Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Lautan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

  • Fakulti Kejuruteraan Laut dan Teknologi Kapal
  • Pengkhususan: Kejuruteraan Laut dan Tenaga Luar Pesisir
  • Pengkhususan: Teknologi Kapal dan Kejuruteraan Luar Pesisir
  • Ijazah yang akan diperoleh: Sarjana Sains dalam Kejuruteraan
  • Tempoh: 2 tahun (4 semester)
  • Bahasa Inggeris

Sea Boat

Tujuannya adalah untuk memberikan pengetahuan kejuruteraan lanjutan dalam bidang Kejuruteraan Lautan, termasuk dua pengkhususan utama: Teknologi Kapal dan Kejuruteraan Luar Pantai, Kejuruteraan Laut dan Tenaga Luar Pantai.

Pelajar akan memperoleh pengetahuan terperinci dalam mata pelajaran seperti Informatika Gunaan Laut, CAE dan Alat Reka Bentuk, Reka Bentuk Sistem Kuasa Kapal dan Luar Pantai, Dinamika Struktur Kapal dan Luar Pesisir, Mekanik Lanjutan Struktur Laut, Reka Bentuk Kapal dan Luar Pesisir, Sistem dan Peralatan Laut dan Luar Pesisir , Pemodelan dan Simulasi dalam Kejuruteraan Lautan, Kebolehpercayaan, Keselamatan dan Analisis Risiko, Kejuruteraan Bahan Lanjutan dan Teknologi Pembuatan, Pengangkutan Laut dan Intermodal, Kewangan dan Ekonomi dalam Reka Bentuk Kejuruteraan, Perlindungan Alam Sekitar Maritim dan Pengoptimuman dalam Reka Bentuk Kejuruteraan.

Pelajar berurusan dengan proses reka bentuk sebenar dan menyiapkan tesis akhir dengan kerjasama rakan industri Fakulti.

Program ini disokong dan diatur dengan kerjasama Det Norske Veritas - Germanischer Lloyd (DNV GL).

Syarat kemasukan

B.Sc. dalam Naval Architecture, Marine Engineering, Mechanical Engineering, Civil Engineering, Energy / Power Engineering, Transport.

Peluang kerjaya

Graduan berkelayakan untuk bekerja sebagai: pekerja di perusahaan persekitaran maritim seperti membina galangan kapal, memperbaiki kapal, dan syarikat lain yang bekerjasama dengan industri pembinaan kapal, pekerja di pejabat reka bentuk kapal, pekerja di institusi penyelidikan, pekerja di masyarakat klasifikasi.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Gdańsk University of Technology (Polish name: Politechnika Gdańska) is one of the oldest universities in Poland and the largest technical university in Northern Poland. It was established in 1904 and ... Baca lebih lanjut

Gdańsk University of Technology (Polish name: Politechnika Gdańska) is one of the oldest universities in Poland and the largest technical university in Northern Poland. It was established in 1904 and since then has been educating world-class engineers in various areas of science and technology. Located in Gdańsk – a city with a thousand-year tradition and the gate to the Polish coastal line – it is the perfect place to study and enjoy student life. Baca Ringkas