Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Perisian (MSSE)

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Program Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Perisian (MSSE) direka bentuk untuk memberikan pelajar, melalui kursus kepekatan, dengan kemahiran khusus yang diperlukan untuk menghasilkan perisian berkualiti tinggi. Di samping itu, ia memberi ruang pelajar yang mencukupi, melalui kursus pilihan elektif yang canggih, dengan cepat mempelajari perkembangan teknologi baru. Keperluan 30 program MSSE SCH terdiri daripada kursus dan sama ada projek MS (3 SCH) atau Tesis MS (6 SCH). Kursus dibahagikan kepada empat kursus kepekatan dan keseimbangannya adalah kursus elektif.

Prasyarat yang diperlukan untuk MSSE adalah bersamaan dengan CSC 3324 dan CSC 3325 (Kejuruteraan Perisian I dan II) ATAU CSC 5302 (Kejuruteraan Perisian Siswazah).

Keperluan Ijazah MSSE

Untuk mendapatkan ijazah MSSE, pelajar mesti:

  • Memenuhi keperluan kursus kepekatan (12 SCH) dan pilihan elektif (12 SCH) untuk MSSE, sebagai tambahan kepada kursus prasyarat sarjana yang mungkin diperlukan.
  • Lengkapkan dan bertahan MS Tesis (CSC 5333: 6 SCH) atau Projek Akhir MS (CSC 5343: 3 SCH) berjaya. Pelajar yang memilih opsyen projek juga perlu lulus elektif tambahan yang diluluskan untuk 3 SCH.
  • Mempunyai PNGK sekurang-kurangnya 3.00.
  • Dapatkan gred B- atau lebih baik dalam semua kursus yang mengira ke arah MSSE.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Inaugurated in 1995 by His Majesty King Hassan II and Crown Prince Abdallah bin Abdel-Aziz of Saudi Arabia, Al Akhawayn University redefines the classic American liberal arts educational experience at ... Baca lebih lanjut

Inaugurated in 1995 by His Majesty King Hassan II and Crown Prince Abdallah bin Abdel-Aziz of Saudi Arabia, Al Akhawayn University redefines the classic American liberal arts educational experience at an affordable price on an architecturally stunning modern campus amidst the beauty of Morocco's Middle Atlas Mountains. Baca Ringkas