Sarjana Sains dalam Pengurusan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Program berasaskan kohort satu tahun yang mempersiapkan anda untuk memimpin dengan penuh keyakinan

Program ini direka bentuk untuk membangunkan generasi baru pemimpin perniagaan yang mampu menguruskan cabaran kompleks yang dihadapi oleh perniagaan dan masyarakat sekarang. Kami menarik pelbagai bakat dari seluruh dunia, baik pelajar dan fakulti. Kami diiktiraf di Amerika Syarikat dan Switzerland. Program kurikulum dan kepimpinan kami telah dibangunkan selepas penyelidikan yang meluas mengenai kemahiran pengurus hari ini mengatakan yang paling berharga kepada pekerja mereka. Kami menekankan kepimpinan untuk membimbing anda dalam mengenal pasti kekuatan individu anda dan memberi anda amalan menggunakannya.

Anda akan mengambil bahagian dalam satu siri pengalaman bersama yang membangunkan kemahiran praktikal dan lintas budaya yang akan anda jalankan ke dalam kerjaya dan kehidupan anda. Kami memperluaskan pendidikan pengurusan untuk memasukkan kursus yang menyediakan anda untuk menggunakan strategi digital secara berkesan dalam organisasi anda. Kami menekankan e-Business dalam industri fesyen kerana lokasi strategik dan perkongsian kami. Anda mendapat faedah pendidikan berkualiti tinggi di Switzerland yang digabungkan dengan pendekatan pragmatik Franklin yang memfokuskan diri untuk menerapkan kemahiran sambil belajar dalam konteks perniagaan antarabangsa.

Pengarah Pengajian Siswazah komited untuk mewujudkan hubungan kerjasama antara fakulti, pelajar, dan pakar industri. Sepanjang tuan dalam program pengurusan antarabangsa, anda melibatkan diri secara langsung dengan profesional yang berpengalaman baik di dalam kelas dan dalam situasi kerja sebenar, mempelajari amalan terbaik semasa dan meletakkannya untuk digunakan. Anda juga mendapat manfaat daripada Perjalanan Akademik, organisasi melawat yang anda belajar di lokasi antarabangsa, dan Pengalaman Praktikal, merapatkan jurang antara kursus dan kerjaya.

Profil Pelajar Siswazah

Sarjana Sains dalam Pengurusan Antarabangsa direka untuk orang-orang:

 • dari pelbagai latar belakang pendidikan dan profesional yang mempunyai komitmen untuk menjadi pemimpin bertanggungjawab, strategik, keusahawanan dan inovatif dan mahukan program kohort kecil dengan pembangunan kepimpinan yang kuat dan komponen bimbingan.
 • dengan ijazah sarjana muda dalam mana-mana disiplin yang ingin memperoleh kemahiran pengurusan dan kepintaran perniagaan untuk mencapai kecemerlangan dalam ekonomi maklumat dan memperoleh pengalaman dalam persekitaran pembelajaran pelbagai bahasa dan budaya disiplin.
 • yang mahukan pendekatan progresif dalam pendidikan pengurusan dalam program intensif jangka pendek.

Kurikulum

gs-curriculumKursus pengajian MSIM setahun kami diajar dengan menggunakan model kohort: setiap kohort berlangsung melalui keseluruhan program satu tahun bersama-sama. Model ini memudahkan pembelajaran kolaboratif dan menggalakkan kelas untuk bertindak sebagai satu pasukan, sama dengan dinamik yang anda dapati di tempat kerja.

Program ini dijalankan selama dua semester dan pada musim panas. Setiap semester adalah 16 minggu, dibahagikan kepada dua sesi teras tujuh minggu, dengan tempoh pertengahan dua minggu.

Sesi pertengahan musim gugur ditujukan kepada kursus-kursus seminar mengenai topik semasa dan jangka pertengahan musim bunga adalah ketika kohort berlangsung di Perjalanan Akademik. Anda bermula dengan minggu profesional yang memperkenalkan anda kepada program, kohort, fakulti, dan universiti sambil mendapat denyutan pada latar belakang dan kemahiran yang anda bawa ke kohort.

