APA ITU?

Program ijazah lanjutan untuk menyediakan lebih baik pemimpin masa depan dalam industri perhotelan dan pelancongan.

MENGAPA MEMILIH PENGURUSAN HOSPITALITI DAN PELANCONGAN?

Pelancongan adalah industri terbesar di dunia dan pada tahun 2011 akan mengupayakan lebih 260 juta orang di seluruh dunia. Ramai orang tidak menyedari bahawa di luar kakitangan barisan hadapan yang kita semua lihat ada kader pengurus yang sangat canggih dengan pekerjaan yang kompleks dan mencabar yang memerlukan kemahiran pengurusan yang lebih maju.

MENGAPA MENGELUARKAN IJAZAH SARJANA?

Ijazah ini bersama-sama dengan pengalaman kerja anda akan memberi anda kelebihan ketika anda maju ke peringkat yang lebih tinggi dalam kerjaya anda. Anda akan terdedah kepada konsep perniagaan yang lebih maju dan memperoleh kemahiran yang akan mempunyai aplikasi praktikal di tempat kerja. Perkembangan peribadi anda akan dipertingkatkan melalui pembelajaran interaktif dan anda akan mempunyai peluang untuk berkongsi pengalaman anda dengan orang dari pelbagai latar belakang.

MENGAPA PILIH UNIVERSITI ORLEANS BARU (UNO)?

UNO adalah universiti awam bandar utama dengan lebih dari 10,000 pelajar dan telah dinilai sebagai universiti yang menawarkan nilai terbaik untuk dolar tuisyen. Misi kami adalah untuk menghasilkan individu yang serba lengkap, tiga dimensi yang bersedia sepenuhnya berfungsi sebagai warganegara yang bertanggungjawab, dan sebagai pekerja mahir dan usahawan, dalam persekitaran yang kompleks dan berubah abad yang baru. UNO, ahli Sistem Universiti Negeri Louisiana, terletak di pantai selatan Lake Pontchartrain di kawasan kediaman yang menarik yang mudah untuk kawasan kewangan, komersil dan pelancongan Kota New Orleans. Saluran harta tasik di mana Universiti terletak di antara beberapa estet sebenar yang paling indah dan berharga di New Orleans. Menambah kepada persekitaran akademik moden Universiti adalah peluang pendidikan, budaya, perniagaan dan rekreasi, yang berlimpah di New Orleans. Sekolah Kabacoff adalah sebahagian daripada Pentadbiran Pentadbiran Perniagaan yang mengekalkan standard kecemerlangan akademik yang tinggi dalam semua bidang perniagaan. Kedua-dua program sarjana dan siswazah dalam perniagaan diakreditasi oleh Majlis Perniagaan Kolej Amerika (AACSB).

MENGAPA MEMILIH LESTER E. KABACOFF SEKOLAH HOTEL, PELAYANAN PELANCONG DAN PELANCONGAN (HRT)?

Sekolah Kabacoff dinamakan selepas Lester E. Kabacoff, pelopor dalam industri perhotelan dan pelancongan di New Orleans. Sekolah ini telah menamatkan pengajian di HRT selama lebih dari 30 tahun dan mempunyai fakulti yang pelbagai, industri yang berpengalaman, dan pelbagai di peringkat antarabangsa. Ia mempunyai hubungan rapat bukan sahaja dengan industri perhotelan dan pelancongan di New Orleans tetapi dengan pengamal dan ahli akademik di seluruh dunia. Dengan keunikan dan keindahan French Quarter, masakan kelas dunia dan jazz, New Orleans mungkin merupakan "makmal hidup" terbesar untuk pengurusan perhotelan dan pelancongan di negara ini. Kenapa anda tidak mahu belajar tentang industri perhotelan di salah satu destinasi pelancongan yang paling unik dan menarik di dunia?

APA PEMIKIRAN DAN METODE PENGAJARAN AKAN DIGUNAKAN?

Dalam hampir semua kes, penekanan akan menjadi penyertaan aktif anda dalam proses pembelajaran. Anda akan berkongsi idea dan pengalaman anda dengan orang lain sebagai fakulti membimbing anda melalui seminar, persembahan, magang industri, projek, kajian kes dan aktiviti teknologi maklumat antara lain.

Siapakah yang akan mendapat manfaat daripada saya?

Selain pertumbuhan peribadi pelajar, majikan juga akan mendapat manfaat daripada ketersediaan sumber manusia yang semakin bernilai.

APA PAUTAN DAN PARTNERSHIPS ADALAH ANTARA SEKOLAH DAN INDUSTRI HOSPITALITI DAN PELANCONG?

Kami berbangga dengan hubungan rapat kami dengan industri yang telah menyokong kami sepanjang jalan; dari penciptaan program kami pada tahun 1970-an kepada perkembangan semasa Ijazah Sarjana. Lembaga Penasihat kami terdiri daripada eksekutif dan usahawan terkemuka dari hotel, kelab swasta, pengurusan destinasi, restoran dan organisasi pelancongan. Banyak kursus akan mempunyai komponen interaksi industri dari penyelidikan ke projek analisis operasi.

APA ADALAH STANDARD KEMASUKAN?

Pemohon biasanya diterima jika mereka mempunyai:

  • ijazah sarjana muda dari universiti terakreditasi atau setaraf,
  • purata titik gred sarjana minimum sebanyak 2.5,
  • skor 400 atau ke atas pada Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT) atau
  • skor 246 atau ke atas di bahagian gabungan lisan dan kuantitatif Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE)

Universiti ini mengendalikan tiga sesi setahun (bermula pada bulan Ogos, Januari, dan Jun). Kejatuhan dan Spring Semesters bertemu selama lebih kurang 15 minggu; semester musim panas selama lebih kurang tujuh minggu.

Program diajar dalam:
  • English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
18 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date