Sarjana Sains dalam Matematik Gunaan - LIU Post

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Program ijazah sarjana Sains 37 kredit dalam Matematik Gunaan menawarkan pakar dalam Matematik Klasik atau Matematik Komputer. Matematik Klasik memberi tumpuan kepada asas teori matematik moden, meliputi aljabar linear, kaedah berangka, dan analisis kompleks. Matematik Komputer menggabungkan bidang matematik dan teknologi melalui kursus seperti logik dan maklumat, aplikasi analisis, pengaturcaraan linear dan statistik. Pelajar mesti melengkapkan sama ada tesis atau menyediakan topik dalam matematik dan menyampaikan ceramah mengenai topik itu.

Ahli fakulti di Jabatan Matematik adalah pakar dalam bidang seperti kumpulan topologi, teori kebarangkalian, geometri perbezaan, teori bilangan, sistem dinamik dan grafik komputer, analisis sebenar, analisis berangka, algebra abstrak, gabungan dan sejarah matematik.

Kebanyakan graduan kami telah menerima PhD dari institusi berprestij. Lulusan LIU Post juga layak mendapat ganjaran dalam sains aktuari, insurans, kewangan, kejuruteraan, pembuatan, dan pendidikan.

Pentauliahan

Semua program sarjana dan siswazah di LIU Post didaftarkan di Jabatan Pelajaran Negeri New York dan diiktiraf oleh Suruhanjaya Pengajian Tinggi Persatuan Sekolah Menengah Negeri dan Sekolah Menengah Negeri. Sebagai tambahan kepada seluruh Universiti, pelbagai program akademik lain di Kolej Liberal Arts and Science diiktiraf khusus oleh organisasi profesional, menandakan mereka memenuhi piawaian tertinggi kualiti pendidikan seperti yang ditentukan oleh para pemimpin di lapangan.

Organisasi yang mempreditkan profesion LIU Post Kolej Seni dan Sains Liberal ditunjukkan di bawah.

Persatuan Psikologi Amerika

Program Doktor Psikologi Klinikal di LIU Post menawarkan ijazah Doktor Psikologi (Psy.D.) dan mempunyai tujuan asasnya latihan psikologi klinikal peringkat kedoktoran yang akan menggunakan pengetahuan dan kemahiran semasa untuk pencegahan dan pengurangan masalah psikologi. Program ini juga komited untuk melatih pelajar yang akan menyediakan perkhidmatan dalam tetapan sektor awam kepada kumpulan yang kurang mendapat liputan tradisional, dan menyediakan setiap pelajar dengan kecekapan khusus dalam salah satu daripada tiga bidang: keganasan keluarga, ketidakupayaan perkembangan, atau penyakit mental yang serius dan berterusan. Program ini juga menyediakan lulusannya dengan latihan klinikal dan teori dalam dua orientasi utama - kognitif-tingkah laku dan psikoanalitik. Program Doktor Psikologi Klinikal mendapat akreditasi penuh oleh Persatuan Psikologi Amerika. Program ini juga didaftarkan oleh Jabatan Pendidikan Negeri New York dan disenaraikan oleh Persatuan Badan Psikologi Negeri dan Wilayah dan Daftar Negara Penyedia Perkhidmatan Kesihatan dalam Psikologi sebagai institusi yang ditetapkan menawarkan program kedoktoran dalam psikologi. Program ini berdasarkan kepada model klinikal pengamal-ulama.

Majlis Akreditasi bagi Kaunseling Genetik

Kolej Liberal Seni dan Sains LIU Post adalah salah satu kolej pertama di New York dan salah satu daripada hanya beberapa kolej dan universiti di negara ini menawarkan ijazah Sarjana Sains dalam Kaunseling Genetik. Program ini diakreditasi oleh Majlis Akreditasi bagi Kaunseling Genetik, yang menetapkan piawaian kecekapan untuk amalan klinikal melalui akreditasi program siswazah dalam kaunseling genetik dan memajukan peranan kaunselor genetik dalam penjagaan kesihatan melalui pensijilan dan penyertaan semula profesional yang berkelayakan. Program kaunseling genetik LIU Post adalah satu daripada 36 program di seluruh Amerika Syarikat dan Kanada yang diakreditasi oleh ACGC.

Lembaga Perakuan Penganalisis Perilaku

Memandangkan masyarakat bertekad untuk meningkatkan diagnosis kecacatan perkembangan seperti autisme, analisis tingkah laku yang digunakan telah menjadi alat penting untuk penilaian dan rawatan. Pensijilan dalam analisis tingkah laku yang diterapkan membawa kepada pelbagai pilihan kerjaya dalam bidang yang berkembang yang menawarkan janji yang besar kepada kanak-kanak mengenai spektrum autisme dan individu dengan ketidakupayaan atau keadaan perkembangan yang lain.

Pelajar yang melengkapkan Sijil Lepasan Siswazah Lulus Sastera dan Sains dalam Analisis Kelakuan Terapan layak untuk menduduki Peperiksaan Penganalisis Perakuan Bertauliah Lembaga yang ditadbirkan oleh Lembaga Perakuan Penganalisis Perilaku. Di samping itu, Kolej Seni dan Sains Liberal menawarkan program bersama dengan Sekolah Pendidikan, yang memenuhi keperluan akademik untuk pensijilan analisis tingkah laku terpakai bagi pelajar dalam Sarjana Sains dalam program pendidikan khas. Pelajar yang didaftarkan dalam program KESEHATAN (Konsentrasi dalam Autisme dan Pendidikan Khas) boleh melengkapkan keperluan untuk sijil lanjutan dalam analisis tingkah laku yang digunakan dengan mengambil Psikologi 607, 651, dan 657.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Long Island University's mission is to provide excellence and access in private higher education to people from all backgrounds who seek to expand their knowledge and prepare themselves for meaningful ... Baca lebih lanjut

Long Island University's mission is to provide excellence and access in private higher education to people from all backgrounds who seek to expand their knowledge and prepare themselves for meaningful, educated lives and for service to their communities and the world. Baca Ringkas
New York , Brookville + 1 Lagi Kurang