Minggu kedua memberi tumpuan kepada kemahiran pembangunan kepimpinan. Kami mengikuti sistem semester dengan rehat satu bulan dari pertengahan Disember hingga pertengahan Januari.

Program Kepimpinan dan persediaan untuk Pengalaman Praktikal anda berjalan sepanjang tahun. Sepanjang musim panas, anda menjalankan Pengalaman Praktikal.

Program Pengajian (45 Kredit)

Membuat keputusan strategik
Pembangunan Kepimpinan MGT500 melalui Pembelajaran Aksi I
Pengurusan Antarabangsa MGT510
MGT540 Persekitaran Antarabangsa dan Perundangan
EBC510 Data e-BC

Tuisyen dan Yuran

Tuisyen untuk Sarjana Sains dalam Pengurusan Antarabangsa hanya dibayar di Swiss Franc sahaja.

Sebagai pelajar siswazah anda harus mengharapkan purata kos tahunan langsung dan tidak langsung berikut:

 • Tuisyen: CHF 29,500
 • Perumahan (jika tinggal di kampus): CHF 11,020
 • Insurans Kesihatan: CHF 1,590 **
 • Pelan makan (pilihan): CHF 3,200
 • Perbelanjaan lain (perjalanan, buku, makanan, hiburan, barangan peribadi - anggaran): CHF 7,500

** CHF1, 930 jika dilahirkan pada atau sebelum 31.12.1990. Kadar untuk warganegara bukan Switzerland. Kadar yang berbeza dikenakan untuk warganegara Switzerland (termasuk kebangsaan dwi).

Beasiswa

Di Franklin, kami melihat pembiayaan pendidikan anda sebagai pelaburan dan perkongsian di kalangan anda, keluarga anda, dan Universiti. Sekitar 70 peratus pelajar Franklin menerima bantuan kewangan dalam pelbagai bentuk, seperti biasiswa yang diperlukan dan merit, kerajaan, dan bantuan peribadi serta insentif penglibatan.

Franklin menawarkan biasiswa, bantuan kewangan dan inisiatif lain, dan pelbagai program luaran boleh didapati berdasarkan kewarganegaraan dan keperluan penilaian. Bersama-sama kita akan membuat pakej bantuan kewangan anda dan dengan hati-hati membimbing anda melalui pilihan pembiayaan anda.

Bantuan berasaskan keperluan

Pelajar semua kebangsaan digalakkan memohon bantuan kewangan. Maklumat tentang bagaimana dan kapan harus diterapkan, pelbagai program bantuan yang ada dan kelayakan tersedia di bahagian khusus kami mengenai Bantuan Kewangan.

Beasiswa dan Anugerah Merit

Biasiswa merit diberikan kepada pelajar yang telah menunjukkan pencapaian akademik yang tinggi dan diperbaharui setiap tahun, selama empat tahun. Biasiswa ini diberikan secara automatik pada masa penerimaan dan tidak berdasarkan keperluan atau pendapatan keluarga. Keutamaan diberikan kepada pelajar yang memohon kemasukan mengikut tarikh akhir pada 1 Disember, 2017. Selepas 1 Disember, kami boleh terus menganugerahkan biasiswa merit, jika dana masih tersedia. Untuk maklumat lanjut, pelajar dinasihatkan untuk menghubungi pejabat kami di Lugano.

Berikut adalah pelbagai anugerah yang boleh didapati untuk kelas Kejatuhan Semester 2018 yang akan datang.

Jumlah Anugerah Merit untuk Pelajar AS
(Dolar AS)
Jumlah Anugerah Merit untuk Pelajar di luar Amerika Syarikat
(Swiss franc)
$ 22,000 CHF 28,500
$ 18,000 CHF 24,500
$ 16,000 CHF 22,500
$ 12,000 CHF 18,500
Sehingga $ 5000 Sehingga CHF 5000

Inisiatif Switzerland Matura

Insentif kewangan khusus disediakan untuk pelajar yang memegang diploma sekolah tinggi Switzerland (Matura).

