program pengurusan pembinaan menyediakan pengetahuan dan kemahiran berfikir yang canggih yang diperlukan untuk menjadi pemimpin dan inovator dalam industri pembinaan global yang semakin global.

Untuk profesional kerjaya dan berpengalaman yang berpengalaman, ini adalah ijazah siswazah yang akan memberikan akses yang lebih besar kepada pengetahuan yang penting untuk cemerlang dalam arena pembinaan tempatan dan antarabangsa yang pantas dan sentiasa berubah hari ini. Topik-topik memajukan kerjaya dalam program MsCM termasuk pengurusan risiko, penjadualan lanjutan

Fakulti

Ahli fakulti kami yang berkelayakan dan berpengalaman memberikan arahan mengenai alat, teknik, dan sistem pembinaan yang canggih yang diperoleh melalui penyelidikan dan projek perundingan. Arahan dipertingkatkan oleh penceramah tetamu, projek kumpulan dan perbincangan, dan input daripada Lembaga Penasihat Industri kami.

Sarjana Sains dalam Pengurusan Pembinaan

Kebanyakan profesional yang bekerja mempunyai banyak permintaan pada masa mereka, dan cuba untuk menyesuaikan program ijazah sarjana ke dalam jadual yang sudah mencabar dapat menakutkan. Program MsCM di ECU mengiktiraf cabaran-cabaran ini dan telah merancang program untuk menampung keperluan profesional dan memberikan peluang pembelajaran yang teladan.

Setiap kelas diajar oleh pengajar yang diperakui dalam menyediakan pendidikan peringkat siswazah. Sama ada pelajar menghadiri ceramah bersemuka di kampus atau mengambil bahagian dalam kuliah yang sama dalam talian, setiap kelas menawarkan interaksi dengan pengajar dan rakan-rakan pelajar. Penceramah tetamu sering dijemput untuk menyertai kelas, memberikan pandangan industri dan pandangan sebenar mengenai topik yang dibincangkan.

Bagi kemasukan ke program MsCM, pelajar mesti mempunyai ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang kejuruteraan berkaitan pembinaan atau kejuruteraan seperti kejuruteraan awam. Ijazah akademik dalam bidang yang berkait rapat seperti seni bina, hartanah, perniagaan, kewangan, perakaunan, pengurusan, atau pemasaran juga akan dipertimbangkan untuk kemasukan. Keperluan lain termasuk:

 • IPK kumulatif (CGPA) sekurang-kurangnya 2.7 pada skala 4.0
 • TEFL-TESOL disahkan
 • Dua surat cadangan
 • Penyataan tujuan atau niat
 • Curriculum vitae terperinci (CV) atau resume

Sekiranya IPad kumulatif pemohon kurang dari 2.7, pemohon boleh diterima secara bersyarat. Kemasukan bersyarat memerlukan seorang pelajar untuk mengekalkan IPad kumulatif 3.0 dalam sembilan (9) kredit siswazah pertama yang diambil dalam program MsCM.

122486_pexels-photo-443383.jpegJuhasz Imre / Peksel

Keperluan Kursus dan Prasyarat

Pelajar dengan ijazah sarjana sains dalam pengurusan pembinaan, kejuruteraan pembinaan atau teknologi pembinaan mestilah menyelesaikan 30 kredit siswazah untuk menerima ijazah MsCM mereka.

Pelajar yang mempunyai ijazah sarjana sains dalam bidang disiplin, perniagaan, kewangan, perakaunan, pengurusan, atau pemasaran mestilah menunjukkan kemahiran dalam kursus prasyarat pilih di peringkat sarjana. Lihat senarai di bawah. Kursus prasyarat (atau setaraf) boleh diambil di East Carolina University atau di kolej komuniti atau universiti pilihan anda.

 • Dokumen dan Analisis Pembinaan (Pelan Pembangunan Blueprint)
 • Bahan Pembinaan
 • Pengurusan Peralatan Pembinaan
 • Keselamatan Pembinaan
 • Pembinaan Anggaran
 • Penjadualan Pembinaan

Kursus-kursus prasyarat juga boleh diambil dalam talian. Transkrip rasmi kerja kursus prasyarat diperlukan untuk kemasukan dan / atau tamat pengajian. Walaupun pengecualian daripada kursus prasyarat boleh diberikan oleh pengarah program siswazah dan / atau ketua jabatan, pelajar mesti mengisi 30 kredit siswazah untuk mendapatkan ijazah mereka.

Sijil Pengurusan Pembinaan Kediaman

Jabatan Pengurusan Pembinaan juga telah mula menawarkan sijil lepasan dalam pengurusan pembinaan kediaman (RCM) dengan sokongan Endowment Perumahan Negara. Sijil RCM memerlukan penyiapan tiga kursus bersamaan dengan sembilan jam kredit. Kursus ini mendedahkan pelajar kepada pengetahuan mengenai bidang-bidang trend kediaman, kelestarian, kod, kontrak, pengurusan risiko, dan pembangunan tanah.

