Sarjana Sains Kejuruteraan (MSE) dalam Kejuruteraan Mekanikal

Umum

Penerangan Program

Apa yang Menetapkan Program MSE UM-Flint Selain?

Permintaan untuk jurutera semakin meningkat, semakin banyak syarikat mencari profesional yang berkelayakan untuk membantu membina dunia yang lebih baik. Bersedia untuk merangkul peluang menarik ini dengan program Master of Science in Engineering (MSE) dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal di University of Michigan-Flint . Direka untuk memenuhi keperluan unik profesional yang bekerja, ia mempunyai jadual kursus penuh atau separuh masa dengan kelas di kampus yang ditawarkan pada waktu petang. Program ini menyediakan bimbingan fakulti pakar, pengalaman dunia nyata, peralatan terkini, dan banyak lagi - jadi anda akan mempunyai semua yang anda perlukan untuk berjaya di peringkat siswazah dan melanjutkan kerjaya anda.

Kesan Ekonomi Berkuasa

Sebagai sebahagian daripada kurikulum, pelajar dapat memperoleh pengalaman dunia semasa menangani keperluan industri dalam masyarakat. Kejuruteraan mekanikal adalah disiplin kejuruteraan yang paling pelbagai. Oleh itu, kerjaya dalam pembuatan, aeroangkasa, penjanaan kuasa, automotif, tenaga, HVAC, dan bioperubatan semuanya dapat dipertingkatkan melalui ijazah lanjutan dalam kejuruteraan mekanikal. Asas siswazah yang kuat menarik perhatian industri dan membantu membangunkan syarikat permulaan baru yang penting untuk pembangunan ekonomi. Selain itu, program ini menyediakan perkhidmatan awam dan komuniti ke Flint, Genesee County, dan Negeri Michigan.

Peluang Penyelidikan

Aktiviti penyelidikan program sangat interaktif dengan profesor University of Michigan, serta komuniti dan industri. Penjelajahan terdahulu kami akan membantu melengkapkan graduan MSE dengan latihan dan pendidikan yang diperlukan untuk memajukan kerjaya mereka dalam industri, kerajaan, dan akademik.

Pakar Fakulti

Kursus MSE dalam Kejuruteraan Mekanikal diajarkan oleh fakulti pakar yang membawa pengetahuan dan pengalaman profesional kepada arahan mereka. Ahli fakulti UM-Flint sentiasa diterbitkan dan terlibat dalam penyelidikan, penulisan cadangan, dan aktiviti ilmiah yang lain. Mereka juga mentadbir yang akan membimbing dan menyokong anda dalam praktik memohon pelajaran kelas anda.

Sumber UM

Sebagai sebahagian daripada sistem University of Michigan yang terkenal di dunia, pelajar UM-Flint dapat memanfaatkan sumber, kepakaran dan kenalan tambahan di kampus Ann Arbor dan Dearborn. "Jagung dan Blue melalui dan melalui," komuniti sokongan kami memberikan pelajar bantuan yang tidak ternilai dalam penyelidikan, rangkaian, dan inisiatif lain.

Kelas Kecil

Anda akan menyelesaikan MSE anda dengan kohort kecil rakan-rakan yang berkongsi minat anda untuk menyelesaikan masalah, inovasi, dan pengurusan projek. Struktur kohort ini membolehkan banyak interaksi, membolehkan anda membangunkan rangkaian sokongan yang kukuh untuk pembangunan peribadi dan profesional. Projek kurikulum mewujudkan persekitaran kolaboratif untuk membantu anda membina kemahiran praktikal dan teknikal.

Kejuruteraan Mekanikal (MSE)

Program Kejuruteraan Mekanik dalam Kejuruteraan (MSE) menyediakan pelajar dengan latar belakang yang kuat dalam prinsip kejuruteraan mekanikal dan pengetahuan menyeluruh tentang teknologi terkini dalam bidang yang melangkaui pengalaman siswazah. Program ini direka untuk memenuhi keperluan unik profesional yang bekerja.

Prasyarat

 • EGR 230 - Statik (3).
 • EGR 260 - Mekanik Pepejal Deformable (3).
 • EGR 280 - Sains Bahan Kejuruteraan (3).
 • EGR 315 - Reka Bentuk Elemen Mesin (3).
 • EGR 350 - Mekanis Fluida (3).
 • EGR 353 - Termodinamik (3).
 • EGR 370 - Dinamik (3).

Keperluan

A. Kursus Teras (12 kredit)

 • EGR 511 - Mekanik Lanjutan Bahan (3).
 • EGR 532 - Termodinamik Terang (3).
 • EGR 540 - Advanced Dynamics and Control (3).
 • EGR 550 - Mekanik Fluida Lanjutan (3).

B. Pilihan (12 kredit)

 • Empat kursus EGR peringkat siswazah, atau tiga kursus EGR peringkat siswazah dan kursus AUE. Maksimum 9 kredit dalam kursus yang diajar pada peringkat sarjana dan siswazah (kini EGR 510, EGR 551), dan gred minimum B (3.0) dalam setiap satu.

C. Pilihan Pilihan (6 kredit)

Salah satu pilihan berikut:

Opsyen Skripsi

Pelajar memilih pilihan tesis mestilah mendapatkan penasihat tesis dan mendaftar dalam dua kursus tesis. Penyelesaian yang berjaya dan pertahanan mulut tesis diperlukan untuk memperoleh kredit untuk kursus ini. Semua ini mesti selaras dengan piawaian universiti.

