Sarjana Sains dalam Hubungan Antarabangsa, Strategi dan Keselamatan

Umum

Penerangan Program

MSc dalam Hubungan Antarabangsa, Strategi, dan Keselamatan bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan penilaian luas mengenai hubungan antarabangsa kontemporari, dengan penekanan pada isu-isu strategi dan keselamatan. Ia menggabungkan latihan akademik mendalam dalam konsep utama, teori, dan kajian kes, di samping proses berstruktur dengan perdebatan dan pengalaman kontemporari. Ia menggabungkan pendekatan teori dengan kajian banyak kes dan isu. Ia juga meneroka cara-cara di mana garis antara domestik dan antarabangsa kabur oleh isu perdagangan, kewangan, alam sekitar, strategik, keselamatan, ideologi, budaya dan etika. Selain itu, Program ini memberikan pemahaman teoritikal dan empirikal mengenai persekitaran keselamatan antarabangsa era pasca Perang Dingin, termasuk asal-usul konflik dan kedamaian, kemunculan ancaman keselamatan baru dan banyak agensi yang terlibat dalam pencegahan konflik, pengaman dan peacemaking hari ini. Akhir sekali, Program ini mengenal pasti cara pelakon negeri dan bukan negeri membangunkan strategi dalam persekitaran antarabangsa sejauh isu-isu keselamatan.

Graduan Program dijangka mempunyai pemahaman yang mendalam tentang isu-isu politik, keselamatan, dan strategik antarabangsa, yang akan membolehkan mereka meneruskan kerjaya dalam korp diplomatik, dalam organisasi antarabangsa, NGO, dan juga orang awam dan swasta sektor sebagai penasihat dasar dan pengawal keselamatan.

Syarat Kemasukan

Untuk masuk ke Program ini, calon mesti memiliki Ijazah Sarjana Muda atau setaraf dalam Hubungan Antarabangsa, Sains Politik, Undang-undang, Sejarah, Sosiologi, Ekonomi, atau mana-mana bidang Sains Sosial dan Kemanusiaan yang berkaitan dengan gred 6.5 / 10 atau 2: 1 atau setaraf. Ia juga menggalakkan penggunaan graduan sekolah Angkatan Tentera dan Pasukan Keselamatan. Kriteria kemasukan umum berdasarkan jenis dan kualiti kajian terdahulu, gred yang diperoleh dalam kajian sebelumnya dan kesesuaian calon untuk Program pengajian yang telah dipohon. Dalam sebarang kes, fail setiap pemohon akan dipertimbangkan dengan merit sendiri.

Pengetahuan bahasa Inggeris yang memuaskan adalah penting. Keperluan bahasa minimum adalah sijil B2 dalam Rangka Kerja Rujukan Eropah Bersepadu Bahasa untuk skala. Sekiranya tiada perakuan / ijazah sedemikian, calon akan diminta untuk mengikuti peperiksaan Bahasa Inggeris untuk membuktikan pengetahuan mereka yang memuaskan.

Kaedah Pengajaran, Pembelajaran dan Penilaian

Metodologi pengajaran Program melibatkan gabungan kuliah, tutorial, seminar, peperiksaan, projek, persembahan, tugasan, aplikasi kajian kes, dan penyelidikan bebas. Di samping itu, ia direka untuk memberikan pengalaman akademik yang melampaui bilik darjah tradisional, di mana aliran maklumat adalah terutamanya dari pengajar kepada pelajar. Tujuan Program ialah setiap peserta akan menyumbang kepada pendidikan seluruh kelas melalui penyertaan aktif dalam prosedur pembelajaran. Ini akan mewujudkan pemahaman bahawa MSc dalam Hubungan Antarabangsa, Strategi dan Keselamatan memerlukan pendekatan holistik dan disiplin.

