Sarjana Sains dalam Data Besar dan Analisis Perniagaan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ijazah Sarjana dalam Data Big dan Perniagaan Analytics Membuka Pintu!

Matlamat program ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan kecekapan utama dalam Data Big dan Perniagaan Analytics. Program antarabangsa ini diajar dalam bahasa Inggeris dan direka untuk membawa pelajar dari pelbagai latar belakang dan budaya bersama untuk memudahkan pengalaman belajar lintas budaya.

Kandungan Program

Kurikulum ini merangkumi pelbagai modul, seperti Analitis, Kejuruteraan Data, Pengurusan Data, Pengantar Cerita Data dan Komunikasi, Privasi, Etika dan Undang-undang Antarabangsa. Matlamat kursus Data Big dan Perniagaan Analytics adalah untuk mempelajari untuk merumuskan soalan-soalan yang betul yang timbul daripada konteks syarikat tertentu, untuk mengenal pasti dan menganalisis data yang diperlukan, dan akhirnya menyampaikan keputusan analisis kembali kepada syarikat dalam orientasi sasaran fesyen. Modul-modul yang dijalankan pada selang masa yang tetap digabungkan dengan e-pembelajaran dalam talian berdasarkan sembang langsung dan e-pembelajaran sendiri.

Fokus Praktikal

Pengetahuan teoritis yang diperoleh diterapkan dan dipertingkatkan dalam kajian kes yang menjadi semakin kompleks dengan setiap semester. Untuk menampung keperluan fleksibiliti profesional yang bekerja, modul pengajaran kelas yang dijalankan pada selang masa yang tetap sepanjang hujung minggu digabungkan dengan e-pembelajaran dalam talian berdasarkan sembang langsung dan e-pembelajaran secara mandiri.128006_BigDataandBusinessAnalytics_M_Sc_Program.jpg

Semua Fakta Sekilas

 • Tempoh Pengajian: 2 tahun 90 ECTS (tambahan pekerjaan) / 120 ECTS (sepenuh masa)
 • Mula: 1hb April dan 1hb Oktober
 • Syarat Kemasukan:
  • Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf (180 ECTS untuk sepenuh masa, atau 210 ECTS untuk sambilan) dalam sains komputer atau bidang yang berkaitan dan sekurang-kurangnya 1 tahun pengalaman profesional yang bersesuaian dan berkaitan dengan subjek.
  • Bahasa: Bahasa Inggeris, Bukti Bahasa Inggeris: IELTS 6.5 / TOEFL 80 atau bukti penguasaan bahasa Inggeris yang lain
 • Sarjana: Sarjana Sains (M.Sc.)
 • Yuran tuisyen:
 • 790 EUR sebulan (sepenuh masa), 720 EUR sebulan (sambilan)
 • Yuran pendaftaran sekali sebanyak 750 EUR atau 1,000 EUR untuk pemohon dari negara-negara yang mempunyai kewajiban visa.

Struktur Program Sarjana

Program ini dianjurkan dalam modul dengan beban kerja keseluruhan sebanyak 120 mata kredit untuk sepenuh masa dan 90 untuk kajian separuh masa. Kursus ini terdiri daripada kuliah, seminar, tutorial, dan projek projek disiplin.128011_Skjermbilde2019-12-16kl.19.39.11.png

Jadual ini merupakan gambaran umum mengenai struktur umum program, permulaan Oktober, program 2 tahun. Kami menawarkan permulaan April dengan struktur yang serupa.128013_Skjermbilde2019-12-16kl.19.41.26.png

Prospek kerjaya

Kursus kajian ini berorientasikan kepada semua pakar dan eksekutif syarikat dengan tanggungjawab untuk mewujudkan aplikasi baru dan perancangan dan pelaksanaan projek dalam bidang analisis besar dan perniagaan, seperti:

 • Pakar yang mempunyai maklumat informatika, matematik atau kejuruteraan (perniagaan) yang ingin melanjutkan pengetahuan mereka dalam bidang analisis perniagaan dan / atau analisis data besar dan mengambil tanggungjawab peribadi untuk perancangan dan penyelarasan projek data besar.
 • Penganalisis perniagaan atau pakar yang bekerja di bidang "kecerdasan perniagaan" yang lebih luas dan ingin memperluaskan pengetahuan mereka dalam bidang kejuruteraan data besar, pengurusan data besar dan / atau analitik data besar dan mengambil tanggungjawab untuk perancangan dan penyelarasan besar projek data.

Cara memohon

Program tuan kami dalam informatika bermula setiap tahun pada 1 April dan 1 Oktober. Kami tidak sabar-sabar untuk menerima permohonan anda, yang sepatutnya termasuk:

 • A CV dengan foto semasa
 • Bukti bahasa Inggeris: IELTS 6.5 / TOEFL 80 atau bukti penguasaan bahasa Inggeris yang lain
 • Salinan kelayakan yang disahkan (misalnya Transkrip Sekolah Tinggi, Transkrip Universiti, Ujian Bahasa)
 • Bukti pengalaman kerja

Ringkas: The Plus for You

Pembelajaran Unik

Isi kursus menangani keperluan semasa dan masa depan semua industri moden menggunakan sistem maklumat - dari perniagaan ke aplikasi pengguna. Prinsip CORE memastikan tahap pengetahuan, kecekapan, kepakaran dan kemahiran yang tinggi.

Perspektif Pelbagai

Anda menamatkan pengajian anda dengan ijazah "Sarjana Sains". Ini membolehkan anda bukan sahaja untuk melakukan ijazah kedoktoran atau mengakses gred yang lebih tinggi dalam Perkhidmatan Awam - tetapi ia juga membuka bidang aktiviti yang menarik, di seluruh dunia dan pelbagai di syarikat.

Kompetensi Intercultural

Tingkah laku perniagaan yang menghormati perbezaan budaya, pengetahuan mengenai hubungan perniagaan dan pasaran antarabangsa, kemahiran dalam dua bahasa asing - kami membantu anda menjadi mudah alih secara global.

Data Besar dan Analisis Perniagaan di SRH University Heidelberg

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

As one of the oldest and largest private universities in Germany, we set the standard for education. We equip you with the knowledge you need for your future – hands-on, innovative and creative. For t ... Baca lebih lanjut

As one of the oldest and largest private universities in Germany, we set the standard for education. We equip you with the knowledge you need for your future – hands-on, innovative and creative. For this, close collaboration between our students and faculty is of particular importance. Our recipe for success: we offer new, hands-on degree programs, individual supervision and speedy placement in the job market. For our students, this means the best chances for a jumpstart into their career. Baca Ringkas