Program Biasiswa Belajar Sepanjang Hayat

Program Beasiswa Belajar Kehidupan (LLLS) menyokong para pelajar dengan menyediakan mereka untuk menjadi kerjaya selepas tamat pengajian dari Franklin, bukan hanya berkenaan dengan asas akademik dalam disiplin masing-masing tetapi juga dengan menyediakan mereka dengan kemahiran yang penting di dalam masyarakat dan swasta pekerjaan sektor dalam pelbagai tetapan. Dengan mengambil bahagian dalam program Biasiswa Belajar Kehidupan, para pelajar akan mengalami penglibatan yang kuat dengan Universiti, mengembangkan kemahiran kepimpinan, dan berpeluang untuk belajar dan mengembangkan kemahiran praktikal dalam beberapa bidang dan bidang.

Kelayakan Program LLLS untuk Pelajar

 1. Semua pelajar siswazah yang berdaftar di Franklin University Switzerland dengan status sepenuh masa (sekurang-kurangnya empat kursus semester) mungkin memohon untuk posisi LLLS.
 2. IPad kumulatif sebanyak 2.50 atau lebih tinggi diperlukan untuk layak mendapat program LLLS.
 3. Semua pemohon MESTI mempunyai akaun dalam kedudukan yang baik dengan Universiti agar layak mendapat program LLLS.
 4. Pembantu Residen layak untuk jawatan LLLS untuk maksimum 5 jam seminggu dan hanya dengan kebenaran daripada penyelia mereka.

Tahap Kedudukan LLLS

Kedudukan LLLS dikelaskan ke dalam pelbagai peringkat. Pelajar tahun pertama bermula dengan kedudukan yang lebih mudah, berorientasikan perkhidmatan dan kemajuan ke kedudukan yang lebih mencabar dengan tanggungjawab yang lebih besar dan peningkatan kerumitan semasa kelas bertaraf tinggi.

 • Tahap I: Berorientasikan tugas. Pelajar peringkat masuk belajar kemahiran asas kerjaya dan pelajar yang berpengalaman telah terbukti dapat dipercayai. Pelajar mungkin mempunyai masa untuk belajar semasa menjalankan projek selepas tugas yang ditetapkan telah selesai.
 • Tahap II: Pelajar mempelajari pengurusan projek dan kemahiran kerjaya yang lebih maju. Pelajar yang berpengalaman mempunyai keupayaan untuk melatih dan mengawasi pelajar peringkat awal. Pelajar tidak mempunyai masa untuk belajar semasa projek yang diberikan.
 • Pembantu Penyelidik atau Jawatan Pembantu Akademik yang lain: Pelajar melaksanakan asas untuk penyelidikan akademik lanjutan dan projek akademik yang lengkap. Pelajar tidak mempunyai masa untuk belajar semasa projek yang diberikan.

Program LLLS membolehkan para pelajar mengalami rasa penglibatan yang kuat dengan Universiti, mengembangkan kemahiran kepimpinan, dan berpeluang untuk belajar dan mengembangkan kemahiran praktikal dalam beberapa bidang dan bidang. Pelajar dijangka mengekalkan komunikasi dengan penyelia mereka mengenai jadual, tugas, dan tarikh akhir. Penyelia dijangka menyediakan latihan untuk pelajar LLLS untuk menyesuaikan diri sepenuhnya kepada pelajar untuk peranan baru.

Pentadbiran LLLS

Pada awal setiap semester, maklumat tentang posisi LLLS terbuka dan proses permohonan dihantar ke akaun e-mel Franklin pelajar. Program LLLS diselaraskan oleh Dekan Kehidupan Pelajar dan Penglibatan dengan kerjasama Naib Presiden Kewangan dan Pentadbiran dan Franklin Bursar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Franklin University Switzerland is education that explores and goes beyond boundaries. It is a school where nationalities and cultural perspectives meet and create unique experiences. It is a learning ... Baca lebih lanjut

Franklin University Switzerland is education that explores and goes beyond boundaries. It is a school where nationalities and cultural perspectives meet and create unique experiences. It is a learning method that incorporates travel and interdisciplinary study into the core of the curriculum. We refer to our methodology and mission as the international imperative in education. Baca Ringkas