Nota: Kursus kajian bebas tidak dibenarkan ke arah keperluan program di bawah pilihan tesis.

 • EGR 595 - Tesis Ijazah I (3).
 • EGR 596 - Tesis Sarjana II (3).

Pilihan Bukan Tesis

 • Dua lagi kursus peringkat lepasan EGR atau AUE dan prestasi yang memuaskan di peperiksaan keluar peringkat induk.

Nota: Hanya satu kursus pengajian bebas dibenarkan ke arah keperluan program di bawah pilihan bukan tesis. Juga, lihat nota dalam Butir B.

Pemindahan Kredit

Dengan kelulusan Penyelaras Siswazah Kejuruteraan, pelajar boleh memindahkan, atau memilih sebagai calon bukan graduan untuk ijazah (NCFD), sehingga enam kredit kursus peringkat siswazah dalam kejuruteraan.

Kemasukan

Keperluan

 • Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal dari kolej atau universiti yang diiktiraf secara serantau
 • Purata mata gred purata keseluruhan 3.0 pada skala 4.0
 • Penyempurnaan Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE)

Tidak Mempunyai Ijazah Kejuruteraan Mekanikal?

Calon pelajar dari disiplin kejuruteraan lain juga boleh dipertimbangkan untuk kemasukan ke program ini. Seorang pelajar yang tidak memperoleh ijazah sarjana dalam bidang kejuruteraan mekanikal mungkin diperlukan untuk mengikuti kursus kejuruteraan mekanikal sarjana sebelum kemasukan secara tetap ke program.

Memohon

Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan, hantar permohonan dalam talian di bawah. Bahan-bahan lain boleh dihantar melalui email ke FlintGradOffice@umich.edu atau dihantar ke Pejabat Program Siswazah, 251 Perpustakaan Thompson.

 • Permohonan Kemasukan Siswazah
 • Yuran permohonan $ 55 (tidak boleh dikembalikan)
 • Transkrip rasmi dari semua kolej dan universiti yang dihadiri
 • Skor GRE (umum) dihantar ke University of Michigan-Flint Institutional Code # 1853
 • Dua surat cadangan. Cadangan mestilah dari orang yang biasa dengan kerja anda dalam konteks akademik atau profesional dan siapa yang boleh mengulas mengenai kemahiran berfikir kritis anda, kemampuan anda untuk melaksanakan projek bebas, dan kemampuan anda untuk berkolaborasi dengan rakan sekerja. Permintaan cadangan elektronik dihantar sebagai sebahagian daripada proses permohonan dalam talian.
 • Kenyataan Tujuan: Terangkan objektif anda untuk kajian siswazah dan alasan untuk memilih program ini. Penyataan boleh dikemukakan secara dalam talian semasa proses permohonan atau dihantar melalui email ke FlintGradOffice@umich.edu.

Tarikh Permohonan

Serahkan semua bahan permohonan ke Pejabat Program Siswazah pada pukul 5 petang pada tarikh tamat permohonan. Program ini menawarkan kemasukan dengan ulasan aplikasi bulanan. Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan, semua bahan permohonan mesti diserahkan pada atau sebelum:

 • Jatuh - 1 Mei (pertimbangan dijamin / tarikh akhir pelajar antarabangsa *)
 • Kejatuhan - 1 Ogos (jika ruang membenarkan, warga AS dan penduduk tetap sahaja)
 • Musim sejuk - 1 Oktober (pertimbangan dijamin / tarikh akhir pelajar antarabangsa)
 • Musim sejuk - 15 November (jika ruang membenarkan, warganegara Amerika Syarikat dan penduduk tetap sahaja)

* Pelajar mesti memohon pada tarikh ini untuk dipertimbangkan untuk biasiswa, geran, dan pembantu penyelidikan.

Memohon sebagai Pelajar Antarabangsa

Pelajar antarabangsa dikehendaki mengemukakan dokumentasi tambahan untuk memasuki program ini.

Keperluan Antarabangsa

Sebagai tambahan kepada bahan yang diperlukan oleh semua pelajar, pelajar antarabangsa mesti menyediakan dokumentasi tambahan pada masa permohonan:

 • Sijil kelulusan atau diploma yang menunjukkan persidangan sarjana muda dan tarikh ia diberikan. (Sekiranya anda menghadiri kolej atau universiti yang merangkumi maklumat darjah transkrip atau helaian markah, sijil atau diploma tidak perlu.)
 • Kemahiran Bahasa Inggeris: Jika bahasa Inggeris bukan bahasa ibunda anda, anda mesti menunjukkan penguasaan Bahasa Inggeris.
 • Persijilan Kewangan: Pelajar antarabangsa yang memohon visa F-1 mesti mengemukakan borang Affidavit of Financial Support dengan dokumentasi sokongan. Dokumen ini boleh diakses melalui iService. Ia digunakan untuk menentukan sama ada anda layak mendapat kemasukan.

Anda dialu-alukan di sini, video:

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1956 on a commitment to bring a quality Michigan education to Flint and the surrounding area, UM-Flint has done exactly what we set out to do. In the process, we’ve welcomed a record number ... Baca lebih lanjut

Founded in 1956 on a commitment to bring a quality Michigan education to Flint and the surrounding area, UM-Flint has done exactly what we set out to do. In the process, we’ve welcomed a record number of students into our classrooms, equipping them with the knowledge, experiences, and skills to make lasting contributions to the businesses, organizations, and communities they help shape. We invite you to see how our students, faculty, staff, and campus are making a real difference. Baca Ringkas