MS dalam Bioteknologi adalah program ijazah 36 kredit yang menyediakan pelajar untuk pelbagai peluang dalam bidang bioteknologi dan bidang yang berkaitan seperti biologi molekul, imunologi, kejuruteraan genetik, dan biokimia protein. Bioteknologi adalah bidang yang pesat berkembang yang berkaitan dengan pelaksanaan perkembangan teknologi terkini untuk pelbagai aplikasi dalam industri, perubatan, dan pertanian.

Pelajar menerima latihan dan pengalaman dalam bidang luas biologi molekul, termasuk budaya tisu tumbuhan dan haiwan, ungkapan gen, kimia protein, dan teknologi DNA rekombinan menggunakan peralatan terkini. Pelajar juga boleh memilih dari pelbagai pilihan dalam bidang bioteknologi lain, seperti imunologi, mikroskop elektron, ekologi mikrob, dan virologi. Kajian bebas atau tesis boleh dipilih, memberi peluang kepada pelajar untuk membangun dan menyelesaikan projek penyelidikan dalam bidang bioteknologi.

MS dalam bioteknologi adalah program ijazah 36 kredit yang mempersiapkan anda untuk pelbagai peluang dalam bidang yang berkembang pesat ini, yang berkaitan dengan pelaksanaan perkembangan teknologi terkini dalam industri, perubatan, dan pertanian. Anda akan menerima latihan dan pengalaman dalam bidang biologi molekul, kultur dan tisu haiwan, ungkapan gen, kimia protein dan teknologi DNA rekombinan menggunakan peralatan terkini.

Anda juga boleh memilih dari pelbagai pilihan di kawasan lain, seperti imunologi, mikroskop elektron, ekologi mikrob, evolusi, farmakologi, biologi molekul penyakit, bioetika, virologi dll.

Atinuke (Tinu) Adeniran

Pengarah Bersekutu

Pejabat Kemasukan Siswazah

Telefon - 973-720-2764

Berhubung dengan kami di WhatsApp

img 1Semua pelajar dikehendaki melengkapkan kursus dalam kajian Bebas atau bacaan Bebas. Satu kertas yang merumuskan penemuan anda daripada penyelidikan atau bacaan bebas dan persembahan lisan sebelum panel fakulti akan menjadi peperiksaan akhir. Bantuan kewangan boleh didapati dalam bentuk Pembantu Siswazah, dan biasiswa jabatan kepada bilangan pelajar siswazah yang terhad.

Keperluan untuk MS dalam Bioteknologi *

 1. Pelajar mestilah melengkapkan sekurang-kurangnya 36 kredit pengajian siswazah melainkan jika mereka mendaftar dalam program bioteknologi BS / MS di William Paterson University , di mana jumlah kredit yang diperlukan untuk ijazah MS ialah 30,
 2. Mengambil pengagihan kursus yang diperlukan,
 3. Mempunyai IPad kumulatif 3.0 atau lebih tinggi pada skala 0 hingga 4.0.

Syarat Kemasukan:

Selain syarat kemasukan Universiti:

 • Ijazah Baccalaureate, lebih baik dalam bidang biologi atau yang berkaitan. Pemohon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya satu kursus dalam biologi umum dan genetik.
 • Sekurang-kurangnya satu tahun setiap kimia, fizik, dan matematik (termasuk semester kalkulus). Pelajar yang tidak memenuhi dua syarat di atas boleh membuat kursus yang sesuai dengan kebenaran jawatankuasa siswazah.
 • Purata titik gred kumulatif tidak kurang daripada 3.00 skala 4.00.
 • Skor memuaskan pada Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE) Ujian Am.
 • Peperiksaan Rekod Siswazah diketepikan untuk pelajar yang lulus dari William Paterson University dengan ijazah Biologi dengan sekurang-kurangnya 3.00 IPG terkumpul.
 • Dua surat cadangan yang membuktikan kelayakan akademik pemohon.
 • Pelajar yang memohon dari negara-negara di mana bahasa Inggeris bukan bahasa pengajaran harus mempunyai skor memuaskan pada Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) dan memberikan terjemahan yang diiktiraf dari darjah dan transkrip mereka.

map

Keperluan Program:

36 kredit pengajian siswazah IPK kumulatif sebanyak 3.00 atau lebih tinggi pada skala 4.00 img 2

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 16 lagi program yang ditawarkan oleh William Paterson University of New Jersey »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
18,856 USD
Tuisyen: US $ 18,856, Ruangan dan Papan: US $ 10,920, Buku dan Bekalan: US $ 1,600, Pengangkutan: US $ 890, Lain-lain: US $ 2,250, JUMLAH US $ 34,516 (New jersey tuition penduduk - $ 12,114.00 setahun)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

William Paterson University: View From Above