Sarjana Sains dalam Pengurusan Pembinaan

Umum

Penerangan Program

120534_image1.jpeg

Penerangan Program

Ijazah ini disasarkan untuk profesional yang bekerja dalam kedudukan kepimpinan / pengurusan dalam industri pembinaan atau merancang untuk memajukan kerjaya mereka untuk menguruskan projek pembinaan yang besar. Program Cal State East Bay adalah berbeza daripada program pengurusan pembinaan lain kerana ia berdasarkan kurikulum yang seimbang yang merangkumi pelbagai aspek profesion pengurusan pembinaan. Pelajar akan mengambil kursus yang diperlukan dalam isu undang-undang dan alam sekitar dalam pembinaan, teknologi canggih, perancangan projek, dan kawalan, anggaran kos, isu pengurusan kewangan dan risiko. Pelajar juga akan mempunyai pilihan yang luas dari kursus dalam pengurusan pembinaan, kejuruteraan, perniagaan, atau kursus lepasan lain dengan kelulusan jabatan.

Sorotan Program

 • Jenis ijazah yang diberikan: Sarjana Sains
 • Bilangan kursus: 12
 • Panjang program: biasanya 2 tahun
 • Hanya Program Pengurusan Pembinaan MS di Kawasan Teluk San Francisco
 • Graduan layak memohon STEM OPT (latihan praktikal 3 tahun di Amerika Syarikat)

Objektif Program

Matlamat ijazah Sarjana Sains dalam Pengurusan Pembinaan adalah untuk menyediakan pengurus yang berkesan untuk projek-projek pembinaan awam dan swasta yang besar, untuk menyediakan tenaga kerja yang diperlukan untuk memperbaiki infrastruktur pengangkutan negara, dan untuk membolehkan jurutera semasa dan masa depan dan profesional lain untuk memegang peranan kepimpinan dalam industri pembinaan.

Pelajar lulus dengan MS Pengurusan Pengurusan dari Cal State East Bay akan dapat:

 1. Memahami dan melaksanakan pengurusan risiko, penjadualan dan anggaran, membina pemodelan maklumat, sistem penilaian bangunan berprestasi tinggi, dan kaedah penyampaian projek.
 2. Menggunakan kemahiran berkomunikasi yang berkesan untuk menyelesaikan masalah pembinaan praktikal, menerangkan dan mempertahankan aplikasi amalan pembinaan maju berkaitan dengan perancangan, kakitangan, penjadualan dan pengendalian projek-projek pembinaan.
 3. Merancang dan menyampaikan projek yang memenuhi keperluan yang dikehendaki dalam kekangan yang realistik seperti ekonomi, alam sekitar, sosial, politik, etika, kesihatan dan keselamatan, kebolehbinaan, dan kemampanan.

Keperluan Kemasukan

MS dalam Pengurusan Pembinaan terbuka kepada individu yang merancang kerjaya atau memajukan kerjaya mereka dalam industri pembinaan, dan yang mempunyai:

 1. Ijazah sarjana muda dari universiti yang diiktiraf dengan IPad minimum keseluruhan 2.5 (4.0 asas) dalam kerja sarjana mereka,
 2. Kerja yang berkaitan atau pengalaman akademik, dan
 3. Kolej Algebra dan Trigonometri atau kursus matematik peringkat setaraf.

Sebagai tambahan kepada Permohonan Siswazah dan Pascasarjana, semua pemohon hendaklah mengemukakan kepada jabatan:

 1. Kenyataan peribadi menerangkan sebab mereka ingin meneruskan ijazah Pengurusan Pembinaan MS,
 2. Resume yang memperincikan pencapaian profesional dan akademik mereka, dan
 3. Dua surat cadangan.
 4. Bagi pelajar antarabangsa, kemahiran dalam bahasa Inggeris, seperti yang ditunjukkan oleh TOEFL (minimum 80) atau IELTS (minimum 6.5), diperlukan untuk pelajar yang bahasa ibunda tidak bahasa Inggeris.

Kemasukan ke Universiti dan masuk ke MS dalam program ijazah Pengurusan Pembinaan adalah langkah berasingan.

Keperluan Ijazah

Program sarjana MS dalam Pengurusan Pembinaan memerlukan unit 36 semester yang diedarkan di kalangan kursus yang diperlukan, kursus elektif, dan projek atau peperiksaan yang komprehensif. Daripada unit-unit ini, sekurang-kurangnya 27 unit mesti disiapkan di kediaman (unit pemindahan adalah terhad kepada unit 9 semester. Tidak lebih dari 3 unit Kajian Bebas (CMGT 690) boleh dikira ke arah 36 unit yang diperlukan untuk ijazah. tidak boleh melebihi 3 unit. Purata titik gred 3.0 hendaklah dikekalkan dalam semua unit 36 semester yang diambil untuk memenuhi keperluan ijazah. Semua syarat ijazah sarjana perlu dilengkapkan dalam tempoh lima (5) tahun.

Prospek Kerja

Dengan peningkatan yang dijangka dalam kerja pembinaan yang besar, sebahagiannya berpunca daripada kenaikan perbelanjaan awam ke atas peningkatan infrastruktur pengangkutan California, terdapat permintaan yang besar bagi individu yang secara teknikal dan saintifik boleh menguruskan projek-projek pembinaan yang besar. Selain itu, terdapat peningkatan peluang dari sektor teknologi tinggi tempatan dan serantau untuk pengembangan dan projek pembinaan baru. Industri pembinaan, secara keseluruhannya, adalah salah satu industri terbesar di Amerika Syarikat dan di banyak negara lain dengan keperluan besar untuk pengurus projek mahir. Contoh pekerjaan ialah pengurus pembinaan, pengurus tapak, dan lain-lain.

Kebanyakan pelajar kami melengkapkan latihan untuk kredit akademik (Latihan Praktik Kurikulum = CPT untuk pelajar antarabangsa) dengan syarikat pembinaan di San Francisco Bay Area. Pelajar antarabangsa yang menamatkan pengajian dari program kami adalah layak untuk memohon Latihan Praktikal Pilihan Pasca Penyempurnaan (OPT) yang merupakan kebenaran pekerjaan sementara yang dikeluarkan oleh Perkhidmatan Kewarganegaraan dan Imigresen AS (USCIS). Program Pengurusan Pembinaan MS juga dianggap sebagai program STEM, yang membolehkan graduan kami juga memohon untuk pelanjutan STEM OPT selama 24 bulan.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

For more than 60 years, California State University, East Bay (Cal State East Bay or CSUEB for short) has served the San Francisco Bay Area as part of the California State University system (the large ... Baca lebih lanjut

For more than 60 years, California State University, East Bay (Cal State East Bay or CSUEB for short) has served the San Francisco Bay Area as part of the California State University system (the largest system of public education in the U.S.), Cal State East Bay is known for award-winning programs, expert instruction, small classes, and a highly-personalized learning environment. Our beautiful campus overlooking the San Francisco Bay offers a great view of the entire Bay Area and is in an inspiring setting for career exploration, just 30-40 minutes drive from both San Francisco and Silicon Valley. Cal State East Bay offers excellent education in an exciting location at a competitive price. CSUEB offers undergraduate degrees in 49 fields and graduate degrees in 30 areas. In addition to degree programs, the American Language Program offers intensive English language study as preparation for university study. A wide variety of certificate and gateway programs — including conditional admissions for undergraduates, the Pre-Business Analytics program, and International Business diploma— offer excellent opportunities for professional and academic advancement. Baca Ringkas