Sarjana Sains Senibina - MArchSc

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Menjadi pakar dalam sains alam sekitar yang dibina dan meningkatkan pemahaman anda tentang hubungan antara seni bina, kejuruteraan, ujian dan penyelidikan bangunan.

Anda akan meneroka pembinaan bangunan dan prestasi, bagaimana bahan binaan berfungsi, kemampanan dalam industri dan hubungan antara bangunan dan alam sekitar. Belajarlah untuk mempersoalkan, menguji dan menjelaskan unsur-unsur ini dan menjadi yakin dalam pengetahuan anda sebagai seorang saintis seni bina.

Pilih daripada pilihan kelayakan untuk memenuhi matlamat kerjaya dan ketersediaan masa anda.

Sarjana Sains Senibina diiktiraf secara profesional oleh Institut Bangunan New Zealand (NZIOB).

AlexandruPetre / Pixabay

Mengubah dunia yang kita tinggalkan

Memperoleh wawasan tentang interaksi antara orang, bangunan dan budaya. Anda akan mempertimbangkan banyak perspektif termasuk peranan penting tikanga dan matauranga Māori dalam reka bentuk seni bina dan membuat keputusan.

Anda juga akan mendapat asas praktikal bagaimana bangunan berdampak pada alam semula jadi melalui reka bentuk, pembinaan, operasi dan penyelenggaraan mereka, dengan pilihan untuk mengkhususkan diri dalam Pengurusan Projek atau Sistem Kejuruteraan Mapan.

Komuniti

Kajian pascasiswazah akan membantu anda membina hubungan dan jaringan berharga dengan rakan sebaya, kakitangan universiti dan rakan sekerja masa depan. Buat banyak peluang untuk menghadiri acara, seminar, bengkel dan fungsi sosial.

Anda juga akan mendapat manfaat daripada kepakaran profesional yang bekerja melalui hubungan Fakulti dengan industri tempatan.

Kerjaya

Kelayakan pascasiswazah dalam Sains Senibina boleh membuka pintu kepada kerjaya dalam reka bentuk dan pembangunan persekitaran yang dibina. Anda mungkin memulakan amalan sendiri atau bekerja sebagai pekerja di sebuah syarikat atau organisasi kerajaan. Anda boleh bekerja sebagai pengurus projek pembinaan, jurutera sistem yang mampan atau sebagai perunding. Pekerjaan lain mungkin menjadi penasihat lampu atau pereka, penasihat persetujuan bangunan, reka bentuk api dan penganalisis peraturan, jurutera akustik dan juruukur kuantiti.

Anda juga boleh memilih untuk menumpukan pada penyelidikan sejarah, teori dan amalan kontemporari dalam sains seni bina dan membuka kerjaya dalam akademik atau organisasi penyelidikan.

Beasiswa

Sekolah Seni Bina mempunyai sejumlah hadiah dan biasiswa yang disediakan setiap tahun.

Anda juga boleh mencari biasiswa lain berdasarkan tahap pengajian anda, bidang pelajaran dan latar belakang.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Well ... Baca lebih lanjut

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Wellington – New Zealand’s second largest city – in the geographic, political and cultural heart of the country. We’re number one in New Zealand for research quality. Baca Ringkas
Wellington , Wellington , Wellington + 2 Lagi Kurang