Penilaian interaktiviti dan formatif merupakan sebahagian daripada metodologi pembelajaran dan pengajaran. 30% daripada gred akhir pelajar dalam setiap kursus sepadan dengan prestasi mereka dalam penilaian midterm, sedangkan 70% sesuai dengan prestasi mereka dalam peperiksaan akhir. Untuk mendapatkan gred lulus dalam kursus, pelajar perlu mendapatkan gred lulus (iaitu 50% atau lebih tinggi) dalam kedua-dua penilaian midterm dan peperiksaan akhir.

Kelebihan Program

 • Prestij antarabangsa dan pengiktirafan Neapolis University Pafos .
 • Staf akademik yang cemerlang dengan kepakaran yang kuat dalam mata pelajaran yang diajar.
 • Kerjasama antarabangsa dengan banyak universiti.
 • Fleksibiliti pembelajaran jarak jauh.
 • Penggunaan teknologi dan sumber canggih.
 • Pilihan dinamik antara pendidikan jarak jauh segerak dan tidak segerak.
 • Pelarasan Program untuk trend akademik semasa dan keperluan pasaran.
 • Yuran pengajian yang kompetitif.

Struktur Program

Tempoh Program adalah 18 bulan.

Pelajar berpeluang melengkapkan pengajian pasca siswazah mereka dalam tempoh 12 bulan selagi mereka memulakan pengalihan Sarjana Disertasi mereka pada semester pertama atau kedua dalam pengajian mereka, termasuk tempoh musim panas. Dalam kes ini, penyempurnaan Disertasi Sarjana boleh dipanjangkan dalam tempoh musim panas, selama satu atau dua bulan. Walau bagaimanapun, jumlah ECTS kekal 90.

Untuk kejayaan pembelajaran mereka, pelajar perlu merangkum sejumlah 90 ECTS. Pada semester 1 , pelajar memilih empat kursus wajib. Pada semester 2 , pelajar memilih ketiga-tiga kursus wajib dan salah satu daripada tiga kursus elektif yang ada. Untuk berjaya menyelesaikan pengajian mereka dan dianugerahkan MSc dalam Hubungan Antarabangsa, Strategi, dan Keselamatan, pelajar juga diwajibkan untuk menjalankan Disertasi Guru.

Jadual

Struktur Kursus MSc dalam Hubungan Antarabangsa, Strategi dan Keselamatan adalah seperti berikut:

Semester: 1

 • IRSS611 Kajian Keamanan dan Strategik Antarabangsa
 • Strategi dan Pengambilan Keputusan IRSS612
 • IRSS621 Isu-isu Kontemporari dalam Politik Global
 • Metodologi Penyelidikan METH600

Semester: 2

 • IRSS623 Undang-undang dan Keselamatan Antarabangsa
 • IRSS624 Keselamatan Dalam Negeri
 • Keselamatan Maklumat IS504
 • IRSS622 Topik Khas di Timur Tengah dan Keselamatan Timur Tengah
 • IRSS625 Peacebuilding and Post-Conflict Reconstruction
 • Dasar, Keselamatan dan Pertahanan MEP500 di Kesatuan Eropah

Semester: 3

 • Disertasi IRSS610
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Neapolis University in Cyprus is a young yet dynamic, fast-growing university operating since 2010 in the heart of the charming town of Pafos, on the west coast of the island of Cyprus, offering under ... Baca lebih lanjut

Neapolis University in Cyprus is a young yet dynamic, fast-growing university operating since 2010 in the heart of the charming town of Pafos, on the west coast of the island of Cyprus, offering undergraduate, graduate and Ph.D. programs in both Greek and English. Enrolling at Neapolis University in Cyprus enters students into a high standard, stimulating and enjoyable environment. The biggest advantage of Neapolis is the quality and dedication of its faculty, most of whom have considerable experience teaching and doing research in European and American Universities. Based on such faculty and on an ambitious strategy, it is quickly becoming one of the best private universities in Cyprus. Baca Ringkas