Sarjana Sains dalam Kejuruteraan - Pengurusan Operasi

Umum

Penerangan Program

Pada semester pertama, anda akan mempunyai kursus dalam: Sistem dan Falsafah Pembuatan, Modularization dan reka bentuk platform, Pengurusan kualiti yang lebih baik, Kaedah Pengurusan Operasi, serta kursus yang khusus untuk pilihan anda. Anda boleh memilih untuk menjadi pakar dalam Teknologi Pengeluaran atau Pembangunan Rantaian Pembekalan Global.

Semester kedua akan terdiri daripada: Teknologi Maklumat dan Teknologi Sokongan, Kelestarian, Bahan Lanjutan dan Teknologi Pembuatan, projek, serta kursus khusus untuk penganugerahan pengkhususan.

Dalam semester ketiga program ini, anda akan mengambil kursus Pengurusan Pengetahuan untuk Jurutera dan Dari Inovasi untuk beroperasi. Selebihnya kursus ini didedikasikan untuk pilihan pengkhususan dan pilihan anda. Semester keempat adalah untuk tesis anda.

Teknologi Pengeluaran
Jika anda memilih untuk mengkhususkan diri dalam teknologi pengeluaran, anda akan mendapat pengetahuan yang mendalam tentang automasi, dan boleh bertanggungjawab untuk pelaksanaan dan menjalankan proses-proses automatik, misalnya.


Anda akan belajar bagaimana kemudahan pengeluaran dapat dipindahkan ke bahagian lain negara atau dunia, dan anda boleh merancang, menyusun, dan melaksanakan pengeluaran yang dihasilkan dengan cara yang paling efisien.

Pembangunan Rantai Pembekalan Global
Dengan mengkhususkan diri dalam Pembangunan Rantaian Pembekalan Global, anda akan layak memimpin dan menjalankan proses pembangunan rantaian bekalan yang kompleks dari awal hingga akhir. Anda akan menjadi pakar dalam merancang penyelesaian rantaian bekalan yang disasarkan yang mendapat yang terbaik daripada keadaan global di mana syarikat beroperasi. Pada masa yang sama, anda juga akan dapat menggabungkan teknologi baru dengan orang yang tepat untuk mengoptimumkan pengeluaran dan fleksibiliti.

Peluang kerjaya
Peluang kerjaya anda bergantung pada arah pendidikan mana yang anda pilih. Jika anda memilih Teknologi Pengeluaran, anda biasanya akan bekerja di jabatan kejuruteraan pengeluaran perniagaan. Jika anda memilih Pembangunan Rantaian Pembekalan Global, anda biasanya akan mencari pekerjaan dalam bekalan, sumber, atau pengedaran.


Dengan MSc dalam Kejuruteraan - Pengurusan Operasi, anda juga akan dapat memulakan perniagaan anda sendiri.

Kemasukan
Anda memerlukan ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Global dan Pembuatan, Kejuruteraan Pembuatan dan Pengurusan. Pemohon yang mempunyai ijazah yang sama akan dipertimbangkan jika kelayakan akademik mereka sesuai dengan kecekapan yang disebutkan di atas.
Di samping itu, dokumentasi mungkin diperlukan untuk mengesahkan penguasaan bahasa Inggeris anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Baca lebih lanjut

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Baca Ringkas
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Copenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Lagi Kurang