Syarat Kemasukan

Kemasukan kepada pengurusan pembinaan kediaman program sijil memerlukan IPK 2.5 dan ijazah sarjana muda dari institusi empat tahun yang diiktiraf serantau. Standard penahanan dalam program sijil akan berdasarkan IPK 3.0 dan penyiapan semua kerja kursus yang diperlukan. Untuk mendapatkan sijil, pelajar mesti melengkapkan sekurang-kurangnya sembilan jam kredit - CMGT 6625, 6635, dan 6640.

Penerangan Kursus

 • CMGT 6600 Analisis Kritikal dan Penilaian Dokumentasi Pembinaan (3): Penerimaan ke dalam program MsCM. Kaedah kritikal menganalisis data projek yang berkaitan dengan reka bentuk pembinaan, aplikasi proses, dan masalah kawalan projek dan merumuskan penyelesaian logik melalui pelbagai sumber dokumentasi.
 • CMGT 6610 Aplikasi Komputer Lanjutan dalam Pembinaan (3): P / C CMGT 6600. Memahami teknologi pengkomputeran dan maklumat baru muncul dalam pengurusan dan kejuruteraan pembinaan.
 • CMGT 6620 Sumber Manusia dan Latihan (3): P: CMGT 6600. Kajian sumber manusia dalam persekitaran perniagaan pembinaan; teori-teori tingkah laku manusia dan bagaimana ia dipengaruhi oleh kepimpinan, organisasi, persekitaran, motivasi, dan budaya.
 • CMGT 6625 Trend Pembinaan Kediaman (3): Penerimaan ke dalam gelar master pengurusan pembinaan (MsCM) atau sijil pengurusan pembinaan kediaman. Gambaran keseluruhan industri pembinaan kediaman merangkumi sejarah jenis rumah, pembangunan, teknologi dan trend dari masa lalu hingga sekarang.
 • Aplikasi Advanced CMGT 6630 dalam Penjadualan Pembinaan (3): P: CMGT 6600. Menguruskan penjadualan pembinaan, kawalan projek, dan perancangan dan analisis strategik projek tunggal dan berganda.
 • CMGT 6635 Pengurusan Risiko Projek Perumahan (3): Penerimaan ke dalam ijazah pengurusan pembinaan tuan (MsCM) atau sijil pengurusan pembinaan kediaman. Menguruskan risiko projek pembinaan melalui pengkategorian, teknik penilaian, strategi meminimumkan, dan perancangan luar jangka untuk projek kediaman yang kecil hingga besar dalam skala pembinaan.
 • Pengurusan dan Rekabentuk Penggunaan Kediaman CMGT 6640 (3): Pengurusan dan Reka Bentuk Penggunaan Tanah Kediaman (3): Penerimaan ke dalam gelar master pengurusan pembinaan (MsCM) atau sijil pengurusan pembinaan kediaman. Prinsip dan amalan perancangan tapak dan reka bentuk infrastruktur untuk pembangunan bandar besar dan kecil, dengan aspek penggunaan teori penggunaan tanah dan implikasi untuk perancangan dan reka bentuk tapak.
 • CMGT 6650 Pengurusan Global Pembinaan (3): P: CMGT 6600. Masalah dan prosedur khas yang berkaitan dengan projek pembinaan antarabangsa; kesan aspek sosial, budaya, undang-undang dan kewangan kontrak antarabangsa; logistik buruh, bahan, dan peralatan dalam persekitaran asing.
 • CMGT 6655 Kelestarian Kediaman (3): Penerimaan ke dalam Program MCM. Pengenalan kepada piawaian dan pertimbangan bagi pembinaan rumah kediaman lestari.
 • Sistem Kawalan Kualiti CMGT 6660 (3): P: CMTG 6600. Membangun dan melaksanakan kaedah mengawal dan menilai kawalan kualiti dalam semua proses pembinaan.
 • CMGT 6664 Pengkajian Pengkajian / Analisis Kos Lanjutan (3): Menggabungkan langkah-langkah pengawalan dan kawalan kos baru dalam industri pembinaan. Kos menganggarkan kos yang konseptual dan muktamad, kaedah analisis kos, implikasi penghantaran projek, implikasi kerja antarabangsa, dan aplikasi komputer dan pemodelan.
 • Kontrak dan Undang-undang Kod Kediaman CMGT 6665 (3): Penerimaan ke dalam program MCM. Kod sedia ada dan keadaan undang-undang yang wujud dalam sektor pembinaan kediaman.
 • Seminar Capstone Penyelidikan CMGT 6700 (3): P: CMGT 6610; persetujuan pengajar. Menyediakan pelajar siswazah dalam pengurusan pembinaan peluang untuk menjalankan kajian bebas dan penyelidikan untuk program ijazah tuan bukan tesis.
Program diajar dalam:
 • English
Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 13, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 13, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
12,192 USD
North Carolina Resident: $ 5,617.50 5 kelas (15sh) Bukan Penduduk: $ 12,192.00 5 kelas (15sh)
Deadline
Dis 20, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 13, 2020
End Date
Jan 2021
Tarikh tutup permohonan
Dis 20, 2019

Jan 13, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Dis 20, 2019
End Date
Jan 2021

ECU - Hidden Gems