Sarjana Sains dalam Pengurusan Inovasi dan Keusahawanan

Umum

Penerangan Program

Sarjana Sains dalam Pengurusan Inovasi dan Keusahawanan adalah program dua tahun yang baru ditawarkan oleh Jabatan Ekonomi, Pengurusan dan Kaedah Kuantitatif Universiti Milan.

Program ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan teori, alat dan kepakaran untuk menjadikan idea-idea peluang perniagaan dan mengurus usaha inovasi korporat. Matlamat program ini adalah untuk membentuk graduan yang kreatif dan berpengalaman yang boleh menyumbang dengan inovasi dalam beberapa domain, baik dalam organisasi yang sedia ada dan dengan memulakan perjalanan keusahawanan.

Pada tahun pertama, pelajar akan mengikuti jejak yang sama dengan kursus lanjutan yang meliputi pengurusan inovasi, sejarah perniagaan, undang-undang perniagaan, organisasi perindustrian, perbankan korporat dan pasaran kewangan. Dengan memanfaatkan portfolio teori dan metodologi yang pelbagai, pelajar akan memperolehi keperluan asas untuk menguruskan kerumitan pengurusan inovasi dan pembangunan perniagaan baru.

Pada tahun kedua, pelajar yang terdaftar akan berpeluang untuk terus berkolaborasi dengan memilih salah satu daripada tiga kurikulum berikut: Inovasi Digital, Keusahawanan, Hak Harta Intelek. Teori dan amalan keusahawanan dan inovasi akan digabungkan secara dinamik sepanjang kursus, membuat ruang untuk kuliah tradisional, kajian kes, kerja projek, dan interaksi dengan profesional dalam bidang. Untuk tujuan ini, para pelajar akan diberikan peluang latihan tambahan, seperti makmal, seminar penyelidikan, dan kursus elektif untuk menggali lebih mendalam ke dalam cabaran dan dinamik yang terkini untuk memimpin inovasi di seluruh domain dan dalam bidang keusahawanan yang baru ditubuhkan.

Dengan pendekatan yang berorientasikan di peringkat antarabangsa, Sarjana Sains direka untuk memberi peluang kepada pelajar peluang dalam konteks pelbagai disiplin dan pelbagai budaya. Kerja berpasukan akan menjadi sebahagian daripada keseluruhan program, untuk mempromosikan pemikiran kritis dan kolaboratif, dengan itu menetapkan asas untuk peluang pembelajaran yang unik.

Untuk pelan kajian, prosedur kemasukan dan banyak lagi sila lawati href = "http://mie.unimi.it/

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Milan is a public teaching and research university, which - with 8 faculties and 2 schools and a teaching staff of more than 2000 professors - is distinguished by its wide variety of ... Baca lebih lanjut

The University of Milan is a public teaching and research university, which - with 8 faculties and 2 schools and a teaching staff of more than 2000 professors - is distinguished by its wide variety of disciplinary fields. Baca Ringkas